رئیس مرکز آمار ایران: نرخ بیکاری بحرانی شد
عادل آذر، رئیس مرکز آمار ایران، از قرار گرفتن نرخ بیکاری کشور در «منطقه بحرانزا» خبر داد. این مقام آماری ایران همچنین نرخ بیکاری جوانان در کشور را ۲۶ درصد اعلام کرده است.
خبرگزاری مهر به نقل از آقای آذر گزارش داده است که اگر نرخ بیکاری جوانان که هم اکنون ۲۶ درصد است، دو برابر نرخ بیکاری کل که به گفته او ۱۲.۲ درصد است باشد، به معنای این است که از نظر نرخ بیکاری در منطقه بحرانزا قرار گرفتهایم.
به گفته رئیس مرکز آمار ایران، گزارش وضعیت کار و بیکاری در ایران در جلسه هفته گذشته شورای عالی اشتغال که به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، برگزار شد، ارائه شده است.
عادل آذر در عین حال افزوده است که این آمار «بر مبنای محاسبات سال ۹۱» است.
به گفته رئیس مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری در سراسر ایران در پایان سال ۹۱ «یکی از بالاترین نرخهای بیکاری طی دهه گذشته» محسوب شده و نرخ بیکاری جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله در همین بازه زمانی نزدیک به ۲۶ درصد بوده که به گفته او «رقم بسیار بالایی است».
خبرگزاری مهر همچنین گزارشی از بررسی جدیدترین نرخهای بیکاری مربوط به ۳۹۲ شهر کشور در حوزه زنان را منتشر کرده که بر اساس آن، ۱۰۳ شهر دارای نرخ بیکاری بالای ۱۵ درصد برای زنان و ۷۷ شهر نیز دارای «بحران بیکاری» برای زنان با نرخ بالای ۳۰ درصد هستند.
بر این اساس، بهترین نرخ اشتغال زنان در شهر ماهنشان زنجان و بدترین شهرها برای جستجوی شغل توسط زنان ایلام، اندیمشک، هیرمند، جوانرود، گچساران، بندرانزلی، خرمآباد و اردکان با نرخ بیکاری بالای ۴۰ تا ۵۴.۲ درصد هستند.
این گزارش میافزاید که حتی استان تهران نیز با وجود قرار داشتن در کانون تجمع مراکز صنعتی و اداری کشور، دارای وضعیت نامناسبی برای بیکاری زنان است و در این استان نیز زنان فرصت کافی برای ورود به بازار کار پیدا نمی کنند.
وضع به گونهای است که از مجموع ۱۴ شهر استان تهران ۱۲ شهر دارای نرخ نامناسب بیکاری برای زنان است و تنها دو شهر دماوند با ۱۴.۶ و شمیرانات با ۱۳.۳ درصد در وضعیت بهتری قرار دارند. متوسط نرخ بیکاری زنان در این استان ۲۱.۶ درصد است.
دولت حسن روحانی قول داده است که مشکل بیکاری در کشور را برطرف کند.
از جمله علیاکبر لبافی، معاون وزیر کار، روز یازدهم شهریور با ارائه جزئیات برنامه اشتغال ۱۰۰ روزه و یکساله دولت حسن روحانی گفت که «با طرحهای موجود میتوان حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار شغل ایجاد کرد».
اما علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به تازگی با اعلام منفی بودن رشد اقتصادی کشور، ایجاد اشتغال در شرایط فعلی را غیرممکن دانست.
خبرگزاری مهر در خبری که روز سهشنبه، ۱۲ شهریور، منتشر کرد، همچنین افزوده است که وزیر اقتصاد با نامناسب دانستن شرایط اشتغال عنوان کرده که «بهزودی با ورود ۵ میلیون کارجوی تحصیلکرده به بازار کار و وجود ۳ میلیون نفر بیکار فعلی، بازار با ۸ میلیون تقاضا برای کار مواجه خواهد شد».