آمریکا بازرگان سیرالئونی را به اتهام دلالی کیک زرد برای ایران دستگیر کرد

آمریکا بازرگان سیرالئونی را به اتهام دلالی کیک زرد برای ایران دستگیر کرد

بازرگان سیرالئونی به عنوان دلال فروش یکهزار تن ماده کیک زرد به دولت ایران فعالیت داشت

آمریکا از بازداشت یک شهروند سیرالئونی به دلیل تلاش برای فروش مواد اتمی به ایران خبر داده و وزیر خارجه جمهوری اسلامی از ادامه اصول سیاست خارجی همزمان با تلاش برای لغو تحریم‌ها سخن گفته است.


مقامات قضایی فدرال آمریکا اعلام کرده‌اند که پاتریک کمپبل، اهل کشور آفریقایی سیرالئون هنگام ورود به ایالات متحده، در فرودگاه جان اف کندی بازداشت و به اقدام به نیت فروش مواد اتمی به دولت ایران متهم شده است.

به گفته این منابع، هنگام دستگیری آقای کمپبل، از او مقداری ماده کیک زرد به دست آمد که در کف کفش‌هایش جاسازی کرده بود و ظاهرا در نظر داشت آن را به عنوان نمونه محموله اصلی در اختیار خریداران قرار دهد.

کیک زرد ماده واسطه تولید اورانیوم است که در فرآیند غنی‌سازی، به اورانیوم با درجه خلوص مختلف تبدیل می شود و براساس میزان خلوص، به عنوان سوخت در نیروگاه هسته‌ای یا در تولید تسلیحات اتمی به کار می‌رود.

دادستانی پرونده در مورد سابقه این ماجرا گفته است که آقای کمپبل در پاسخ به یک آگهی که در ماه مه سال گذشته در یک وب‌سایت اینترنتی درج شده بود، در صدد فروش ماده کیک زرد به آگهی‌دهنده برآمد. این آگهی جعلی را نهادهای امنیتی ایالات متحده به منظور شناسایی منابع احتمالی تامین نیاز ایران به مواد هسته‌ای منتشر کرده بودند.

شهروند سیرالئونی در دادگاه گفت که از طریق تلفن با یک شرکت فعال در زمینه استخراج و صادرات اورانیوم، طلا و الماس ارتباط داشته و قرار بوده است طرف خریدار، که خود را نماینده دولت ایران معرفی کرده بود، با ملاحظه نمونه کالا، در مورد خرید یک هزار تن کیک زرد اقدام کند. قرار بر این بوده است که ماده کیک زرد در میان مقادیری از انواع دیگر مواد خام معدنی به بندر عباس حمل و به خریدار ایرانی تحویل شود.



آمریکا بازرگان سیرالئونی را به اتهام دلالی کیک زرد برای ایران دستگیر کرد
به کمپبل گفته شده بود که محموله کیک زرد برای استفاده در تاسیسات اتمی به ایران حمل خواهد شد


مقامات پلیس آمریکا گفته‌اند که پس از آنکه پاتریک کمپبل در فرودگاه دستگیر شد، با ماموران همکاری لازم را به عمل آورد و از جمله اعتراف کرد که نمونه کیک زرد را در دو محفظه مخفی در کف کفش‌هایش جاسازی کرده است. آقای کمپبل فایل پیش‌نویس قرارداد فروش را هم که ظاهرا قرار بود در آمریکا بین او و نماینده خریدار امضا و مبادله شود در اختیار پلیس قرار داد.

بازداشت و محاکمه این شهروند سیرالئون بر اساس قوانین تحریم هسته‌ای ایران و همچنین "قانون اختیارات اضطراری روابط اقتصاد خارجی" مربوط به محدودیت تجارت با جمهوری اسلامی در پی ماجرای گروگانگیری در سفارت ایالات متحده در تهران در سال ۱۹۷۹ صورت گرفته است. مجازاتی که برای لغو این قوانین پیش بینی شده تا بیست سال حبس و جریمه‌ نقدی تا یک میلیون دلار است اما انتظار می‌رود همکاری متهم این پرونده با ماموران باعث تخفیف در مجازات او شود.


وعده‌های ظریف

در خبری دیگر در مورد ایران، شامگاه گذشته جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در یک گفتگوی تلویزیونی به ابراز نظرات خود در زمینه سیاست خارجی از جمله برنامه هسته‌ای و تحریم بین‌المللی جمهوری اسلامی پرداخت.

در مورد تحریم‌های وضع شده از سوی شورای امنیت، آقای ظریف با تکرار اینکه برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی صلح‌آمیز است، این نظر را بازگو کرد که اقدام سازمان ملل در این زمینه قانونی نیست و افزود که برای رفع تحریم‌ها، "با مذاکرات هوشمندانه" در صدد اثبات غیرقانونی بودن این تحریم برخواهد آمد.

وی همچنین تحریم‌های وضع شده از سوی ایالات متحده و اقدام آن کشور در وادار کردن سایر کشورها به کاهش ارتباط تجاری و مالی با جمهوری اسلامی را هم "غیرقانونی" توصیف کرد و اظهار داشت که این موضوع را نیز از طریق مذاکره دنبال می‌کند با این هدف که سایر کشورها، از این تحریم‌ها تبعیت نکنند.



آمریکا بازرگان سیرالئونی را به اتهام دلالی کیک زرد برای ایران دستگیر کرد
ظریف (راست) بر مذاکراتی تاکید نهاده که از ده سال پیش آغاز شده و روحانی هم مدتی در آن نقش داشته است



شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با صدور قطعنامه‌هایی، ایران را به خاطر آنچه که پنهانکاری در فعالیت‌های هسته‌ای مشکوک می خواند، به نقض تعهدات خود در چارچوب پیمان منع گسترش جنگ افزارهای اتمی - ان‌پی‌تی - متهم کرد.

آژانس بین المللی از جمهوری اسلامی خواست تا از طریق همکاری و ارائه اطلاعات شفاف، زمینه رفع نگرانی در مورد اهداف اتمی خود را فراهم آورد و تا زمان جلب اطمینان خاطر جامعه جهانی، برخی فعالیت‌های هسته‌ای از جمله در زمینه غنی سازی اورانیوم را به حالت تعلیق درآورد.

از آنجا که ایران این مصوبات را غیرقانونی اعلام کرد و آنها را نپذیرفت، آژانس بین‌المللی طبق مقررات ان‌پی‌تی، در سال ۲۰۰۶ پرونده اتمی ایران را به شورای امنیت ارسال داشت که به صدور قطعنامه‌های بین‌المللی تحریم جمهوری اسلامی منجر شد که ایران آنها را هم غیرفانونی دانسته و نپذیرفته است.

با نادیده گرفتن مصوبات بین‌المللی از سوی جمهوری اسلامی، کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده و اتحادیه اروپا با وضع و تشدید تحریم‌های یکجانبه، روابط تجاری و مالی خود با ایران را تقلیل داده و برخی کشورهای دیگر، از جمله طرف‌های تجاری عمده ایران نیز به خاطر برخورداری از منافع روابط اقتصادی با غرب،به کاهش مبادلات خود با ایران مبادرت کرده‌اند.

اظهارات آقای ظریف در برخی رسانه‌های خارجی منعکس شده که به نقل از او نوشته‌اند که جمهوری اسلامی سیاست هسته‌ای خود را تغییر نمی‌دهد اما وزیر خارجه در نظر دارد با مذاکره، تحریم‌ها را لغو کند.

این منابع یادآور شده‌اند که مذاکرات هسته‌ای ایران و جامعه بین‌المللی از حدود ده سال پیش و در دوره ریاست جمهوری محمد خاتمی آغاز شد که حسن روحانی، رئیس جمهوری کنونی، برای مدتی سرپرستی مذاکرات را برعهده داشت و آخرین دور مذاکرات نیز در بهار سال جاری برگزار شد. این مذاکرات تا کنون نتیجه‌ای در حل و فصل پرونده اتمی ایران یا کاهش فشار بین‌المللی بر این کشور نداشته است.

+23
رأی دهید
-10

marg bar doshman - لندن - انگلستان
این امریکا نمی خواد دست از این بچه بازیها برداره ؟ اینه یه دختر لوس و نونور
جمعه 1 شهريور 1392 - 14:39
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.