ویروس کرونا، خطری در کمین زائران مکه
ویروس کرونا سفر میلیونها زائر راهی مکه را در سال جاری به سفری خطرناک تبدیل میکند. وزارت بهداشت و درمان عربستان به ویژه از سالمندان، زنان باردار و کودکان خواسته، مراسم حج امسال را به سالی دیگر موکول کنند.
تازهترین گزارشهای سازمان بهداشت جهانی (WHO) حاکی از آن است که ویروس کرونا از تابستان سال ۲۰۱۲ که وجود آن اعلام شد تا بهحال باعث مرگ ۴۵ نفر شده است.
تا کنون ۸۱ مورد آلودگی به این ویروس ثبت شدهاست که اکثر آنها در عربستان سعودی هستند. عربستان سعودی کشوری است که نخستین قربانی این بیماری را در ژوئن ۲۰۱۲ بر جا گذاشت.
وزارت بهداشت و درمان عربستان با اشاره به خطر ویروس کرونا برای زائران حج در سال جاری (۲۰۱۳) بهویژه از سالمندان، زنان باردار و کودکان خواسته سفر حج امسال خود را در سالی دیگر به جا بیاورند.
ویروس کرونا عامل عفونت خطرناکی در دستگاه تنفسی است. این ویروس شبیه ویروس سارس است که در سال ۲۰۰۳ میلادی در جهان شیوع پیدا کرد و جان بسیاری را گرفت.
موارد دیگر در اردن، قطر و امارات متحده عربی نیز گزارش شده است. بنا بر اظهارات مسئولان مؤسسه روبرت کخ آلمان، تا بهحال در آلمان دو نفر بر اثر آلودگی به این ویروس جان سپردهاند.
علائم ابتلا به ویروس کرونا
ویروس کرونا که با عامل بیماری سارس همخانواده است به "سندروم تنفسی ویروسی خاور میانه" (MERS-Cov) مشهور شده است.
این ویروس از همان خانواده ویروسی است که موجب شیوع بیماری سارس یا "سندروم تنفسی حاد شدید" میشود.
علائم بیماری "کروناویروس" شبیه علائم بیماری گریپ است. این بیماری میتواند باعث ضایعات کلیوی و عفونت شدید ریه شود. سرفه، تب و ذاتالریه نیز در بسیاری موارد گزارش شده است.
سازمان بهداشت جهانی این ویروس را "خطری برای تمامی جهان" نامیده است. تا کنون راههای انتقال این ویروس و همچنین سرمنشاء آن به وضوح روشن نشده است. اما تجاربی که تا به امروز به دست آمده نشان میدهد که این ویروس قابلیت انتقال از انسان به انسان را دارد.