پلمپ خانه سینما و اعتراض سینماگران ایرانی
جواد شمقدری، رئیس سازمان سینمایی ایران گفته است که محمد حسینی، وزیر ارشاد دستوری برای پلمپ نداده است
در پی پلمپ ساختمان خانه سینما، محل شورای صنفی سینماگران ایرانی، عده ای از سینماگران در اعتراض به این اقدام در مقابل ساختمان خانه سینما در خیابان سمنان تهران تجمع کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر، فرهاد توحیدی، رئیس هیئت مدیره خانه سینما گفته است که مسئله پلمپ شبانه ساختمان این نهاد صنفی را به اطلاع محمود احمدی نژاد، رئیسجمهور ایران رسانده و آقای احمدی نژاد "قول مساعد داده که مسئله را پیگیری کند".
آقای توحیدی در سخنرانی خود در جمع سینماگران تجمع کننده گفت: "شب گذشته ساختمان خانه سینما پلمپ شد و ما از ساعت ۲۳ اینجا بودیم. البته نیروی حراست ارشاد نیز در داخل ساختمان بوده است. ما با پلیس ۱۱۰ تماس گرفتیم زیرا از نظر ما این یک تصرف عدوانی است. این در حالی است که آنها ساختمان را پلمپ کرده بودند اما داخل آن حضور داشتند."
او افزود که با معاون اجتماعی نیروی انتظامی تماس گرفته و نیروی انتظامی قول داده که اجازه ندهد که تا ۴۸ ساعت دیگر اشخاص یا نهادی این ساختمان را تصرف کنند.
فرهاد توحیدی (راست) گفته است که محمود احمدی نژاد برای حل مشکل خانه سینما قول مساعد داده است
هنوز مشخص نیست که دقیقا چه نهادی این ساختمان را پلمپ کرده است، اما عده ای از سینماگران معترض وزیر ارشاد را مسئول پلمپ خانه سینما می دانند.
اما جواد شمقدری، رئیس سازمان سینمایی ایران گفته است که محمد حسینی، وزیر ارشاد دستوری برای پلمپ نداده است.
با این حال او در گفت و گو با خبرگزاری مهر گفته که وزیر ارشاد برای اختصاص اموال و ساختمان خانه سینما به "خانه اصناف سینمای ایران" دستور مستقیم داده است.
آقای شمقدری گفت: "پس از مشخص شدن هیات مدیره "خانه اصناف سینمای ایران"، قرار بود بر اساس قانون اموال موجود در خانه سینما در اختیار این صنف تازه تاسیس قرار گیرد و وزیر ارشاد برای تسریع این امر دستور مستقیم داده و مقدمات این کار نیز فراهم شده بود."
'خانه سینما ۲'
هفته گذشته پس از کشمکش های بسیار میان سازمان سینمایی و اعضای خانه سینما، با دستور جواد شمقدری، "خانه اصناف سینمای ایران" با حمایت مدیران سینمایی دولت دهم و بدون حضور اعضای خانه سینما تشکیل شد.
اعضای خانه سینما گفته اند که موجودیت "خانه سینما ۲" را قبول ندارند و تشکیل این شورای صنفی "غیرقانونی" بوده است.
در بیانیه ای رسمی که خانه سینما روز بیستم تیرماه در عکس العمل به این اقدام منتشر کرد، تشکیل "خانه سینمای ۲" تکمیل "مضحکه" ای توصیف شده که از سال ۸۹ توسط مدیران سینمایی آغاز شد و هدف از آن "صرفا رانت خواهی تعداد معدودی از تهیه کنندگان از دولت بعدی" عنوان شده است.
خانه سینما، بزرگترین نهاد صنفی سینماگران ایرانی بود. با روی کار آمدن دولت دهم و آغاز کار جواد شمقدری در معاونت سینمایی وزارت ارشاد و علیرضا سجادپور، مدیرکل اداره نظارت و ارزشیابی این معاونت، درگیری میان این دو نهاد بالا گرفت.
پلمپ خانه سینما با اعتراض عدهای از سینماگران ایرانی رو به رو شده است
حدود دو سال پیش وزارت ارشاد با این استدلال که اساسنامه خانه سینما تغییر کرده و بر اساس آن این نهاد به "جایگاه حقوقی وزارت ارشاد در مناسباتش تن نمی دهد"، از خانه سینما شکایت کرد.
نهایتا پس از ماه ها درگیری میان خانه سینما و وزارت ارشاد، محمد حسینی، وزیر ارشاد در دی ماه ۱۳۹۰ دستور به انحلال خانه سینما داد و در نامه خود نوشت که فعالیت های این نهاد "فاقد وجاهت قانونی" بوده است.
با این حال فرهاد توحیدی امروز گفت: "خانه سینما منحل نشده است و فقط تعطیل شده و همچنان دارای شخصیت حقوقی در ثبت شرکتهاست و تا زمانی که این شخصیت حقوقی از آن سلب و ابطال نشده است این خانه رسمی است. خانه سینما فقط با دستور مجمع عمومی و یا قوه قضائیه منحل می شود."
رضا کیانیان، کمال تبریزی، فرهاد توحیدی، محمد علی سجادی، رخشان بنیاعتماد، محمد علی طالبی، عبدالحسن برزیده، سیامک شایقی، محمدرضا هنرمند، پیروز کلانتری، بیژن میرباقری، علیرضا داودنژاد، محسن امیر یوسفی، سیروس الوند، حبیب رضایی، همایون اسعدیان، رویا تیموریان، غلامرضا موسوی، مسعود رایگان، محمد سریر، منوچهر محمدی و محمد مهدی عسگرپور از جمله سینماگرانی بودند که در مقابل ساختمان تجمع کرده اند.