روحانی: در نبود حزب در ایران بحثها قبیلهای است
روحانی از خدمات وزیر کشور پیشین قدردانی کرد
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران از نبود فعالیت حزبی در کشورش انتقاد کرده و از به کارگیری اقلیت های مذهبی و دینی و استفاده از نیروهای بومی در مدیریت استانی دفاع کرده است.
او گفته "باید از این نیروها نیز استفاده کنیم و باید دانست که وحدت و انسجام با شعار ایجاد نمیشود، بلکه با عمل ایجاد میشود."
آقای روحانی روز ۲۸ مرداد در جمع مدیران و کارکنان وزارت کشور ایران و در مراسم معارفه وزیر جدید کشور سخنرانی کرده است.
'حزب و جناح در کشور ما وجود ندارد'
رئیس جمهور ایران گفته "در دولت تدبیر و امید هیچ مقامی به ویژه مسئولان وزارت کشور نباید بین اقوام و مذاهب مختلف، ادیان رسمی در دادن حقوق شهروندی تفاوتی قائل شود؛ چرا که همه در این حقوق برابر هستند و هیچ فرق بین یک ترک، لر، بلوچ و عرب وجود ندارد."
"ما در ایران دولت فارس یا دولت ترک و عرب نداریم، ما دولت ایران داریم، ایران یک چتر واحد است که همه زیر آن چتر واحد هستیم."
نگاه روحانی به وضعیت احزاب در ایران
آقای روحانی در توضیح چگونگی انتخاب وزیر کشور توضیح داده که "خیلیها بعد از انتخابات با من صحبت کردند و گفتند کابینه فراجناحی درست نکن، چرا که نمیتوانی هماهنگی بین آنها ایجاد کنی و مشکل ایجاد میشود، پس یک جناح را انتخاب و از بین آنها اعضای کابینهات را مشخص کن ولی من معتقد به این موضوع نیستم. حزب و جناحی در کشور ما وجود ندارد، بلکه همه اینها الفاظ هستند."
رئیس جمهور ایران گفته "متاسفانه ما در کشور حزب نداریم، جناح به معنی واقعی کلمه متاسفانه نداریم و بحثهایی که مطرح است بحثهای قبیلهای است. ممکن است دسته دسته گروههایی جایی جمع شده باشند ولی کرکره پایین است و موقع انتخابات این کرکرهها بالا میرود، چراغ روشن میشود و بعد از انتخابات دوباره این کرکرهها پایین میآید."
آقای روحانی در سخنرانی خود یک بار دیگر وعده های انتخاباتی اش را تکرار کرده و گفته است دولت او "به دنبال اعتدال سیاسی، تدبیر اقتصادی و امید اجتماعی" است.
او گفته "منبع جوشان امید، تدبیر و اعتدال، حسن روحانی نیست، بلکه منبع جوشان آن، ملت است. حسن روحانی مثل همه آدمهاست و فرقی با دیگران ندارد، معجزهگر یا معجزه قرن و دهه نیست و معجزهای ندارد و اتصال ویژهای به آسمان و پشت پرده هم ندارد."
در جریان این مراسم از مصطفی محد نجار، وزیر کشور سابق ایران که چهار سال این سمت را در اختیار داشت قدردانی شد و عبدالرضا رحمانی فضلی، رسما کار خود را به عنوان وزیر کشور ایران آغاز کرد.
آقای روحانی در سخنرانی خود در این مراسم گفت که "در کارگروههایی که برای تعیین وزرا ایجاد شده بود، برای وزارت کشور کسانی را پیشنهاد میدادند که بیشتر سوابق نظامی و امنیتی داشتند. . . من حرفهای این عزیزان را در کارگروهها گوش دادم، با آنها بحث کردم و به این نتیجه نرسیدم که یک نفر با سوابق امنیت غلیظ این مسئولیت را بپذیرد."
رئیس جمهور ایران گفته بلکه باید فردی با "سوابق فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی" وزیر کشور جدید ایران شود "تا پیامی برای کشور باشد. ما دنبال استاندارهایی هستیم که در پی توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی هستند."
آقای رحمانی فضلی، وزیر کشور ایران، پیشتر رئیس دیوان محاسبات و سال ها پیش از آن معاون شورای عالی امنیت ملی و در دوره ای دیگر معاون رئیس سازمان صداوسیما بوده است.