رفسنجانی: انتخاب روحانی نتیجه تصمیم مردم به تغییر بود
+43
رأی دهید
-31
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی معتقد است که مردم ایران چون از وضع موجود خسته شده بودند به تغییر رأی دادند و حسن روحانی را به ریاست جمهوری برگزیدند. وی "همراهی نظام با رأی مردم" را برای تحقق تغییر لازم میداند.
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) عصر پنجشنبه (۲۲ اوت/ ۳۱ مرداد) به نقل از اکبر هاشمی رفسنجانی نوشت: «مردم از وضع پیش آمده خسته شدند و خودشان تصمیم گرفتند که وضعیت را تغییر داده و مسئله را حل کنند.»
به گفته رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی، "نگرانی از آینده کشور و خطر وجود جنگ"، "شرایط سخت به لحاظ اقتصادی"، "وجود یک فضای امنیتی" و "ایجاد تغییراتی در کشور" در نهایت به حضور رأیدهندگان در پای صندوق رأی و انتخاب حسن روحانی انجامید.
اکبر هاشمی رفسنجانی پیش از این هم در دیدار با جمعی از مردم استان کهگیلویه و بویراحمد درباره انتخابات اخیر گفته بود: «کار اصلی را مردم کردند و با رأی و حضور خود نشان دادند که به چه جریان و خط فکری تمایل دارند و از چه منزجرند.»
نتیجه انتخابات ۲۴ خرداد ۱۳۹۲ به "نه" رأیدهندگان به سیاستهای سالهای اخیر، چه در حوزه اقتصاد و چه در عرصه سیاست تعبیر شد. شکست سعید جلیلی که گفته میشد سیاستهای یادشده را ادامه خواهد داد، "نه" در "رفراندوم هستهای" و رویگردانی رأیدهندگان به عملکرد جریان حاکم برشمرده شد.
رفسنجانی در سخنرانی به مناسبت روز پزشک افزوده است: «در انتخابات من کاری نکردم و در واقع من فقط چند دقیقه در وزارت کشور حضور یافته و ثبتنام کردم و مصاحبهای هم نکردم اما خبر حضور من توسط مردم به سرعت پخش شد.» این در حالی است که حمایت وی و محمد خاتمی از حسن روحانی، یکی از دلایل پیروزی روحانی برشمرده میشود.
لزوم همراهی دیگر نهادها
حسن روحانی، رئیس دولت یازدهم، از ابتدا همراهی همه نهادها و دستگاههای جمهوری اسلامی ایران را پیششرط تحقق وعدههای انتخاباتی خود دانسته بود. هاشمی رفسنجانی نیز نظر مشابهی دارد. وی در سخنان روز پنجشنبه خود تصریح کرد که برای ایجاد تغییر، "نظام" باید با "رأی مردم" همراهی کند.
"سنگاندازی" نهادهای قدرتمند سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی بر سر راه دولت حسن روحانی از جمله مسائلی است که گروهی از ناظران نسبت به آن هشدار دادهاند. بهویژه اینکه رفتهرفته لزوم تعیین حدود فعالیت اقتصادی نظامیان یا مقابله با رانتخواری و ویژهخواری مطرح شده و وزیر کشور و وزیر اطلاعات جدید هم به برطرفشدن فضای امنیتی وعده دادهاند.
هشدار حسین اللهکرم٬ رئیس شورای هماهنگی حزبالله، به حسن روحانی بهعنوان نمونهای از جبههگیری علیه دولت یازدهم برشمرده شد؛ هشداری که رنگ و بوی مخالفتهای سیاسی جناحهایی از محافظهکاران با سیاستهای دولت محمد خاتمی را داشت و حتی انتقاد برخی از محافظهکاران را نیز برانگیخت. اللهکرم روز هفتم تیر ۱۳۹۲ و پیش از حضور کابینه در مجلس برای کسب رأی اعتماد، به خبرگزاری فارس گفته بود که دولت حسن روحانی در صورت اجرای سیاستهای اقتصادی دولت اکبر هاشمی رفسنجانی باید در انتظار "تظاهرات مردمی" باشد.
از سوی دیگر برخی از ناظران اصرار بر انتساب برخی از وزیران پیشنهادی به "فتنه ۸۸" را نیز در راستای فشار جناحهایی در مجلس و خارج از مجلس بر دولت ارزیابی میکنند. علی خامنهای و هوادارانش اعتراضها به نتایج انتخابات سال ۱۳۸۸ را "فتنه" میخوانند.
پایگاه اینترنتی "فرارو" روز ۱۲ مرداد به نقل از صادق زیباکلام، استاد دانشگاه نوشت: «اینگونه مخالفتهای بیمبنا نسبت به کابینه آقای روحانی نشان میدهد برخی نمایندگان از همین ابتدا شمشیر را برای آقای روحانی از رو بستند.»
این پایگاه اینترنتی روز پنجشنبه (۳۱ مرداد) نیز به نقل از علی مطهری، نماینده محافظهکار تهران در مجلس شورای اسلامی نوشت: «به نظر من تاکید بیش از حد نمایندگان بر برائت از فتنه مردم را از یک وزیر کارآمد مانند آقای نجفی محروم کرد.» مطهری پیش از این هم در مورد "دخالت اطلاعاتیها" در بررسی صلاحیت وزیران افشاگری کرده بود.
محمدعلی نجفی برای تصدی بر وزارتخانه آموزش و پرورش کابینه روحانی از مجلس نهم رای اعتماد نگرفت.
"دمکراتترین انتخابات دنیا"
خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به نقل از رفسنجانی همچنین مینویسد: «آنها [مردم] با حضورشان در پای صندوقهای رأی تغییراتی را به وجود آوردند که اگر قرار بود همین تغییرات در کشورهای دیگر رخ میداد این کار حتما با جنگ و خونریزی به وقوع میپیوست».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی نمونهای برای مدعای خود نیاورده و به جزئیات بیشتری هم اشاره نکرده است.
رفسنجانی پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری یازدهم نیز گفته بود که ایران "دمکراتترین انتخابات دنیا" را برگزار کرد؛ مدعایی که با انتقادهایی روبهرو شد.
bardia.kaviani - زوریخ - سوییس
واقعا ادم کثیفی هستی
جمعه 1 شهريور 1392 - 00:12
مهرداد2538 - تهران - ایران
مردم که خیلی وقته می خواهند تغییر کنند. فکر کنم از سال 1360 اینطور باشه. ولی شماها نمی گذاشتید.
جمعه 1 شهريور 1392 - 07:06
datis - سن دیگو - امریکا
نتیجه خریت کسایی بود که باز رفتند به قول خودشون انتخاب بین بدو بدترو بکننند. بده ۳۳ سال هنوز نفهمیدند اینا سیابازی تا دزدیی مس تو بخور بخور کنند
جمعه 1 شهريور 1392 - 06:52
compatriot - تورنتو - کانادا
در شگفتم که هنوز کسی پای منبر تو هم میشینه. توئی که ایران ما را بر باد دادی! شرم که نمیکنی حد اقل گورت را گم کن.
جمعه 1 شهريور 1392 - 07:27
حسین guangzhou - گوانجو - چین
بردیا کاویانی خودته ناراحت نکن . سوییس چکار می کنی ؟ از ترک های قشقایی هستی . همشهری خودمی
جمعه 1 شهريور 1392 - 10:33
XMAN2 - کارا کاس - ونزوئلا
جون آقا جون یدونه ایی آقا هاشمی . خود آقا روحانی هم میدونه که حمایت حضرت عالی اگه نبود نتیجه رو به قالیباف واگذار کرده بود . ایشالله در آینده نزدیک شاهد خوب شدن وضع اقتصادی مردم و سربلندی و افتخار در مجامع بین المللی خواهیم بود . درود بر هاشمی
جمعه 1 شهريور 1392 - 11:01
فضول میرزا - استكهلم - سوئد
خر خودتی ای آخوند کوسه! اینها همه نقشه هائی است که بیت سید علی گدا برای باقی ماندن بر قدرت کشیده. اولش مموتی را وادار میکنند تا چنان گندی به مملکت بزند و مردم را آنچنان خسته کند که مردم برای خلاصی از دستش به هر کسی روی آورند. روحانی را وارد صحنه میکند و در کنارش غرضی بیسواد و جلیلی منفور و سه چهار تا کج و کوله دیگر را در برای خالی نبودن عریضه به مردم تحمیل می کنند. تو هم در عرض نیم ساعت از منزلت با وسیله شخصی به وزارت کشور میرسی(!) و قبل از تمام شدن وقت ثبت نام میکنی! بعدش هم تو با نقشه قبلی رد صلاحیت میشوی و یه سری از بچه های خودتون بنام مردم همیشه در صحنه به خیابونا میریزن و روحانی مچکریم گویان قال قضیه رو میکنن. اگه خیلی راست میگوئی و نظر مردم اینقدر براتون مهمه، یه رفراندوم برقرار کنین تا ببینین که آیا مردم شما و اون رژیم منفورتون رو میخوان یا رای به این میدن که همه شما و کلیه امامزاده ها و حسن و حسین تون را با هم به زباله دان تاریخ بریزن!
جمعه 1 شهريور 1392 - 12:22
آزاده هبوط - ملبورن - استرالیا
یعنی هر بلایی سرتون آوردیم دهان مبارک رو ببندید .... که خود کرده را تـــــــدبیر نیست
شنبه 2 شهريور 1392 - 05:18