عملیات بی‌سابقه شناور کردن کشتی واژگون شده کونکوردیا آغاز شد

عملیات بازیابی کشتی کاستا کونکوردیا را بزرگترین و دشوارترین پروژه از این دست دانسته‌اند

عملیات بی سابقه شناور کردن و انتقال کشتی کاستا کونکوردیا که سال پیش به صخره های کف سواحل توسکانی برخورد کرد از ساعتی پیش آغاز شده است.

این عملیات یکی از پیچیده ترین و دشوارترین پروژه های بازیابی یک کشتی غرق شده بشمار می آید و از نظر نزدیکی کشتی غرق شده به ساحل بی سابقه است.

در جریان این عملیات کشتی کاستا کونکوردیا که دو برابر تایتانیک (۱۱۴ هزار تن) وزن و سه برابر زمین فوتبال طول دارد، باید ابتدا باید به وضعیت شناور برگردانده و سپس به جای دیگری منتقل شود.

برای این کار زنجیرها و کابلهای عظیم به کشتی متصل شده تا آن را از پهلو به حالت شناور برگرداند، و از طرف دیگر از وزن مخزنهای بزرگ فلزی پر از آب که به بدنه کشتی جوش داده شده استفاده می شود برای چرخاندن آن استفاده می‌شود.

مقامات ایتالیایی می‌گویند وضعیت هوا و و دریا برای انجام عملیات مناسب است و این عملیات از ساعتی پیش آغاز شده است.

کشتی تفریحی کاستا کونگوردیا سال گذشته به صخره های کف جزیره گیگلیو در توسکانی اصابت کرد و از آن زمان به بعد به پهلو در ساحل گیگلیو مانده است.

در آن حادثه سی و دو نفر کشته شدند، پنج نفر هم به قتل غیر عمد محکوم شده‌اند و محاکمه فرانچسکو اسکتینو کاپیتان کشتی هم به اتهام قتل غیر عمد و ترک کشتی در جریان است.

آلن جانسون خبرنگار بی بی سی که در محل عمیلات است می‌گوید همه چیز در این عملیات ابعادی غول‌آسا دارد.

بیش از پنجاه زنجیر عظیم و جرثقیلهای کابلی باید کشتی را از پهلو به حالت شناور بغلتانند و تا آخر روز آن را روی سکوی زیر آبی ویژه‌ای که از فولاد و بتون ساخته اند قرار دهند.



مراحل چرخاندن کشتی کاستا کونکوردیا از پهلو به روی کف



به گفته خبرنگار بی بی سی تنها بعد از آنکه کشتی روی کف زیرین خود قرار گرفت می‌توان وضعیت آن را بدرستی بررسی کرد و برای مرحله بعدی برنامه ریزی کرد.

در مرحله بعد کشتی باید تعمیر و شناور و سرانجام بکسل شود تا سپس در محل مناسب معدوم شود.

نیک اسلواِن مدیر این عملیات می‌گوید این آخرین فرصت برای بیرون کشدن کشتی از آبهای کم عمق ساحلی است چرا که بدنه آن ضعیف شده و طاقت یک زمستان دیگر را نخواهد داشت.

این عملیات باید به آهستگی هر چه بیشتر انجام گیرد تا به بدنه آسیب دیگری وارد نشود، بدنه کشتی بیش از هجده ماه است که تا نیمه در آبهای ساحلی که پانزده متر عمق دارد قرار دارد و در این مدت در معرض آب و سایر مواد بوده است.

فعالان محیط زیست می‌گویند اگر در جریان عملیات اشکالی پیش آید ممکن است مواد سمی به دریا سرازیر شود، هر چند که دیرک ها و تورهایی در اطراف کشتی کار گذاشته شده تا هر چه از بدنه آن جدا می شود، جمع آوری کنند.

برای مردم محلی این عملیات اهمیت بسیاری دارد، اقتصاد محل بشدت به توریسم وابسته است و نمای کشتی به گل نشسته در ساحل، کسب و کار را از رونق انداخته است.

اهالی گیگلیو دیروز مراسم دعای ویژه‌ای برگزار کردند تا عملیات با موفقیت اجرا شود.

سرجو اورتلی شهردار گیگلیو می‌گوید "انتقال این کشتی مشکل بزرگی که را ما در بندر داریم حل می کند، ما می خواهیم این مسئله هر چه زودتر حل شود."

مردم جزیره بی صبرانه منتظر خلاص شدن از شر این کشتی هستند.

+38
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.