انفجار خط لوله انتقال گاز به اردن از مصر

روز یکشنبه در شبه جزیره سینا در مصر یک خط لوله گاز منفجر شد که گاز را از مصر به اسرائیل و اردن انتقال می‌داد. گمان می‌رود که شبه نظامیان اسلام‌گرای افراطی عامل این انفجار بوده باشند.

به گفته محافل امنیتی محلی در مصر، صبح روز یکشنبه (۷ ژوئیه / ۱۶ تیر) انفجاری در نزدیکی شهر العریش رخ داد که هدف آن تخریب خطوط لوله گاز شبه‌جزیره سینا بود. آتش حاصل از انفجار خط لوله گاز از فاصله ۵۰ کیلومتری نیز قابل مشاهده بوده است. خط لوله منفجر شده گاز را به اردن انتقال می‌داد.

در گذشته نیز اسلام‌گرایان تندرو مسئول چندین حمله به خطوط لوله‌ای شناخته شده بودند که گاز را به اردن و اسرائیل انتقال می‌دادند. این حمله‌ها از آغاز سال ۲۰۱۱ و به موازات ناآرامی‌هایی صورت می‌گرفتند که منجر به سرنگونی رژیم حسنی مبارک در مصر شدند.

از جمله در ماه ژوئیه ۲۰۱۱ حمله به خطوط لوله گاز در شمال صحرای سینا موجب شد که انتقال گاز مصر به اسرائیل و اردن برای چند هفته متوقف شود. تا ماه سپتامبر ۲۰۱۱ شش حمله به خطوط لوله گاز در این منطقه صورت گرفت که هر بار موجب اختلال در صدور گاز از مصر شد.

تا پایان ژوئیه ۲۰۱۲ پانزده انفجار صورت گرفت و از آن پس تا کنون موردی از حمله به خطوط لوله گازی در مصر ثبت نشده است. بازرسان پیش از این نظر داده بودند که این انفجارهای عمدی در اعتراض به صادرات گاز مصر به اسرائیل انجام گرفته‌اند.

قراردادهای گازی بحث‌برانگیز

پس از حمله‌های مکرر به خطوط لوله گاز از سال ۲۰۱۱، دولت مصر صدور گاز به اسرائیل را در ماه آوریل ۲۰۱۲ متوقف کرد و گفت که می‌خواهد با اسرائیل بر سر قیمت جدیدی مذاکره کند. صادرات گاز مصر به اسرائیل به دلیل شرایطی که در قرارداد میان دو کشور در این زمینه ذکر شده، یکی از موارد مناقشه‌انگیز در این کشور به شمار می‌رود. قرارداد گازی مصر با اردن و اسرائیل همواره به شدت این انتقاد را برانگیخته که گاز مصر به بهایی پایین‌تر از آنچه در بازار به طور معمول معامله می‌گردد به این دو کشور فروخته می‌شود.

توقف صدور گاز از سوی منابع اسرائیلی به عنوان ضربه سختی قلمداد شد، چون ۴۳ درصد از گاز مصرفی اسرائیل از سوی مصر تامین می‌شود و ۴۰ درصد از برق اسرائیل نیز از این منبع به دست می‌آید. بهای برق در اسرائیل پس از متوقف شدن صدور گاز به میزان ۲۰ درصد افزایش یافت. همچنین ۸۰ درصد برق اردن وابسته به واردات گاز از مصر است.

قرارداد صادرات گاز بخش مهمی از توافقنامه صلح کمپ دیوید در سال ۱۹۷۹ میان مصر و اسرائیل بود. در برابر اسرائیل پذیرفته بود که برخی میدان‌های نفتی در صحرای سینا از آن مصر باشند.

اسرائیل متوقف کردن صدور گاز از مصر به این کشور را به معنای اجرای سیاست‌های باب طبع اخوان‌المسلمین و دیگر احزاب اسلامی در مصر تلقی کرد.

از زمان برکنار کردن محمد مرسی، رئیس‌جمهور مصر، از مقام خود در چهارشنبه گذشته (۳ ژوئیه / ۱۲ تیر) خشونت در مصر افزایش یافته است. طرفداران مسلح مرسی در شبه جزیره سینا تاکنون چند بار با نیروهای امنیتی درگیر شده‌اند. از روز جمعه (۵ ژوئیه / ۱۴ تیر) تا کنون در پی درگیری‌های طرفداران مرسی و نیروهای امنیتی ۵ سرباز و یک کشیش قبطی کشته شده‌اند.

+21
رأی دهید
-7

ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
این اسلامیون جنایتکار وقتی‌ دستشان به انسان نرسد این کار را میکنند وحشیترین انسانها حتی وحشیتر از آدم خوران کنگو!!!مثل وحشیانی که در ایران و مصر پس از کشتن و به برده کشنیدن زنان و دختران به آتش زدن کتابخانه ی ساسانی و اسکندریه در مصر دست زدند پوست و گوشتشان با توحّش و مرگ امیخیته است!!ماله کشان شریعتی و عرفان مشغول شوید چون تعداد خنگ‌ها بیش از روشنفکران است!
یکشنبه 16 تير 1392 - 17:55
واي بر تكذيب كنندگان - باختران - ایران
پاریس.فرانسه.artemis.sw. نمیدونستم گرون شدن هزینه ی برق ارباب های خونخوار اسراییلی ات اینقدر . بهت فشار وارد کنه که اینطور گستاخانه اظهار نظر کنی.
یکشنبه 16 تير 1392 - 20:58
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.