خروج عقرب زنده از گوش میانی یک بیمار!

پزشک اورژانس یکی از بیمارستان‌های دانشگاه علوم‌پزشکی همدان با همکاری کارکنان اورژانس موفق به خروج یک عقرب زنده از مجرای گوش بیمار شدند.

به گزارش سرویس «حوادث» خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)منطقه همدان، دکتر بابک برزوئی، در این باره گفت: چند ماهی است که به عنوان پزشک اورژانس بیمارستان قائم اسدآباد مشغول فعالیت هستم و در این مدت با موارد متعدد عقرب‌گزیدگی برخورد داشته‌ام اما عجیب‌ترین آنها بیمار میانسالی بود که ساعت 2 بامداد نیمه دوم تابستان 92 با شکایت احساس وجود یک جسم خارجی در گوش به اورژانس مراجعه کرد.

وی افزود: به گفته بیمار یک حشره که احتمالاً پروانه کوچکی است بیش از نیم ساعت قبل هنگامی که بیمار در طبقه همکف منزل مسکونی خود خوابیده بود وارد گوش او شده و حرکت جانور سبب بیداری وی شده است. بیمار با وجود تلاش‌های مکرر و استفاده از گوش پاک‌کن برای خروج جانور، همچنان حرکت آن را داخل گوشش احساس می‌کرد و به ناچار و بنا به توصیه همسر خود به بیمارستان مراجعه می‌کند.

برزوئی با بیان اینکه در بدو مراجعه با استفاده از اتوسکوپ اقدام به معاینه گوش بیمار کردم، گفت: در کمال تعجب یک عقرب زردرنگ را در نزدیکی پرده صماخ مشاهده کردم، ابتدا تصمیم گرفتم تا با استفاده از گلیسیرین عقرب را خفه کرده، سپس با شستشو آن را خارج سازم اما متأسفانه گلیسیرین یا ماده روغنی دیگری در دسترس نبود.

وی ادامه داد: به علت عدم وجود درد احتمال عقرب‌گزیدگی مطرح نمی‌شد اما با توجه به غیرقابل پیش‌بینی بودن زمان قریب‌الوقوع گزش عقرب و به دنبال آن احتمال بالای مرگ بیمار به علت نزدیکی محل گزش به مغز؛ ضمن حفظ خونسردی به ناچار از آب ولرم (هم دمای بدن) برای شستشوی گوش استفاده کردم.

وی افزود: پس از ریختن چند سی‌سی آب داخل مجرای گوش، عقرب حدود 3.5 سانتیمتری با پای خود از گوش بیمار بیرون آمد و بیمار پس از انجام معاینات تکمیلی با حال عمومی مناسب از بیمارستان مرخص شد و در پیگیری‌های بعدی در سلامت کامل به سر می‌برد.

پزشک اورژانس بیمارستان قائم اسدآباد با اشاره به اینکه عقرب صید شده برای شناسایی گونه در اختیار گروه حشره‌شناسی دانشکده پزشکی همدان قرار گرفت، گزارش خارج‌سازی عقرب از گوش انسان را جزء موارد بسیار نادر دانست و گفت: مورد مشابهی که به صورت رسمی و مستند با عنوان مقاله علمی گزارش شده باشد، در پایگاه‌های معتبر علمی وجود ندارد.

وی یادآور شد: به علت فراوانی ورود اجسام خارجی در گوش و بینی به ویژه در کودکان، بیماران باید به خاطر داشته باشند در هنگام ورود هر جسم خارجی اعم از جاندار یا بی‌جان به داخل مجرای گوش، قبل از هرگونه دستکاری خودسرانه به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنند تا پس از معاینه دقیق اقدامات پزشکی لازم انجام شود.

+176
رأی دهید
-4

vahid.sharifi - ونكوور - كانادا
عجب بیمارستان مجهزی بابا! دکتر فرمودند: اما متأسفانه گلیسیرین یا ماده روغنی دیگری در دسترس نبود!!!
‌پنجشنبه 28 شهريور 1392 - 14:26
siavash2111 - ویسبادن - آلمان
vahid.sharifi - ونکوور - کانادا باحال گفتی‌ لوووول
‌پنجشنبه 28 شهريور 1392 - 17:04
علی چپ دس - رشت - ایران
گوش این بابا مگه غار علی صدر بوده که جناب محترمه عقرب توش جا بشه ؟.
‌پنجشنبه 28 شهريور 1392 - 17:27
ekman - شیراز - ‫ایران
دکتر جالب عمل کرده و از گزیدگی و مرگ احتمالی بیمار جلوگیری کرده.حشرات مختلفی هنگام خواب ممکن است که در گوش انسان بروند،امّا نه عقرب و این از عجائب است.از دوران کودکی و خردسالی بخاطر میاورم که هنگامیکه مورچه و یا گوش خزک در گوشمان میرفت چنان آزار دهنده و دردآور بود که با گریه پدر و مادر زا بیدار میکردیم،آنزمان معمولا اگر امکانپذیر بود مادر و یا زنی دیگر در گوشمان شیر می دوشیدند که گرمای مطلوب آنرا بهمراه بیرون آمدن حشره از گوشمان حس میکردیم،این دکتر محترم هم از آب ولرم و هم دمای بدن استفاده کردند،کاری که 50 سال پیش والدین ما انجام میدادند.
‌پنجشنبه 28 شهريور 1392 - 19:55
*Fanoos* - ایران - ایران
چه اتفاقات عجیب و غریبی که رخ نمیده در این عالم هستی !!
‌پنجشنبه 28 شهريور 1392 - 23:27
davood63 - تهران - ایران
کار دکتر قابل ستایش هستش ن‌‌ وسأیل
جمعه 29 شهريور 1392 - 08:35
Ghomsheh - فیرفکس ویرجینیا - امریکا
ای کاش اندیشمندان جامعه ،این افکاری را که اخوندها بزور وارد گوش خلایق کرده اند بیرون بیاورند. کاری مشابه کار این پزشک.
جمعه 29 شهريور 1392 - 15:08
واقع بین ایرانی - هامبورگ - المان
عقرب در همدان نه تنها کاری نمیتواند بکند بلکه باید در انجا باصطلاح لنگ بیندازد . اقا عزیز .نازنین. انجا همدان است یعنی همه دانا هستند البته از عقب و خر را پس از سی سال کار کشیدن در بیابان رها میکنند و سپس بدون اختساب ایام کارکردن خر بدلیل استفاده از کا و جو و علف فورا پشیمان شده و پوست خر را می کنند و انرا چاروق یا کفش درست میکنند.بی جهت نیست میگویند چرم همدان مرغوب ترین است. اره عقرب هم به همدانی اسیب نمیرساند
جمعه 29 شهريور 1392 - 20:02
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.