رئیس کل بانک مرکزی: کشور در شرایط خطیری است

ولی‌الله سیف، رئیس کل جدید بانک مرکزی، برنامه‌های خود را برای "بازگشت آرامش به بازار ارز" اعلام کرد. به گفته وی کنترل تورم، جلوگیری از افزایش نقدینگی و ایجاد ثبات اقتصادی ضروری‌‌ترین اقدامات در شرایط کنونی است.

به گزارش خبرگزاری مهر (۹ شهریور/۳۱ اوت)، ولی‌الله سیف، رئیس کل تازه بانک مرکزی، در مراسم معارفه خود اعلام کرد که کشور در شرایط خطیری قرار گرفته است. وی تورم را "بزرگ‌ترین تهدید معیشتی مردم" خواند.

سیف از مهار تورم، ممانعت از بدهکاری دولت و شرکت‌های دولتی، چاره‌اندیشی برای بدهی مسکن مهر، اصلاح رابطه مالی بانک مرکزی و خزانه، بازگرداندن آرامش به بازار ارز و ممانعت از مداخله در این بازار، برقراری انضباط در بازار پول، رقابتی کردن سند بانکی کشور و حمایت از شکل‌گیری نهاد صنفی بانک، به عنوان اهم برنامه‌های خود در بانک مرکزی یاد کرد.

وی "منفی شدن رشد اقتصاد"، "تورم مزمن کشور و رشد شتابان این تورم" و نیز "رشد بالای نقدینگی" را جزو چالش‌های کنونی در اقتصاد جمهوری اسلامی خواند و افزود: «در چند سال اخیر بی‌تدبیری‌هایی صورت گرفته که نمی‌تواند از تحریم‌ها باشد.»

سیف همچنین بر لزوم "ممانعت از منفی شدن نرخ سود سپرده‌های بانکی" تاکید کرد و خاطر نشان ساخت که جمهوری اسلامی درگیر "رشد بالای پایه پول و حجم بالای بدهی بانک‌ها" است و این مساله "عدم تعادل‌هایی را در بازار در پی داشته است".

رئیس کل جدید بانک مرکزی همچنین بر کنترل تورم و جلوگیری از افزایش نقدینگی کشور و ایجاد ثبات اقتصادی تاکید کرد و متذکر شد که باید بر مقررات بانکی ثبات لازم وجود داشته باشد.

ولی‌الله سیف ضمن ستایش از محمود بهمنی رئیس کل پیشین بانک مرکزی و اشاره به همکاری طولانی با وی در بانک ملی، گفت بر این اعتقاد است که همچنان باید از بهمنی در مجموعه نظام بانکی بهره گرفت.

"بهمنی فقط یک هفته رئیس کل بوده"!

به گزارش خبرگزاری مهر، همچنین علی طیب‌نیا، وزیر امور اقتصاد و دارایی دولت روحانی، در مراسم تودیع و معارفه محمود بهمنی و ولی‌الله سیف، در انتقاد به سیاست‌های دولت پیشین در رابطه با بانک مرکزی گفته است: «متاسفانه در مورد استقلال بانک مرکزی تصور نادرستی در دولتمردان وجود داشت و رئیس کل سابق بانک مرکزی به من گفت که فقط یک هفته رئیس کل بانک مرکزی بوده است که آن نیز در زمان روحانی بود.»

طیب‌نیا افزود: «دکتر بهمنی به حد توان خود در جهت اعمال سیاست‌های بانک مرکزی تلاش کردند گرچه محدودیت‌ها و مقیداتی در محیط تصمیم‌گیری وجود داشت اما تلاش خود را کرد.»

وزیر اقتصاد و دارایی خاطر نشان ساخته است که در سال‌های گذشته همواره بر استقلال بانک مرکزی تاکید شده ولی "عملیاتی شدن" آن امکان‌پذیر نشده است. به گفته طیب‌نیا استقلال بانک مرکزی بدون "قطع سلطه مالی" امکان‌پذیر نیست و قطع سلطه مالی نیز مستلزم "قطع بودجه دولت از منابع نفتی" است.


فقر و بیکاری در ایران بیداد می‌کند




"تورم ۴۴ درصدی"

وزیر اقتصاد دولت روحانی نیز تاکید کرده که جمهوری اسلامی هم اکنون از لحاظ اقتصادی "در شرایط بسیار سختی" قرار دارد و ساختار اقتصاد کشور "نامتعادل و ناسالم" است که از گذشته به ارث برده شده است و "سیاست‌های نادرست" شرایط تحریمی را تحمیل کرده است.

به گفته طیب‌نیا هم اکنون تورم نیز در وضعیت بی‌سابقه‌ای قرار گرفته و به ۴۴ درصد رسیده است: «گرچه ما نرخ تورم بالا را در سال ۷۴ نیز شاهد بودیم اما آن نرخ تورم همراه با رونق و رشد اقتصادی بود و تحمل آن برای مردم ساده‌تر بود.»

طیب‌نیا خاطر نشان کرد که شرایط کشور خطیر است و باید هماهنگی‌های لازم وجود داشته باشد. به گفته وی انتخاب ولی‌الله سیف به عنوان رئیس کل بانک مرکزی به اتفاق آراء هیئت دولت صورت گرفته است.

"گرفتاری معیشتی مردم"

اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی نیز در همین جلسه از "تورم دو رقمی"، "نرخ بالای بیکاری" و "شرایط نامناسب تولید" در کشور یاد کرد. وی نیز ضمن تاکید بر استقلال بانک مرکزی گفت: «دست دولت به سوی صاحبنظران دراز است تا با ارائه راهکارها و نقدهای برنامه‌ها ما را یاری کنند.»

وی ضمن اشاره به "گرفتاری جدی در معیشت مردم" گفت: «مردم انتظار دارند دولت جدید برای برون‌رفت از وضع موجود راهکار پیدا کند.»

معاون اول رئیس‌جمهوری هدفمندی یارانه‌ها را یکی دیگر از چالش‌های پیش روی دولت روحانی خواند و گفت: «مبالغی به صورت نقدی پرداخت می‌شود اما باید گفت که ما با کسری بودجه بسیار بالایی رو به رو هستیم.»

جهانگیری گفت، بدون اینکه بخواهد "خدمات گذشته" را نفی کند، باید تاکید کند که شرایط کشور "پیچیده" است و چالش‌های پیش رو نیازمند "ساعت‌ها کار کارشناسی" است. وی افزود که دولت در این دوره "نیازمند حاکمیت عقلانی" و "جاری شدن علم اقتصاد در تصمیم‌گیری‌ها" است.

+55
رأی دهید
-5

حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
برای سرنگونی حکومت دیکتاتوری اسلامی ملاها باید ریشه اقتصادی آنرا خشکاند! مردم ایران هم این دوران سخت اقتصادی را یا باید تحمل کنند و به خفقان خود پناه برند ( جیک نزنند! بقول ملا احمد خاتمی و تازه دعاگوی رهبری با بصیرت مثل ولی وقیح باشند و مردم باید بدهکار سران رژیم هم باشند ) یا مشکلات اقتصادی کمر شکن را فرصتی برای اعتراض برعلیه رژیم و تلاش در براندازی رژیم ضد مردمی کنند. از قدیم گفتند تا گُل نسوزد گلاب درنمیاد! ملت ایران تا حرکت نکنند برکت خبری نیست! حداقل به فکر آینده بچه های خودشان باشند که با این رژیم آینده شان پیشاپیش سوخته و نابود شده است. این رژیم با حکومت بر مبنای اسلامشان و گیج اقتصادی به هیچ کجا نخواهد رسید و کارنامه سیاه 34 سال حکومت ننگش اثبات ادعای ماست. فقط در زمینه دزدی و فساد و قتل و جنایت و خیانت به مردم رشدشان خوب بوده. دجالان تازه شانس آوردند میلیاردها دلار پول نفت بادآورده در دستشان بود کشور را به این روز سیاه نشاندند وای به حالی که اگر ثروت نفت و گاز و دیگر منابع طبیعی نبود؟ راستی اقتصاد قرآنی که میگفتند تکمیل ترین است چی شد؟ کو کمکهای امام غایبشان؟
یکشنبه 10 شهريور 1392 - 02:21
bardia.kaviani - زوریخ - سوییس
تا انگلهایی مانند پاسدارها و ملاهای مفت خور وجود دارد وضع مردم همین خواهد بود
شنبه 9 شهريور 1392 - 23:52
ari jojeh - تهران - ایران
گوسفند، سی‌ و چهار سال است که مملکت در شرایط خطیر هست.
یکشنبه 10 شهريور 1392 - 02:51
datadatabb - تهران - ایران
اقتصاد مال خره تو هم که اقتصاد دانی تو این حکومت خر هستی!
یکشنبه 10 شهريور 1392 - 05:20
آزاد10 - آلمان - المان
حقیقتجو و بردیا توقع دارید که مردم باور کنند کسانی که مثل شما حرف میزنند بهتر از ملاها حکومت خواهند کرد؟ مطمئنید قصد ندارید وجهه اوپوزیسون را خراب کنید؟
یکشنبه 10 شهريور 1392 - 10:46
اردشیر16 - سئول - کره جنوبی
جناب حقیقتجو! من با بخشی از صحبت شما موافقم ولی با صحبت شما درباره اینکه مردم باید دوران سخت اقتصادی رو تحمل کنند, مخالفم چون اگه به حرفهای سران رژیم توجه کرده باشید آنها هم از مردم تحمل در برابر مشکلات اقتصادی رو طلب می کنن.مشکل اینجاست که هم میهنانمان در ایران پس از 34-35 سال هنوز هم فریب ترفندهای رژیم رو میخورند که البته قطعاً این ترفندها با مشورت دانشمندان روانشناس و جامعه شناس طراحی و اجرا میشن و 40 میلیون رای به صندوق میاندازند در صورتیکه اکثریت آنها دلخوشی از جمهوری اسلامی ندارن.در کره شمالی بدلیل فقر مفرط حتی گزارشهایی از آدمخوری بگوش میرسه اما حکومت دیکتاتور آن با حمایتهای پنهان و آشکار روسیه و چین تازه بدوران رسیده حتی برای قدرتی مانند آمریکا گردنکشی می کنه..تجربه این چند دهه حکومت ملایان دین فروش بر ایران نشان داده که تمایلی زیادی به گرفتار بودن مردم در مسایلی مانند تامین اقساط آخر برج, کرایه خانه, هزینه های آب و برق مشغول بودن ذهن جوانان به موضوعاتی از قبیل کنکور و ازدواج دارند چون اگر مردم در رفاه باشند بیشتر در اندیشه مسایلی مانند حقوق مدنی و دمکراسی میافتند
یکشنبه 10 شهريور 1392 - 11:52
hana257 - تهران - ایران
جمهوری اسلامی مثل یک اژدهای خونخوار هست که به هیچ طریق نمیتوان با آن صحبت کرد و یا وارد جنگ و درگیری شد و تنها راه سرنگونی این اژدها قطع شدن غذایش هست همین راهی که آمریکا و انگلیس خوب دارن اجراش میکنن و ما مردم هم باید صبر داشته باشیم.
یکشنبه 10 شهريور 1392 - 11:45
abdol1987 - تهران - ایران
مردیکه بزغاله: شماحلقتو ببند، دلاری که شده بود 3090 رو کردی 3300. ورداشتی گفتی دلار 3200 منطقیه، اخه اینم شد حرف؟؟؟؟؟؟؟. https://www.khabaronline.ir/detail/309975/Economy/financial-market
یکشنبه 10 شهريور 1392 - 11:21
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
آزاد10 - آلمان - المان- من وابسته به هیچ گروه سیاسی اپوزیسیون ایرانی نیستم که سنگشان را به سینه بزنم. فردی آزاد و آزادیخواه و دلسوز وطن و مردم در بند کشیده ایران هستم. پروای حکومت کردن روزی بر مردم ایران را هم در سر ندارم چونکه کوچکتر از این حرفها هستم. هدف من بعنوان یک ایرانی هشداری است به مردم ایران که از خواب افیون اسلامی بیدار شوند و تسلیم سرنوشت بدبخت خود نشوند. وقتی شما هم ببینید خانه ای دارد میسوزد داد و هوار نمیزنید ای مردم خانه ای در حال سوختن است به نجاتش بشتابید؟ ایران ما امروزه چنین حالتی دارد و آتش زن خانه ما ایران هم سردمداران حکومت جهل و جعل اسلامی هستند که با بی لیاقتی و بی صلاحیتی خودشان کشور را به کام آتش کشیدند. حالا به نظر شما ما باید بگذاریم که خانه تا پایه بست بسوزد و ویران شود و صدای مان هم درنیاید؟ وجهه اپوزیسیون اگر درست و برحق باشد مطمئناً طرفدار پیدا میکند. شما فکر میکنید بالاتر از سیاهی حکومت ننگ اسلامی رنگی هم هست که مردم از اپوزیسیون دمکراسی خواه ترس داشته باشند؟ من شخصآ در زمینه عقیده سیاسی با کسی تعارف ندارم. در 2
دوشنبه 11 شهريور 1392 - 00:43
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
2) چونکه اگر معتقدیم رژیم ملاها ضد مردمی و ضد ایرانی است پس باید از هر وسیله ای برای ریشه کن کردن آن استفاده کنیم که تحریمهای اقتصادی هم بعنوان ابزار فشار مهم و لازم است حالا اگر تر و خشک با هم میسوزد. رژیم هم ناتوانی خودش را در مدیریت کشور به حساب دلیل تحریمها میگذارد و خودش را به مظلومی میزند تا خشم و نارضایتی مردم متوجه خودش نشود بلکه متوجه غرب گویا بیرحم شود در صورتیکه سرانش در 34 سال دوران حکومت با رشد فساد و دزدی و به نفع جیب خود کار کردن و سیاست جنگ طلبی و حمایت تروریست عربی اسلامی باعث انزوای ایران شدند و برای جلوگیری از گسترش سیاست شرارت و صلح بهمزن رژیم ملاها غربیها مجبور شدند ایران را تحریم کنند تا رژیم شاید بر سر عقل بیاید و به نفع مردم سیاستش را تغییر دهد. ولی تا زمانیکه فشار مردم در خیابانها نباشد هیچ رژیم دیکتاتوری تا دندان مسلح تن به صرفنظر از قدرت سیاسی و امتیازات و منافعش نمی دهد. شما مطمئن هستید که برداشت سوء از کامنت من نکردید؟ وگرنه از آن گمان نکنم لطمه زدن به اپوزیسیون بشود استخراج کرد؟ چه خوب بود خرابکاری را هم مینوشتید!
دوشنبه 11 شهريور 1392 - 00:43
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
اردشیر16 - سئول - کره جنوبی- جناب محترم! منظور من از اینکه مردم ایران تحریمها را تحمل باید بکنند نه اینکه با این تحملگرائی مردم موافق باشم بلکه وجود دو حالت است یا مردم از اوضاع ایران خصوصاً اقتصادی ناراضی هستند و به تنگ آمدند خب قاعدتاً باید صدایشان دربیاید و به خیابانها بریزند و در مقابل رژیم صدای نارضایتیشان را بلند کنند تا فکری به حال خرابشان بکند که اینطور نیست و شرایط سخت را تحمل میکنند ( بدلایل مختلف ) و این شیوه تحملگرائی مردم ایران از دید من حتی جای سرزنش دارد ، یا حالت دوم مردم از اوضاع ایران راضی هستند و خود را به بیخیالی زدند و سرنوشتشان را بدست یک مشت ملای احمق دادند که گروهی دیندار و آخرت دارند تا به فکر دنیاداری و معیشت مردم باشند. در اینجاست که تضاد بین بینش آخرت داری حکومت دینی با حکومت دنیاداری که مبنی بر اقتصاد پویا و سازنده است هویدا میشود و اعتراض امثال من در میاید که دینداران را چه به حکومت سیاسی دنیاداری که کارنامه سیاه 34 حکومت ننگ اسلامی هم گواه برتجربه تلخ حاکمیت دینی با ورشکستگی کامل است. با سکوت و سر بزیر گرفتن مردم، اوضاع بهتر نمیشود!
دوشنبه 11 شهريور 1392 - 01:20
omidvaran - نورکل - امریکا
اقای فلانی صندلی مدیریت بانک مرکزی برای شما مناسب نیست - درمدیریت بانک صادرات شما دزدی میلیاردی اتفاق افتاد وشما بخطر سو ئ مدیریت نباید برکرسی بانک مرکزی تکیه میزدی ولی حلا که اومدی روضه خونی فایده نداره اگه این کاره هستی برنامه کاری برای ایجاد ثبات پولی وکنترل 500 میلیارد پول سرگردانی که برای اقتصاد مملکت فاجه افریده ارائه کن - بهمنی نادان وبی خرد بانک مرکزی رو تبدیل به ماشین چاپ اسکناس احمدی بی سواد نادان کرد تو این کارو نکن - احمدی وبهمنی دلارهای دولتی رو بدست دلالان تو بازار میفروختن وبخشی از تفاوت ارزش روبجیب میزدن تو اینکارو نکن - بهمنی واحمدی نادان از دانش لازم برای ثتبیت ارزش پول ملی ورابطه مقداری پول نداشتن واگر تو هم نداری حداقل از چارتا اقتصاددان بعنوان مشاور استفاده کن تابتونی بوضع نابسمان پولی مملکت سروسامانی بدی - یادت باشه که بانک مرکزی مجری دستورات دولت نیست !!! بانک مرکزی یک سازمان پولی واقتصادی مستقل است که دراجرای سیاست های پولی دولت را یاری میدهد
دوشنبه 11 شهريور 1392 - 07:33
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.