عراقچی: مرضیه افخم سخنگوی جدید وزارت خارجه ایران است

عباس عراقچی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، چهارشنبه ششم شهریور، به خبرگزاری ایسنا گفت جای خود را به مرضیه افخم، می‌دهد.

با این حساب برای نخستین بار در تاریخ جمهوری اسلامی ایران یک زن به عنوان سخنگوی وزارت خارجه انتخاب می‌شود.

خانم افخم مدیر کل دیپلماسی عمومی وزارت خارجه ایران است و به گفته آقای عراقچی «از سوابق طولانی در عرصه کار رسانه‌ای و تجربه دیپلماتیک برخوردار است».

خبرگزاری ایسنا از قول عباس عراقچی در واکنش به «انتقادات» آورده است « کسانی که انتقاد دارند، پس از اینکه افراد منتخب اعلام شدند، متوجه خواهند شد که در انتخاب آنها ملاک اصلی، تخصص بوده است».

عباس عراقچی روز پنجم شهریور ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران گفته بود محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، علاقمند است که در دو سمت سخنگویی و سفارت برای اولین بار از خانم‌ها استفاده کند.

پیشتر نیز خبرهایی در مورد انتخاب مرضیه افخم در سمت سخنگویی منتشر شده بود، اما این برای اولین بار است که یک مقام رسمی آن را تایید می‌کند.

با این حساب به نظر می‌رسد در روزهای آینده علاوه بر مرضیه افخم، در سمت سفیر نیز زن یا زنانی از سوی وزارت خارجه ایران معرفی خواهند شد.

روزنامه شرق چاپ تهران، روز ششم شهریور ماه از منصوره شریفی به عنوان «نخستین نماینده زن ایران در ژنو» خبری منتشر کرده بود.

خانم افخم خود روز گذشته به روزنامه شرق گفته بود «همه زنان از این موضوع استقبال می‌کنند فارغ از این که چه کسی معرفی شده باشد.»

حسن روحانی پیشتر در مورد انتخاب نکردن زنان برای رهبری وزارت‌خانه‌ها گفته بود ای کار به دلیل «شرایط ویژه کشور» انجان نشده است.

اما او تاکید کرده بود  به وزرای خود گفته است تلاش کنند از زنان و جوانان استفاده کنند.

رئیس‌جمهوری ایران گفته است «ما منتی بر سر خانم‌ها نمی‌گذاریم، این حق قانونی و طبیعی آنهاست.»

آقای روحانی در جریان تبلیغات انتخاباتی خود وعده داده بود که شرایط را برای مشارکت اجتماعی زنان و بهبود وضعیت آنها در جامعه فراهم می‌کند.

+100
رأی دهید
-51

naslesookhteh - تهران - ایران
مهم اینه که به مسئولیتی که به عهده میگیره وارد باشه و بتونه باری از رو دوش مملکت برداره. مرد یا زن بودن ملاک نیست!
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 10:36
جیقیلی - تهران - ایران
موفق باشی
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 11:01
raha1984 - هامبورگ - المان
فقط باعث شرم و سرافکندگی هستند ! برگرد برو گمشو تو همون عراق !!
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 11:40
princesse - تهران - پرژن
این چیه کلاغ سیاه !!!!!!
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 11:48
مهرداد2538 - تهران - ایران
با این چادر و قیافه اش آبروی ملت را بیش از گذشته می برد.
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 11:58
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
وای همین الان از سر دیگ قرمه سبزی با یک وجب روغن برای شووور!!! وارد بازار سیاست اسلام شده!!! خاک صد عالم به سر رژ‌یمیها --طرفدارانشان از هر گروهی و کسانیکه بعد از اینهمه جنایت اسلام در ایران---مجیز گوی این دین وارداتی هستند برای خر سواری!!
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 13:02
آزاده هبوط - ملبورن - استرالیا
ببخشید از دوستان .....اما قیافه اش بیشتر بدرد نذری و دیگ آش می خوره که !!!!!!!
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 13:21
perser68 - فلوریدا - امریکا
این فاطی زینب می‌خواد نماینده زنان ایران بشه!؟
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 14:10
reza the persian - لیدز - انگلستان
کار بسیار پسندیده و زیباییست
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 14:17
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
مهرداد2538 -princesse -raha1984 - دوستان ۲ کامنت اول را ببینید!! به هیچ وجه تعجب نکنید که چرا اسلام و ملا در ایران تمرگیده و ایران را به گند کشیده!!
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 15:00
vahid.sharifi - ونكوور - كانادا
آشغال آبروی زن ایرانی‌ بیش از پیش در دنیا رفت!
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 15:41
perser68 - فلوریدا - امریکا
آزاده - ملبورن - استرالیا. حرف بدی نزدی که بخشش میخوای،خود خودشه،همونی که حسن جونش می‌خواست(:
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 18:09
coco - تورنتو - کانادا
قول میدم رو هم بلد نیست برگِ چه درختیه...حالم از همه تون بهم می‌خوره با اون نیشخند نکره ت به ریش ایرانی‌‌ها میخندی- حقتونه هر چی‌ سرتون بیاد و هر کی‌ رئیس و وزیرتون باشه - برید خوش باشید بیخودم نیاید اینجا حنجره پاره کنین.
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 16:25
Pezhman - وين - اتريش
یک نفر برای خرید رب گوجه رفت توی مغازه وبا لهجه جالب عربی پرسید; ربع ع ع طماطه(ربع گوجه)داری؟؟؟. اصفهانیه جواب داد: بله داریم. ولی نه به این غلیظی.!. خیلی خوب است که یک خانم را, هرچند برای دکور , در ویترین رژیم غیر قانونی ملاهای تازی تبار گذارده اند.وقابل درک است که مجبور است ننگ حجاب متظاهرانه را بر روح وجان خویش تحمل کند. اما چرا اینقدر غلیظ؟!!..
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 16:36
princesse - تهران - پرژن
ARTEMIS-SW - .پاریس - درود آرتمیس نازنین ،بله باعث تاسف ‌! آخوند هم از سر امثال اینها زیادیست .
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 18:52
datis - سن دیگو - امریکا
من سوابق تحصیلیشو جستجو کردم، این خانم مثل بقیشون یه مدرک مجازی داره، تخسسشم نون به نرخ روز خوردن، تهش به حوزه علمیه وصله، به قول دوستان قیافش به‌اش نظری پزی می‌خوره ،
‌پنجشنبه 7 شهريور 1392 - 19:00
Marde shab - لندن - انگلستان
این مامان بَبَعىِ دیگه تو کلاه قرمزى
جمعه 8 شهريور 1392 - 03:23
کبالت3 - کرج - ایران
بسیار هم خوبه فقط یه اشکال شرعی داره اونم اینکه صدای زن رو غریبه ها نباید بشنوفن چون تحریک کننده است البته این مشکل هم با گذاشتن انگشت سبابه توی حلق هنگام سخنگوئی حل میشه و هنگامی که این خانم انگشت تو حلق سیاستهای ایران رو جلوی رسانه های دنیا اعلام و تصویرش پخش میشه خودش تبلیغ بزرگیه برای اسلام و ام القرای اسلام کبلائی.
جمعه 8 شهريور 1392 - 05:37
kian iran - واشینگتن - امریکا
واقا فکر میکنید بر اساس توانایی ها این رو انتخاب کردن .اینها این عجوزه رو آوردن که به قول خودشون بگن چادر و حجاب محدودیتی ایجاد نمیکنه. وگرنه کیه که از اوضاع زنان در ایران خبر نداشته باشه!! از حالا تا 4 سال باید هر روز این رو با این لباس مضحک تحمل کنیم. هر روز یه داستان تازه تا بیشتر از روز قبل از ایرانی بودن خودمون خجالت زده بشیم.
جمعه 8 شهريور 1392 - 05:48
classic - تهران - ایران
بی شرفا رو نگاه کن. فقط برای تبلیغ و گول زدن افکار دنیا یک زن رو علم کردند. این بابا غوری شبی چند ساعت باید پر بشه تا صبحش جلوی خبرنگارا حرفهایی که بهش یاد دادند رو فراموش نکنه
جمعه 8 شهريور 1392 - 15:32
واقع بین ایرانی - هامبورگ - المان
خوب دقت کنید چقدر ماهرانه بر سر این ملت میکوبند. و چقدر ماهرانه یک کشور و یک ملتی بنام ایران را به لجن میکشانند. در دنیای متمدن و مترقی امروز که بسیاری از کشور های مسلمان بطرق مختلف: روزنامه. تلویزیون. خبرنگار. هنرپیشه و هزاران شغل و مقام های دیگر اجتماعی از بانوان کشورشان در پست های مختلف بهر ه میگیرند . ما باید از طریق یک سازمان رسمی و بین المللی داغ ترین اخبار و مهم ترین گزاشات را با این لباس و چهره بدنیا نشان بدهیم که چهره و لباس و فرهنگ زن ایرانی همین است که می بینید. من از شما سئوال میکنم با تمام توانمندی های این بانوی عزیز ایا پست و مقام اجتماعی دیگری در وزارت امور خارج نبود که از وجو ایشان بهره میگرفتند؟ ایا فقط پست سخنگو زیبنده ایشان بوده ایا نمیشد از ایشان در یک پست بهتری استفاده و فردی که شایسته ظاهر شدن در جلوی دوربین های نلویزیونی داشته باشد استفاده میکردند؟ایا فکر نمیکنید بسیاری از ملل با دیدن چهره ایشان تحریک میشوند و ناموس اسلام عزیر صدمه ببیند پس باید بگوئیم ما ایرانیها تنها کشور مسلمان در دنیا هستیم که این لیاقت و فرهنگ ما است. بله همین لیاقت ما است
جمعه 8 شهريور 1392 - 18:43
Azadikhah - تكسل - هلند
فکر کردین قراره بشه مثل زمان شاه؟. همینکه چند زن رو حالا هر چند قنداق پیچ آوردن یعنی‌ خیلی‌ پیشرفت :))
شنبه 9 شهريور 1392 - 13:09
arashbehdin - اتلانتا - امریکا
خوب که چی کف بزنیم که یک مشت عراقی رانده شده کشورمان را بدست گرفته اند؟!! این خاله زنکهای چادری هم پا به پای مردانشان در راه سفت تر کردن قوانین چند همسری و صیغه و توسر زدن زنان آزاده ایرانی به پیش میروند. چادرت را سفت ببند باد نبردش. هرچند باز هم این یکی کمی بیشتر از یک دماغ دراز بیرون انداخته که نشاندهنده پیشرررفت است!
یکشنبه 10 شهريور 1392 - 23:44
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.