جان کری: آمریکا مسئول سیاست خارجی کشورهای دیگر نیست

کامرون انتظار داشت به عنوان متحد اصلی اوباما وارد عملیات شود اما ناچار به ترک او شده است

 

اظهارات مقامات آمریکایی احتمال اقدام نظامی یکجانبه آن کشور علیه کاربرد اسلحه شیمیایی در یسوریه را تقویت کرده است.


در پی رای منفی پارلمان بریتانیا به پیشنهاد دولت برای فراهم کردن زمینه مشارکت این کشور در عملیات نظامی علیه سوریه، جان کری، وزیر خارجه ایالات متحده، گفته است "ما نمی توانیم مسئول سیاست خارجی دیگران باشیم."


اظهارات آقای کری در جلسه‌ای با اعضای ارشد مجلس نمایندگان کنگره آمریکا ابراز شد که به منظور تشریح دلایل دولت برای اقدام نظامی علیه سوریه برگزار شده بود.

انتظار می‌رفت که بریتانیا، به عنوان یکی از نزدیکترین متحدان آمریکا در صحنه بین‌المللی، در عملیات نظامی در واکنش به کاربرد تسلیحات هسته‌ای در سوریه شرکت کند اما مجلس عوام، پیشنهاد دیوید کامرون، نخست وزیر، در این مورد را رد کرد.

چهارشنبه هفته گذشته گزارش‌هایی از حمله شیمیایی به یکی از مناطق حومه شرقی دمشق، پایتخت سوریه، انتشار یافت و مخالفان حکومت سوریه گفتند که نیروهای دولتی ظاهرا به منظور پاکسازی این منطقه از مخالفان، در خلال آتشباری سنگین زمینی و هوایی، از اسلحه شیمیایی استفاده کرده‌اند.

براساس این گزارش‌ها، در این حمله چند صد نفر از جمله شمار قابل توجهی کودک، جان خود را از دست دادند و چند هزار تن دیگر هم آسیب دیدند. مخالفان حکومت سوریه، نیروهای دولتی را مسئول این اقدام دانستند اما مقامات و رسانه‌های دولتی، نخست وقوع حمله شیمیایی را تکذیب کردند و سپس این اقدام را به مخالفان مسلح خود نسبت دادند.

در واکنش به کاربرد اسلحه شیمیایی، رهبران برخی کشورهای اروپایی، به خصوص فرانسه و بریتانیا، با تاکید بر اینکه دولت سوریه مسئول این حمله است، خواستار اقدام تنبیهی شامل حملات محدود نظامی علیه هدف‌های مشخص در آن کشور شدند و مقامات آمریکایی نیز به بررسی چنین اقدامی پرداختند.

در عین حال، در ایالات متحده هم مخالفت‌هایی با اقدام نظامی علیه سوریه ابراز شده و به همین دلیل، وزیر امور خارجه همراه با چاک هیگل، وزیر دفاع، و سوزان رایس، مشاور امنیت ملی باراک اوباما، رئیس جمهوری، در جلسه‌ای با حضور برخی اعضای کنگره، آنچه را که شواهد حاکی از مسئولیت حکومت سوریه در حمله شیمیایی هفته گذشته خواندند مطرح کردند.


آمریکا + فرانسه؟


به نظر می‌رسد آمریکا در حمله احتمالی به سوریه باید به فرانسه به عنوان مهمترین حامی خود متکی باشد



ظاهرا بخش مهمی از این شواهد شامل شنود مکالمات مقامات ارشد امنیتی و اطلاعاتی سوریه بوده اما به گفته یکی از نمایندگان شرکت کننده در این جلسه، این مکالمات به شکلی انکارناپذیر مسئولیت دولت سوریه در انجام حمله شیمیایی را اثبات نمی کند. وی افزوده است که رئیس جمهوری همچنان به بررسی گزینه‌های مختلف بروز واکنش علیه سوریه ادامه می‌دهد و کنگره را در جریان خواهد گذاشت.

در گزارشی در همین زمینه، وزیر دفاع آمریکا گفته است که دولت او به منظور "تکمیل شواهد" به مشورت با متحدان آمریکا ادامه می‌دهد و افزوده است که هدف از جلسه اخیر با رهبران کنگره "قانع کردن کسی نبوده است."

در پاسخ به این سئوال که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، برای جلوگیری از حمله آمریکا چه اقدامی می‌تواند انجام دهد، آقای هیگل گفت: "تغییری در موضع رژیم اسد در هیچ موردی گزارش نشده است."

به گفته برخی ناظران، اگر قرار باشد آمریکا به اقدام نظامی علیه سوریه دست بزند، آقای اوباما فرصت چندانی برای تصمیم‌گیری در این مورد ندارد. وی اواسط هفته آینده عازم اروپا می‌شود و قرار است اواخر هفته نیز در اجلاس سران کشورهای گروه ۲۰ در روسیه شرکت کند در حالیکه رئیس جمهوری روسیه از حامیان حکومت سوریه بوده و به شدت با هرگونه اقدامی علیه این حکومت مخالف است.

با رای منفی مجلس عوام بریتانیا به مشارکت این کشور در حمله نظامی علیه سوریه، در صورت تصمیم آمریکا به چنین حمله‌ای، ممکن است این عملیات با مشارکت یا دست کم حمایت فرانسه انجام گیرد. در حمله نظامی به عراق در سال ۲۰۰۳، فرانسه مخالف چنین حمله‌ای بود در حالیکه بریتانیا به طور کامل از آن حمایت و به طور گسترده در این عملیات شرکت کرد.

گزارش‌های رسانه‌های خارجی حاکی از آن است که احتمال حمله نظامی آمریکا باعث نگرانی در سوریه شده و مردم، از بیم بروز کمبودهای بیشتر، به احتکار مواد غذایی، سوخت و شمع مبادرت کرده و برخی دیگر نیز در صدد عبور از مرز و ورود به لبنان برآمده‌اند.

قرار است بازرسان سازمان ملل که برای بررسی وقوع حملات شیمیایی به سوریه اعزام شده‌اند، تحقیقات خود را در روز جمعه پایان دهند و روز شنبه سوریه را ترک کنند. ماموریت آنان شامل بررسی حملات شیمیایی بوده و معلوم نیست که آیا در مورد عامل این حملات نیز تحقیقاتی شده است یا نه.

+25
رأی دهید
-5

بهرام2012 - تهران - ایران
قسمت اول از شش قسمت = همه این حرفها جز به سخره گرفتن انسانیت و حقوق بشر نیست. بشار اسد جنایتکار و رفیق قافله رژیم جمهوری اسلامی اشغالگر ایرانزمین دو سال است که بیش از یکصد هزار نفر انسان بیگناه را به قتل رسانیده و صدای کسی در نیامده ، پدر جنایتکارش حافظ اسد نیز در یکروز بیش از سی هزار نفر انسان بیگناه را قتل عام کرد و هیچ نشانه ای از برخورد جهانی دیده نشد ، بشار است جنایتکار سالهای سال است در انواع ترور ها و قتل ها و آدمخواری ها با رژیم جمهوری اسلامی همکاری صمیمانه و تنگاتنگ دارد و هزاران سند و قرائن مشهود آن نیز بر جهانیان مسجل شده ولی هرگز برخوردی صورت نگرفت و سفارت آمریکا نیز همچنان در دمشق برقرار و فعال بود. دقیقا مثل بهمن سال1357 و 1358که در مقابل دیدگان همین آمریکای طفدار حقوق بشر ایرانیان بیگناه را بالای پشت بام ها دسته دسته تیرباران میکردند و
جمعه 8 شهريور 1392 - 15:44
بهرام2012 - تهران - ایران
قسمت سوم از شش قسمت = و دوباره دست به دامان فرقه های تروریستی شده و با حمایت مالی و تسلیحاتی از آنها وبا تنظیم کردن سلاح ایده لوژی در مقابل ایده ئولوژی (بنیادگرائی اسلامی کنترل شده یا تروریستهای خوب در مقابل بنیادگرائی اسلامی بیرون از کنترل یا تروریستهای بد) سعی بر تاثیرگذاری بر روند ساقط کردن جنایتکار دمشق میکند. بدون تردید آمریکا هرگز دلش برای ملت بیگناه سوریه نمیسوزد و کمترین سمپاتی هم به حقوق اولیه انسانی آنها ندارد زیرا اگر میداشت بی تردید این همه سال منتظر نابود شدن بیش از یکصد و بیست هزار سوریه ای بیگناه و تخریب تدریجی کشور سوریه نمیماند.آمریکا همین روند خیانتکارانه را در حق ملت شرافتمند ایرانزمین و مملکت مقدس ما نیز در پیش گرفته است. یعنی تروریستهای خوب خودش (مثل مجاهدین خلق و توده ای های بی وطن و کمونیستهای ساخت غرب)
جمعه 8 شهريور 1392 - 15:48
بهرام2012 - تهران - ایران
قسمت چهارم از شش قسمت = را فعلا دارد تقویت و تعلیم دلخواه میدهد تا بقول خودش ساعت (س) برسد. همزمان میبینیم آمریکا برخلاف ظاهر و ادعاهای مقابله جویانه اش با رژیم اسلامی اشغالگر ایران سی و پنج سال مستمر است با لاس زدن با همین رژیم تروریست جمهوری اسلامی و هدیه قران بردن برایشان و عذرخواهی کردن از به اصطلاح اقداماتشان در سقوط دولت مصدالسلطنه و یا از طریق هماهنگ کردن فروش تسلیحات آمر یکائی و اسرائیلی به رژیم جنایتکار اشغالگر میهنمان در طول جنگ خمینی گه به گور شده با صدام آدمخوار معدوم ، هر لحظه میهن و ملت ایران را بسوی نابودی تدریجی سوق میدهد. همزمان مبارزین و دشمنان رژیم آدمخوار جمهوری اسلامی را که برای نجات جان خود ناچار به ترک وطن شده اند با انواع معضلات و مشکلات عدیده روبرو میکند
جمعه 8 شهريور 1392 - 15:48
بهرام2012 - تهران - ایران
قسمت پنجم از شش قسمت = تا حسب سیاستهای دیرینه اش (حمایت از تروریستهای خوب و فرمانبر) هرچه پاسدار بظاهر فراری و آدمخوار رژیم (تروریستهای بد که برگشته و تروریست خوب شده اند) را با وسواس برگزیده و بدون توجه به سوابق جنایات آنها به راحتی مجوز ورود و اقامت در آمریکا به آنان میدهد و حتی برای اشتغال چنان آدمخوارانی در آمریکا کمک نیز میکند تا بعنوان مثلا محقق یا استاد در گوشه ای نشسته و ضمن برخورداری از درآمد کافی ، اقدام به تشتت بین مخالفین راستین ولی نیم بند و بدون حامی در بیرون مرزها و مبارزین بیخبر درون مرزهای کشور نموده و همه تلاشهای میهنی آنان را به انحراف بکشانند که نمونه واضح آن به بیراهه کشانیدن ملت با حمایت از خاتمی و این روزها از حسن روحانی و گسترش دادن نظریه امکان اصلاح کردن همین رژیم قداره بندان حاکم بر میهنمان میباشد
جمعه 8 شهريور 1392 - 15:48
بهرام2012 - تهران - ایران
قسمت ششم از شش قسمت = که نتیجه ملموس آن نیر سی و پنج سال آوارگی و دربدری برای آنهائی که بیرون ایران هستند و همزمان تحقیر و بدبختی و زندگی وحشتناک برای آنهائی که در درون مملکت مانده اند و همزمان به غارت رفتن میلیاردها میلیارد دلار سرمایه های انسانی و معدنی و غیره مملکتمان است که همه شاهدش هستیم. لذا حائز اهمیت است تا هم میهنان مبارز و برانداز جمهوری اسلامی جنایتکار و تلاشگران رهائی ایرانزمین با دیدن اینهمه نشانه ها و قرائن حاکی از خیانت های پی در پی آمریکا به ایران ایرانی در سی و پنج سال اخیر و حتی قبل از آن ، درس لازم را از تاریخ فراگرفته و اینبار چشم هایشان را بازتر کرده و عزمشان را راسختر کنند تا نه در طول مبارزات خود و نه بخصوص بعد از رهائی میهن از رژیم اشغالگر جمهوری اسلامی دیگر هرگز نه خودشان به آمریکا اعتماد کنند و نه زمینه اعتماد به آمریکا را برای رهبران آینده مملکت خود فراهم آورند.
جمعه 8 شهريور 1392 - 15:49
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.