محمدباقر قالیباف دوباره شهردار تهران شد
آقای قالیباف که هشت سال شهردار تهران بود، دوباره به عنوان شهردار انتخاب شد
محمدباقر قالیباف بعد از دو دور رای گیری در شورای شهر تهران، دوباره به عنوان شهردار پایتخت ایران انتخاب شد. آقای قالیباف در هشت سال گذشته نیز شهرداری تهران بود.
بنابر گزارشها، آقای قالیباف با به دست آوردن ۱۶ رای به عنوان شهردار انتخاب شد در حالی که رقیب وی محسن هاشمی ۱۴ رای به دست آورد.
شورای شهر تهران در دور جدید فعالیت خود ۳۱ عضو دارد و گزارش شده است که در آخرین دور رای گیری یک رای مخدوش بوده است.
رای گیری برای انتخاب شهردار تهران امروز دوبار انجام شد. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، رضا تقی پور، سخنگوی شورای شهر تهران گفته است که در مرحله اول رای گیری رای آقای قالیباف و آقای هاشمی ۱۵ به ۱۵ برابر بوده و یک نفر هم رای سفید داده بود که این مسئله موجب شد که رای گیری مجددا انجام شود.
پیش از انجام رای گیری، دو نامزد شهرداری تهران، برنامه های خود را ارائه کردند و سپس رای گیری انجام شد.
محمدباقر قالیباف بعد انتخاب محمود احمدی نژاد به ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۴ به عنوان شهردار تهران انتخاب شد و این سمت را در این مدت حفظ کرد.
آقای قالیباف در آستانه انتخابات سال ۱۳۸۴ برای شرکت در انتخابات از سمت فرماندهی نیروی انتظامی کناره گیری کرد، اما نتوانست آرای لازم را کسب کند. وی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری نیز به همراه شش نفر دیگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری بود که در این انتخابات حسن روحانی به ریاست جمهوری رسید.
محمد باقر قالیباف در سال ۱۳۴۰ خورشیدی در مشهد متولد شد.
او در زمان جنگ ایران و عراق به عنوان عضو سپاه پاسداران در جنگ شرکت کرد و در حالی که بسیار جوان بود به سمت فرماندهی رسید.
در سال ۱۳۷۶ خورشیدی آقای قالیباف به فرماندهی نیروی هوایی سپاه پاسداران منصوب شد و در سال ۱۳۷۹ به فرماندهی نیروی انتظامی رسید.
وی دوره خلبانی را گذرانده و دارای مدرک دکترا در رشته جغرافیای سیاسی است.
رقیب آقای قالیباف محسن هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که یک دوره ۱۳ ساله مدیر عامل شرکت متروی تهران فعالیت داشت که از شرکت های تحت پوشش شهرداری تهران است.
آقای هاشمی در اسفند سال ۱۳۸۹ به دلیل فشارها و آنچه که وی "عدم همکاری دولت در توسعه مترو" می خواند از این سمت کناره گیری کرد.
او در نامه استعفای خود به آقای قالیباف شهردار تهران با اشاره به این که عدم حمایت دولت از مترو ممکن است به دلیل حضور وی باشد، نوشته بود: "اکنون مردم از فشار و ازدحامی که ناشی از کم لطفی مسئولان دولتی در تامین خواسته های قانونی مترو است رنج می برند و تمام پیگیری ها به نتیجه مناسبی که در شان پروژه حیاتی مترو باشد نرسیده است."
برخی صاحب نظران اختلافات بر سر متروی تهران را با انتخابات ریاست جمهوری مرتبط میدانستند و معتقد بودند که محمود احمدینژاد، رئیس جمهور وقت سعی داشته مدیریت متروی تهران را از کنترل فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت در آورد که در انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ از رقبای وی حمایت میکرد.
انتخاب شهردار برای دوره های چهار ساله از جمله اختیارات شورای شهر تهران است که همچنین حق برکناری وی را در شرایط خاص دارد.
هفته گذشته اعضای شورای شهر جدید تهران در اولین روز دوره کاری خود، احمد مسجدجامعی، از چهرههای اصلاحطلب نزدیک به محمد خاتمی را به عنوان رئیس شورای شهر انتخاب کردند.
رقیب وی مهدی چمران نزدیک به ده سال ریاست شورای شهر تهران را در اختیار داشت، اما با تغییر ترکیب شورای شهر تهران، وی با اختلاف یک رای نتوانست صندلی ریاست شورای شهر را حفظ کند.