هاشمی رفسنجانی: نمی‌توان راه‌های دریافت اطلاعات صحیح را سد کرد

اکبر هاشمی رفسنجانی می‌گوید نمی‌توان راه‌های دریافت اطلاعات و اخبار صحیح را به مردم سد کرد. وی سد کردن راه فناوری اطلاعات و ارتباطات، به بهانه‌های امنیتی و سوء استفاده و موارد دیگر را "غیرمنطقی و ناشدنی" خواند.

اکبر هاشمی ‌رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام روز چهارشنبه ۱۰ مهر (دوم اکتبر) در دیدار اعضای شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای ایران گفت: «هیچ جریان و ایده‌ای، حق ندارد راه دانش و آگاهی انسان‌ها را سد کند و البته این امر شدنی هم نیست.»

ایران از جمله کشورهایی است که استفاده از ماهواره در آن ممنوع است. همچنین اینترنت نیز با محدودیت‌های بسیاری روبرو است. بسیاری از وب‌سایت‌های منتقد حکومت فیلتر هستند. وب سایت شخصی اکبر هاشمی‌رفسنجانی‌ نیز برای مدتی‌ فیلتر بود.

شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک و توییتر که در ایران محبوبیت زیادی دارند نیز فیلتر شده‌اند و کاربران برای دسترسی‌ به آنها از ابزارهای مختلف گذر از فیلتر استفاده می‌کنند.

هاشمی ‌رفسنجانی با بیان این که عصر فعلی، عصر انفجار اطلاعات به دلیل ابزار و تجهیزات اطلاعاتی و صنعت دیجیتال است، گفت: «تحول عظیم فکری، علمی و صنعتی ایجاد شده است و نباید و نمی‌توان در مقابل آن ایستاد؛ زیرا سرعت، دقت، شفافیت و صرفه‌جویی‌ها، از مزایای مهم این فناوری است.»

"مقاومت بی‌ارزش" در برابر استفاده از موبایل

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران با اشاره به برخی مقاومت‌ها در مقابل صنعت دیجیتال در دوره دولت وی و حتی مخالفت با استفاده از تلفن همراه در آن زمان، گفت: «اکنون که اینگونه تکنولوژی‌ها همه‌گیر شده و به عنوان یکی از ابزارهای ضروری زندگی مورد استفاده عموم جامعه قرار می گیرد، مقاومت‌های آن دوره بی‌ارزش بودن خود را نشان می‌دهد و بسیاری از تکنولوژی‌های روز که امروز مورد اعتراض و مقاومت و مقابله برخی قرار می‌گیرند در آینده همین شرایط و موقعیت را خواهد داشت.»

وی افزود: «سد کردن راه فناوری اطلاعات و ارتباطات، صنعت دیجیتال و حذف دستاوردهای علمی به بهانه‌های امنیتی و سوء استفاده و موارد دیگر غیر منطقی و ناشدنی است.»

با روی کار آمدن دولت حسن روحانی و استفاده مقامات دولتی از شبکه‌های اجتماعی بحث کاهش محدودیت‌ها در ایران افزایش یافته است. حضور رهبر جمهوری اسلامی در فضای مجازی منتقدان محدودیت استفاده از این شبکه‌ها را بر آن داشته تا با صراحت بیشتری از سانسور اینترنت در ایران انتقاد کنند.

رفسنجانی‌ در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ممکن است از این تکنولوژی‌های تازه سوء استفاده نیز شود، تصریح کرد: «نمی‌توان به دلیل سوء استفاده‌های احتمالی از تکنولوژی‌هایی که کاربرد‌های علمی و آموزشی دارند از تولید و نشر و توسعه آنان جلوگیری کرد بلکه کاربرد و استفاده از علوم مهم است.»

هاشمی ‌رفسنجانی با بیان اینکه در حال حاضر در همه‌ جای ایران حتی روستاها مردم از این تکنیک‌ها آگاه هستند و راه خود را انتخاب می کنند، گفت: «مردم اخبار خود را از کانال‌های خبری انحصاری دریافت نمی‌کنند و اشتباه است اگر تصور شود می‌توان راه‌های دریافت اطلاعاتی و اخبار صحیح را به مردم سد کرد.»

امید به بهبود شرایط اینترنت در ایران

چندی پیش مکالمه‌ای کوتاه در توییتر که به خبری داغ در بسیاری از رسانه‌های جهانی تبدیل شد ٬ با یک توییت کوتاه از سوی جک دورسی٬ بنیان‌گذار سرویس توییتر آغاز شد.

جک دورسی٬ عصر سه‌شنبه (۹ مهر٬ ۱ اکتبر) در این توییت خطاب به حسن روحانی٬ رئیس‌جمهور ایران که اکانتی فعال در توییتر دارد٬ گفت: «عصر به‌خیر آقای رئیس‌جمهور. آیا شهروندان ایران قادر به خواندن توییت‌های شما هستند؟»

بنیان‌گذار توییتر به دیوار بلند فیلترینگ در ایران اشاره داشت که امکان دسترسی آزادانه به بسیاری از سرویس‌های آنلاین و شبکه‌های اجتماعی٬ از جمله توییتر را از کاربران ایرانی سلب کرده است.

او می‌خواست بداند که چرا در شرایطی که رئیس‌جمهور ایران حضوری موثر و منسجم در توییتر دارد٬ کاربران ایرانی از دسترسی آزادانه به این سرویس محروم‌اند.

حسن روحانی پنج ساعت بعد در پاسخ به این سوال گفت: «عصر به‌خیر جک. همان‌طور که در گفت‌وگو با کریستین امان‌پور (از شبکه سی‌ان‌ان) گفتم٬ همه تلاش من این است که مردم ایران بتوانند از همه اطلاعات موجود در سطح جهانی استفاده کنند٬ چون این حق آنهاست.»

نکوهش تلویحی فیلترینگ و ستایش آشکار دسترسی آزادانه به اینترنت و سرویس‌های آنلاین٬ اقدامی بی‌سابقه از سوی رئیس ‌جمهوری اسلامی ایران است که با واکنش مثبت و سیل توییت‌های عموما تحسین‌آمیز بسیاری از کاربران ایرانی و ناظران جهانی روبرو شده است.

جک دورسی در واکنش به پاسخ روحانی از او تشکر کرد و گفت: «لطفا ما را در جریان بگذارید که چگونه می‌توانیم در جهت واقعیت بخشیدن به این موضوع یاری‌گرتان باشیم.»

بسیاری از کاربران ایرانی و ناظران جهانی این سخنان رئیس‌جمهور ایران را نشانه‌ای از احتمال بهبود وضعیت دسترسی به اینترنت در آینده نزدیک می‌دانند و به آن امید بسته‌اند.

فیلترینگ اینترنت در ایران آن‌قدر گسترده و چندلایه است که بسیاری از کاربران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی از اینترنت گره‌خورده با فیلترینگ ایران با عنوان "فیلترنت" یاد می‌کنند.

+30
رأی دهید
-6

Ghomsheh - فیرفکس ویرجینیا - امریکا
خدا پدر این اخوند را بیامرزد که حرف های امروزی می زند و از انفجار اطلاعات در عصر اینترنت سخن می گوید. بیشتر اخوندها هنوز توی مساله حجاب و اینکه فردی که می خواهد وارد خلا شود باید پای راستش را اول بگذارد یا پای چپش را گیر کرده اند.
جمعه 12 مهر 1392 - 16:17
dara20 - تهران - ايران
تازه بعد از ۳۴ سال فهمیدی آخوندک احمق، آنهم زمانی که بوی الرحمان رژیم بلند شده!!!
جمعه 12 مهر 1392 - 18:05
pars_iran - دوسلدرف - آلمان
کوسه جان یادت رفته در زمان ریاست جمهوری خودت دستگاه ویدئو و نوار کاست جرم محسوب میشد ؟!؟!؟؟!؟ ملت ما چقدر فراموشکار هستند که همه چیز زود یادشون میره .
جمعه 12 مهر 1392 - 21:37
caroline - تهران - ایران
راستى از مهدى چه خبر؟ زندانى شد یا نه؟ ما که نفهمیدیم
جمعه 12 مهر 1392 - 23:36
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.