فرانسه میگوید حمله شیمیایی کار دولت سوریه بوده
نخست وزیر فرانسه، درباره سوریه گزارشی به مجلس این کشور داد.
فرانسه می گوید که حمله شیمیایی ماه گذشته در اطراف دمشق "نمی توانسته به دستور و اجرای کسی به جز دولت سوریه بوده باشد."
ژان مارک ایرو، نخست وزیر فرانسه، در گزارشی که به مجلس این کشور فرستاده درباره حمله بیست و یکم اوت نوشته که در آن "به صورت گسترده از سلاحهای شیمیایی استفاده شده است."
در این گزارش نتیجه گرفته شده که۲۸۱ نفر از کشته شدگان آن حمله به وسیله سلاح های شیمیایی جانشان را از دست داده اند.
فرانسه و آمریکا خواهان حمله ای تنبیهی علیه دولت سوریه هستند. دولت بریتانیا هم قصد این کار را داشت که پارلمان این کشور جلوی آن را گرفت.
بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، بار دیگر اتهام حمله شیمیایی را رد کرد و در گفتگویی با روزنامه فرانسوی فیگارو، گفت که حمله شیمیایی توسط او "منطقی نیست."
او همچنین هشدار داد که حمله خارجی می تواند آتش به "انبار باروت" منطقه بیاندازد.
گزارش به مجلس فرانسه
حمله ای که کشورهای غربی معتقدند با سلاح های شیمیایی انجام شده، در حومه پایتخت سوریه انجام شده که بیشتر زمین هایش کشاورزی است.
آمریکا بر اساس "اطلاعاتی" که کسب کرده، می گوید آن حمله کار دولت بوده وکلیک در جریان آن ۱۴۲۹ نفر کشته شدند که ۴۲۶ نفرشان کودک بودند.
در روز دوشنبه آقای ایرو، گزارشی ۹ صفحه ای را منتشر کرد که در آن اتهام های مشابهی به دولت سوریه وارد شده بود. گزارش فرانسوی ها بر اساس گزارش های ارتش این کشور و اطلاعات سرویس های خارجی تنظیم شده.
جان مک کین :"اگر کنگره به طرح اوباما برای حمله رای ندهد، حاصلش فاجعه بار خواهد بود."
در این گزارش آمده که زرادخانه سلاح های شیمیایی سوریه "گسترده و متنوع" است. دولت فرانسه نوشته که صدها تن گاز سارین دارند.
ارتش سوریه، به نوشته این گزارش پیش از این هم علیه مردم از گاز سارین استفاده کرده بود اما این بار آنها "به طور گسترده از سلاح های شیمیایی استفاده کردند."
گزارش می گوید که تنها بشار اسد و بعضی از نزدیکانش اجازه صدور فرمان استفاده از سلاح شیمیایی را دارند. در عین حال نویسندگان گزارش معتقدند که مخالفان توانایی حمله شیمیایی را ندارند.
نخست وزیر فرانسه همچنین از تلاش های رئیس جمهوری این کشور، فرانسوا اولاند، سخن گفت که می خواهد برای حمله به سوریه با کشورهای همسو ائتلافی تشکیل دهد.
هر چند رئیس جمهوری فرانسه به لحاظ قانونی اجازه دارد که فرمان حمله صادر کند اما آقای اولاند تصمیم گیری درباره این موضوع را به مجلس این کشور موکول کرده است.
حمایت مک کین از طرح اوباما
در آمریکا هم قرار است که کنگره این کشور، هفته آینده درباره حمله به سوریه تصمیم بگیرد.
کاخ سفید معتقد است که طرح رئیس جمهوری آمریکا برای حمله تنبیهی علیه مواضع بشار اسد، در کنگره رای می آورد.
جان مک کین، سناتور جمهوری خواه که مدتهاست از مسلح کردن مخالفان دفاع می کند، می گوید که شاید مدتی طول بکشد تا بتوان مردم آمریکا را به لزوم دخالت در درگیری های سوریه متقاعد کرد.
تحولات دیگر
یک نظرسنجی بی بی سی نشان می دهد که سه چهارم بریتانیایی ها موافق تصمیم مجلس این کشور برای حمله نکردن به سوریه بودند.
معاون نخست وزیر بریتانیا گفت که دوباره در خصوص حمله به سوریه در مجلس رای گیری نمی شود.
وزیر خارجه روسیه می گوید که اطلاعات آمریکا در خصوص دست داشتن دولت سوریه در حمله شیمیایی "اصلا قانع کننده نیست."
با این حال او گفت که اگر کنگره آمریکا به حمله رای ندهد، نتیجه "فاجعه بار" خواهد بود.
آقای اوباما پیش از این گفته بود که استفاده از سلاح های شیمیایی، خط قرمز آمریکاست و منجر به دخالت آمریکا می شود.
آقای مک کین گفت که رای ندادن به حمله، بی اهمیت کردن حرف ایالات متحده آمریکا و رئیس جمهوری این کشور خواهد بود.
جان مک کین و لیندزی گراهام، دو سناتوری هستند که امروز به دعوت باراک اوباما به کاخ سفید رفتند. سینا علینژاد، خبرنگارمان در واشنگتن می گوید کهکلیک این صحبت ها نشان از نزدیک شدن موضع این دو سناتور به موضع کاخ سفید دارد.
در رویدادی دیگر آنرس فو راسموسن، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، روز دوشنبه گفت که پاسخ نظامی به سوریه باید "کوتاه مدت و با هدف باشد."