پروفسور هاشم پسران در میان برندگان احتمالی نوبل ۲۰۱۳

پروفسور هاشم پسران در میان برندگان احتمالی نوبل ۲۰۱۳

پروفسور محمد هاشم پسران یکی از برجسته ترین اقتصاددانان جهان ۶۷سال دارد

محمدهاشم پسران کیست؟

پروفسور محمدهاشم پسران متولد شهر شیراز است که بعد از پایان دبیرستان، تحصیلات دانشگاهی خود را با بورسیه بانک مرکزی ایران در بریتانیا پی گرفت و در سال ۱۳۵۱ دکتری خود را دانشگاه کمبریج دریافت کرد.

بعد از آن پرفسور پسران چند سال در مقام مشاور بانک مرکزی و رئیس مرکز تحقیقات این بانک فعالیت داشت. وی پس از آن به کمبریج بازگشت و تا زمان بازنشستگی اش سالها استاد اقتصاد این دانشگاه بریتانیایی بود.

آقای پسران از اقتصاددانان مکتب کمبریج و اقتصاد کینزی و معتقد به نظام اقتصاد بازار است هر چند دخالت محدود دولت را در شرایط بحران جایز می شمارد.

او در این سالها همواره وضعیت اقتصاد ایران را دنبال کرده است و توصیه هایی برای اقتصاد ایران داشته است هم در جریان برنامه تعدیل اقتصادی دولت اکبر هاشمی رفسنجانی بود و هم برنامه حذف یارانه های محمود احمدی نژاد را دنبال می کرد. او این روزها نگران اثرات تحریم‌ها بر اقتصاد است.

موسسه معتبر تامسون رویترز در آستانه اعلام برندگان جایزه نوبل در رشته‌های مختلف، بر اساس میزان ارجاع به مقالات منتشر شده، فهرستی از برندگان احتمالی سال ۲۰۱۳ را منتشر کرده که در میان آنها نام پروفسور محمدهاشم پسران برای نوبل اقتصاد دیده می‌شود.

آکادمی نوبل سوئد از پانزدهم مهرماه نام کسانی را که در چند دهه گذشته بالاترین دستاوردهای علمی را رشته های فیزیک، شیمی، فیزیولوژی و پزشکی، اقتصاد، ادبیات و صلح داشته‌اند بعنوان برندگان امسال اعلام خواهد کرد.

موسسه تامسون رویترز (ISI سابق) از سال ۲۰۰۲ برندگان احتمالی را پیش بینی می‌کند و تاکنون نام ۲۷ برنده نوبل را بدرستی پیش بینی کرده است، که شامل ۱۵ جایزه از ۴۴ جایزه‌ای بوده که در رشته‌های اقتصاد، فیزیک، شیمی، فیزیولوژی و پزشکی در دهه اخیر اعطا شده است.



موفقیتی که تامسون رویترز در پیش‌بینی نام برندگان داشته باعث شده تا این فهرست اعتباری هرچه بیشتر پیدا کند. دیوید پندلبری تحلیلگری که مسئول این پیش بینی‌ است می‌گوید ما به دانشمندانی توجه می‌کنیم که در نشریه‌های علمی هزاران بار به یافته‌های آنها ارجاع داده شده است: "این موضوع محدود به مقالات منتشر شده در سالهای اخیر نیست بلکه کارهایی که در ۲۰ تا ۳۰ گذشته انجام شده اند مدنظر قرار می‌گیرند، کارهایی که در طول زمان از آزمونهای مختلف سربلند بیرون آمده‌اند و تاثیر عمیقی بر دستاوردهای آتی گذاشته‌اند."

"ما می خواهیم دانشمندانی را که از آنها بسیار نقل قول شده گرامی بداریم، آنها در کلاس برندگان نوبل هستند هرچند بسیاری از آنها ممکن است هیچگاه برنده نوبل نشوند اما ما حداقل می‌توانیم دستاوردهای آنها را برجسته کنیم."

گوردون مکومبر مدیر تحقیقات علمی و دانشگاهی تامسون رویترز می‌گوید: " با تحلیل میزان ارجاع به مقالات در طول سالهای متمادی، ما می‌توانیم محققان یا نهادهای پژوهشی را که بیشترین تاثیر را بر حوزه‌های مربوطه داشته اند شناسایی کنیم که در نتیجه، به احتمال زیاد توجه کمیته نوبل را به آنها جلب می‌کنیم."

به گفته آقای مکومبر این تحلیل بر مبنای بررسی جامع تحقیقات افراد و تاثیر آنها صورت می‌گیرد و پیش بینی‌ها ممکن است در سال جاری یا در سالهای آتی محقق شود.

در میان کسانی که تامسون رویترز پیش بینی کرده امسال یا سالهای آینده به احتمال زیاد برنده نوبل خواهند شد نام پروفسور محمدهاشم پسران استاد بازنشسته اقتصاد دانشگاه کمبریج و رئیس کرسی اقتصاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی دیده می شود.



پروفسور هاشم پسران در میان برندگان احتمالی نوبل ۲۰۱۳

شیرین عبادی ده سال برنده نوبل صلح شد اما تا به حال هیچ ایرانی در رشته های علمی یا ادبیات به این افتخار نائل نشده است



پروفسور پسران از سال ۱۹۹۵ به بررسی چندوجهی داده های اقتصادی علاقه پیدا کرده است. او در سال ۲۰۰۳ مقاله ای در نشریه اکونومتریک منتشر کرد که تاکنون بیش از ۱۲۵۰ بار به آن ارجاع داده شده که این ۷۶ برابر متوسط ارجاع برای مقاله‌ای است که در ده سال گذشته در زمینه اقتصاد منتشر شده است. او در سال ۲۰۰۷ مقاله ای دیگر در نشریه اکونومتری کاربردی منتشر کرد که به گفته تامپسون رویترز "محور و اساس" تحقیقات رو به رشد در این حوزه قلمداد می‌شود.

پروفسور پسران تحقیق خود را چنین توضیح می دهد: "بانکهای مرکزی، اقتصاددانان، شرکت‌ها و دولت‌ها برای یافتن الگوهای اقتصادی به گذشته نگاه می‌کنند و بر اساس آن برای آینده تصمیم می‌گیرند. بدون پیش‌بینی آینده و اینکه چه چیزهایی در پیش روست تصمیم‌گیری بسیار دشوار است. این موضوع بخصوص برای بانک‌های مرکزی در تمام دنیا اهمیت دارد؛ مثلا تعیین نرخ بهره تاثیر شدیدی بر تصمیم‌گیری دارد مثلا برای خرید خانه یا سرمایه‌گذاری‌های بزرگ شرکتها.

"در سطح فردی وقتی می‌خواهید به سر کار بروید بر اساس پیش بینی وضع هوا با خود چتر همراه می‌برید. بنایراین یکی از اهداف اولیه "مدلسازی اقتصادی در سری زمانی" درک روابط متقابل و پیچیده متغیرهایی است که می‌تواند به پیش بینی اقتصادی و تصمیم‌گیری بهتر منجر شود."

دکتر پسران همواره پیشنهاداتی برای بهبود وضعیت اقتصادی ایران ارائه داده است از جمله اینکه این روزها ایران چگونه باید از شرایط تحریم عبور کند.

بر اساس اعلام آکادمی نوبل جوایز امسال به این صورت اعلام خواهد شد:

پروفسور هاشم پسران در میان برندگان احتمالی نوبل ۲۰۱۳

برندگان نوبل ۲۰۱۳ بر اساس پیش بینی تامسون رویترز:

فیزیک

سیارات خارج منظومه شمسی: جفری مارسی، میشل مه‌یر، دیدیه کلوز

ابر رساناهای آهن‌دار: هیدئو هوسونو

بروت-انگلرت-هیگز بوزون: فرانسوا انگلرت، پیتر هیگز

شیمی


تست ایمز (تشخیص جهش‌های منجر به سرطان): بروس ایمز

نانوتکنولوژی DNA: پل آلویساتوس، چد میرکین، ندرین سیمن

کلیک مُدولار: ام.جی.فین، والری فوکین، بری شارپلس

فیزیولوژی و پزشکی

اتوفاژی: دنیل کلینوسکی، نوبورو میزوشیما، یوشینوری اوسومی

متیلاسیون DNA و بروز ژنی: اِیدریم برد، هائارد سدارف اهارون رازین

ژن سرطان‌زای HER-۲ (سرطان پستان): دنیس اسلمن

اقتصاد

معیارهای اقتصادسنجی در سری زمانی: سر دیوید هندری، محمد هاشم پسران، پیتر فیلیپس

تئوری تنظیم اقتصاد: سم پلتزمن، ریچارد پازنر

میکرواکونومی تجربی: جاشوا آنگریست، دیوید کارد، آلن کروگر

+90
رأی دهید
-2

farahnoush - ساری - ایران
اکثر ایرانی های موفق خارج از ایران شیرازی هستند !!! . بی حاشیه ترین و بی ادعا ترین و موفق ترین مردم ایران شیرازی ها هستند ! . مانند فیروز نادری , فرشید موسوی , جیمی دلشاد و .. !!! .
جمعه 5 مهر 1392 - 01:02
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
farahnoush - ساری - ایران- کاربر گرامی شما آمار از خارج دارید؟ و از کجا این اکثر را آوردید که نوشتید:اکثر ایرانی های موفق خارج از ایران شیرازی هستند !!! ما که دور و برمان شیرازی ندیدیم و نمیبینیم؟ نکند خودت هم اهل شیراز باشید که سنگ شیرازیها را به سینه میزنید؟ آفرین به هر ایرانی که با مهارتش و تخصصش برای نام ایران در خارج که توسط رژیم ننگ اسلامی ملاها بدنام شده افتخار و آوازه میآورد!
شنبه 6 مهر 1392 - 01:21
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.