آمریکا در روز ۱۳ آبان: بیشتر ایرانیها رابطه خوبی با غرب میخواهند
آتش زدن پرچم آمریکا از مراسم هر ساله سیزده آبان است
سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به سوالی درباره شعارهای مرگ بر آمریکا که در روز سیزدهم آبان ماه در ایران سر داده شد، گفت که بیشتر مردم ایران خواهان داشتن رابطه خوبی با کشورهای غربی هستند.
جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه در جلسه پرسش و پاسخ روزانه خود، گفت که مردم ایران از جمله به بهتر شدن وضعیت اقتصادی کشورشان از طریق برقراری رابطه با غرب امیدوارند.
او صحبت هایش را به رای مردم ایران در انتخابات اخیر مستند کرد و گفت: "نتیجه انتخابات اخیر ایران ما را به این نتیجه رسانده است."
در اظهارنظری جداگانه و همسو، جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران در انتخابات وعده گشایش اوضاع اقتصادی را به مردم داد و با این شعارها رای آورد.
سیزده آبان روزی است که عده ای از دانشجویان ایرانی به سفارت آمریکا در ایران حمله کردند و با تسخیر آن، کارکنان سفارت را برای ۴۴۴ روز به گروگان گرفتند.
در سالگرد این روز در ایران تظاهرات برپا می شود و شعار "مرگ بر آمریکا" هم سر داده می شود.
این حادثه یکی از دلایل ناخشنودی آمریکا از ایران است و در مقابل ایران هم به خاطر کودتای ۲۸ مرداد و کمک های آمریکا به عراق در جریان جنگ هشت ساله دو کشور به آمریکا اعتماد ندارد.
با توجه به این گذشته است که سخنگویان کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا هر دو این جمله باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا را به زبان آوردند که "تاریخ بی اعتمادی دو کشور آن قدر زیاد است که یک شبه از بین نمی رود."
تعلیق تحریمها
جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در جواب به سوالی درباره صحبت های منسوب به آقای روحانی این جمله را به زبان آورد. سخنانی که خیلی زود از روی وب سایت رئیس جمهوری ایران برداشته شد.
در سخنانی که ابتدا از زبان آقای روحانی منتشر شده بود، آمده بود که "دولت به غربیها و مذاکرات جاری خوشبین نیست".
این بخش از سخنان آقای روحانی بعدا از وب سایت او حذف شد.
سخنانی که از زبان آقای روحانی نقل شده بود همان ها بود که رهبر ایران هم پیشتر گفته بود و به نظر می رسد که آمریکایی ها هم در مورد طرف مقابل اعتماد کامل ندارند.
وقتی از خانم ساکی درباره برداشتن تحریم ها علیه ایران سوال شد، او گفت که در صورت به نتیجه رسیدن مذاکرات این امر ممکن می شود. البته با این شرط که بتوان دوباره آنها را اجرا کرد.
خانم ساکی گفت: "اگر ما در مذاکرات با ایران به این نتیجه برسیم که ایران قدم های مشخصی در مسیر توقف یا بازگشت از برنامه هسته ای خود بر می دارد و به تفاهم نزدیک می شود، ما هم می توانیم شروع کنیم به بررسی حذف محدود، هدفمند و قابل بازگشت تحریمهای اقتصادی."
همچنین از خانم ساکی درباره متوقف کردن وضع تحریم های جدید سوال شد و او گفت که تحریم ها در واقع ابزاری در خدمت مذاکرات است.
او گفت: "ما قاطعانه معتقدیم که استراتژی تحریم ها و استراتژی مذاکرات باید با هم مرتبط و هماهنگ باشند."
سخنگوی وزارت خارجه همچنین از قول کنگره گفت که آنها هم می خواهند بحث بر سر مناقشه هسته ای ایران به صورت دیپلماتیک حل شود.
حل دیپلماتیک مسئله هستهای ایران به گفته سخنگویان دولت آمریکا هم به نفع ایالات متحده و هم به نفع همپیمانان آمریکا در منطقه از جمله اسرائیل است.