وزیر ارشاد ایران: فیسبوک باید برای همه قابل دسترسی باشد

وزیر ارشاد از حذف یا کاهش محدودیت استفاده از امکانات اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی حمایت کرده است

وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی ایران از کاهش محدودیت دسترسی به اطلاعات اینترنتی و ماهواره ای حمایت کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی جنتی، خواستار اقداماتی برای کاهش محدودیت دسترسی به سایت‌های اینترنتی و استفاده از شبکه‌های اجتماعی شده و گفته است که "فیسبوک باید برای همه قابل دسترسی باشد."

آقای جنتی که در حاشیه نشستی با فعالان رسانه‌های دیجیتال سخن می‌گفت، اظهار داشت که موضوع دسترسی به فیسبوک به کمیته تعیین مصادیق مجرمانه ارتباط دارد که مستقیما زیر نظر وزارت ارشاد نیست و این وزارتخانه فقط دارای یک نماینده در این کمیته است.

کمیته تعیین مصادیق مجرمانه بر اساس قانون جرایم رایانه ای مصوب سال ١٣٨٨ به ریاست دادستان کل کشور تشکیل شده و وزیر یا نمایندهٔ وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، اطلاعات، دادگستری، علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان‎ صدا و سیما و فرمانده نیروی انتظامی از جمله اعضای این کمیته هستند.

وزیر ارشاد در عین حال افزود که "با مجموعه دوستانی که در این کمیته هستند باید صحبت شود تا نه تنها فیسبوک بلکه سایر شبکه‌های اجتماعی هم قابل دسترسی شوند و قید غیرقانونی برای دسترسی به آنها برداشته شود." وزیر ارشاد در مورد محدودیت دسترسی به سایت‌های اینترنتی گفت که باید فیلترینگ این سایت‌ها "به حداقل ممکن و موارد ضروری" کاهش یابد.




دسترسی به اینترنت و استفاده از شبکه‌های اجتماعی در ایران محدود یا ممنوع است



علی جنتی در توجیه ادامه محدودیت دسترسی ایرانیان داخل کشور به اینترنت گفت که "وظیفه دولت حمایت و صیانت از اخلاق دینی، فرهنگ ملی و آیین مردم است" اما افزود که اگرچه برخی سایت‌های اینترنتی نیازی به فیلترکردن ندارد، دسترسی به آنها به دلیل مشکلات فنی محدود شده است. وی به عنوان مثال گفت، برخی مقاله‌های علمی به دلیل وجود کلیدواژه های مشخص شده در سیستم فیلترینگ، قابل دسترس نیست و تجربه خود را در این زمینه یادآور شد.

وزیر ارشاد به تشکیل شورای‌عالی فضای مجازی هم اشاره کرد و گفت که هدف آن، تشدید محدودیت دسترسی به منابع اینترنتی نیست. وی گفت: "دستور العمل صادر شده برای فعالیت شورای‌عالی فضای مجازی نشان‌دهنده نکات مثبت بیشتر آن نسبت به نکات سلبی است."


محدودیت کارساز نیست

دو سال پیش آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، دستور ایجاد شورای‌عالی فضای مجازی را برای نظارت بر ارتباطات اینترنتی و "برنامه‌ریزی و هماهنگی به منظور صیانت از آسیب‌های ناشی از آن و بهره‌گیری حداکثری از فرصت‌ها در جهت ارائه خدمات گسترده و مفید به مردم" صادر کرد.




شبکه‌های تلویزیون ماهواره‌ای فارسی زبان هدف پارازیت‌اندازی بوده‌اند



ریاست این شورا بر عهده رئیس جمهور است و علاوه بر روسای سه قوه، وزیران ارشاد، علوم و اطلاعات، رئیس سازمان صدا و سیما و فرماندهان سپاه پاسداران و پلیس و چند شخصیت حقیقی و حقوقی منصوب رهبر جمهوری اسلامی در آن عضویت دارند. آقای جنتی گفت که بررسی محتوای دیجیتالی جایگاه ویژه‌ای در فعالیت شورای‌عالی فضای مجازی دارد و افزود "امروز انتقال آزاد اطلاعات به راحتی صورت می‌گیرد و ما نیز چاره‌ای جز تسهیل دسترسی آزاد به اطلاعات نداریم و باید از این فضا بهره برداری کنیم."

وزیر ارشاد در بخش دیگری از اظهارات خود، به استفاده از تلویزیون‌های ماهواره ای در ایران پرداخت و گفت که "ایجاد پارازیت، ممانعت از دسترسی به شبکه‌های ماهواره‌ای نمی‌تواند تاثیرگذار باشد و باید به فکر راه حل باشیم و با تولید محتوای جذاب و مفید، مانع استفاده از تلویزیون بیگانه و رسانه‌های دیچیتال خارجی شویم."

پارازیت‌اندازی روی برنامه تلویزیون های ماهواره ای فارسی زبان از زمان تظاهرات اعتراضی نسبت به نتیجه اعلام شده انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری، به طور متناوب ادامه داشته است. نهادهای جمهوری اسلامی ایران متهم شده‌اند که با انگیزه جلوگیری از دسترسی آزادانه مخاطبان داخل ایران به اخبار و اطلاعات، به پارازیت اندازی مبادرت می‌کنند.

وزیر ارشاد در بخش‌های دیگری از اظهارات خود، از سیاست‌های حمایتی از رسانه‌های دیجیتال از جمله از طریق معافیت‌های مالیاتی و حفظ حقوق معنوی تولیدکنندگان ایرانی اشاره کرد.

اگرچه کاربرد فیسبوک و توئیتر در ایران مجاز نیست، تعدادی از مقامات دولتی از این امکانات برای انعکاس نظرات خود استفاده کرده‌اند یا مطالبی ظاهرا توسط اقراد وابسته به آنان در شبکه های اجتماعی منتشر شده است.

+92
رأی دهید
-3

masoud72 - شهرکرد - ایران
روحانی متشکریم
‌سه شنبه 14 آبان 1392 - 16:42
pars_iran - دوسلدرف - آلمان
مردک شما کتاب‌های نویسندگان رو از توقیف در بیار ، فیسبوک پیشکشت . در ضمن به بابات بگو عسگر اولادی منتظرته .
‌سه شنبه 14 آبان 1392 - 18:46
biparva-jan - تهران - ایران
با تشکر از ایشون و اظهارات صریحشون که سابقه نداشته. درسته که مخالفین نظام و مخالفین ایران قصد دارند از طریق تحریم‌ها و رسانه های اجتماعی بلوا و شورش به پا کنند و مردم رو به جان هم بی‌اندازند و سناریوی سوریه رو در ایران هم تکرار کنند. اما باید به مردم اعتماد کرد. مردم همونطور که در مورد ماجرای شلوار جین نتانیاهو به صورت خودجوش و بدون ساندیس از کشور دفاع کردند و ابروی ان مردک صهیونیست رو بردند از فیس بوک و تویتر در جهت منافع کشور استفاده خواهند برد.
‌سه شنبه 14 آبان 1392 - 20:09
کبالت3 - کرج - ایران
حالا خیلی هم دلبری نکن کسی منتظر حلال و حروم شما نیست همه راه استفاده رو بلدن شما سرعت رو ببر بالا فیلتر رد کردنش با ما هر چند مرا به خیر تو امید نیست شر مرسان کبلائی
‌سه شنبه 14 آبان 1392 - 20:55
tony_3344 - بوخارست - رومانیا
گفته‌های ما این است که وزیران باید روشنفکر باشند ایده‌ی جناب وزیر ارشاد اکثریت ایرانیان را خوشبین و خوش‌حال کرد پس بهتر است ماهم خوش بینا نه‌ فکر کنم نظر دهیم با وجدان بهتر پیشروی کنیم انتقام جوی نباشیم
‌سه شنبه 14 آبان 1392 - 21:14
Shervin2013 - خرم آباد - ایران
پسر کو ندارد نشان از پدر......تو بیگانه خوانش ، نخوانش پسر....(محض شوخی این بیت شعر عرض شد) ....با تشکر از آقای جنتی جونیور بخاطر اظهار نظر مثبت ایشان در خصوص اینترنت و ماهواره
‌چهارشنبه 15 آبان 1392 - 05:19
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
اینها فقط حرفش را میزنند و وعده میدهند این دولت این نظام دندانهای این ملت را شمرده میدونه چه طوری دلخوشی بده چطوری بهره ببره. حرف با عمل دوموضوع متفاوت است. حکایت اون آخوند است که میگه زنت طلا میخواد ؟ بگو چشم برات میخرم ٬سفر میخواد ببره بگو باشه حتما میبرمت دولت وعده ..
‌چهارشنبه 15 آبان 1392 - 22:41
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.