باکتری دهان عامل سرطان روده

فوسوباکتری که عموما در دهان موجود است ژن‌های رشد سرطانی را به کار می‌اندازد

محققان آمریکایی به تازگی دریافته‌اند که یک باکتری، چگونه به رشته واکنش‌هایی در بدن دامن می‌زنه که در ‌‌نهایت می‌تواند باعث سرطان روده شود.


مطالعات در آمریکا نشان می‌دهد که فوسوباکتری که عموما در دهان موجود است باعث واکنش شدید سیستم مصونیت بدن می‌شود و ژن‌های رشد سرطانی را به کار می‌اندازد.

پیش‌تر ثابت شده بود که این میکروب به سرطان روده مرتبط است، اما معلوم نبود که مستقیما در رشد تومور نقش دارد.

یافته‌های اولیه محققان در نشریه «سل هوست‌اند مایکروب» چاپ شده است.

این یافته علاوه بر کمک به کشف معالجات بالقوه می‌تواند به شناسایی زود‌تر و جلوگیری از سرطان روده کمک کند.

مطالعه اول که در دانشکده پزشکی هاروارد انجام شده بود نشان داد که فوسوباکتری در شمار زیاد در آدنوماس (adenomas) یک توده بی‌خطر در روده که در طول زمان می‌تواند سرطانی شود وجود دارد.

محققان همچنین با انجام آزمایش‌هایی در موش نشان دادند که این باکتری تشکیل تومورهای روده را با جذب سلول‌های ویژه سیستم دفاعی بدن تسریع می‌کند.

مطالعه دوم که توسط محققان در دانشگاه کیس وسترن ریرزو (Case Western Reserve University) انجام شده است نشان داد که فوسوباکتری دارای ملکولی در سطحش است که باعث می‌شود سلول سیستم دفاعی بدن به تومور حمله کند.

این ملکول سپس ژن‌هایی که باعث رشد سرطان می‌شوند را به کار می‌اندازد و به واکنشی تورمی دامن می‌زند.

یک ترکیب سنتتیک که این ملکول را مسدود می‌کند می‌تواند این فرآیند را کاملا متوقف کند که امکان معالجات برای پیشگیری در آینده را فراهم می‌کند.

قدری پیچیده شد بنابراین شاید لازم باشد یک بار دیگر به زبان ساده تر توضیح داده شود: در واقع این باکتری در روده باعث جذب سلول‌های سیستم دفاعی بدن می‌شود و با تشویق آن‌ها به حمله به تومور بی‌خطر به مرور آن را سرطان می‌کند.

تیم محققان دانشگاه کیس وسترن گفت که میزان این ملکول در بافت‌های بیمارانی که غده آدنوماس و سرطان روده دارند خیلی بیشتر از افراد سالم است.

دکتر وندی گرت (Dr. Wendy Garrett) سرپرست تحقیقات در مطالعه هاروارد گفت که در آینده حضور فوسوباکتری در تومور ممکن است برای تعیین شیوه معالجه به کار گرفته شود.

کار‌شناسان می‌گویند که بدن انسان حاوی صد‌ها نوع میکروب است که بسیاری از آن‌ها برای بدن مفیدند و از ما در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند، اما بعضی از این میکروب ها می‌توانند زیانبار باشند.

به گفته محققان، اگر مطالعات وسیع‌تری یافته‌های تازه در مورد فوسوباکتری را تایید کند، گام بالقوه بعدی طراحی آزمایش‌هایی برای شناسایی افرادی است که با خطر بیشتر ابتلا به سرطان روده مواجه هستند یا داروهایی که این باکتری را خنثی می‌کند.

+36
رأی دهید
-3

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.