قدرت‌نمایی کوروش باقری و وزنه‌برداری ایران در غیاب المپیکی‌ها

رشید شریفی

مهدی رستم پور

مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی آسیا در سال ۲۰۱۳ با قهرمانی ایران به پایان رسید. شاگردان کوروش باقری با کسب ۹ مدال طلا از عنوان قهرمانی سال گذشته نیز دفاع کردند.

سهراب مرادی سه طلا، رسول تقیان، سجاد بهروزی و رشید شریفی نیز هر کدام دو طلا را به گردن آویختند. در حالی که چینی‌ها نشانی از قدرت واقعی خود را بروز ندادند، کره شمالی در مجموع مسابقات زنان و مردان ۱۵ مدال طلا را نصیب خود کرد و موفق‌ترین تیم حاضر در مسابقات بود.

قوی‌ترین مرد رقابت‌ها نیز روسلام نورالدینوف از ازبکستان در دسته ۱۰۵ کیلوگرم بود که با مجموع ۴۲۰ کیلوگرم به عنوان قهرمانی دست یافت.

ستاره مسابقات رسول تقیان در ۷۷ کیلو بود که رکورد ایران را فرو ریخت و حدنصابی به جا گذاشت که بیش از رکورد نایب قهرمان همین وزن در المپیک لندن است.

قهرمانی ایران در حالی رقم خورد که وزنه‌برداران موفق المپیکی ایران یعنی کیانوش رستمی (برنز)، سعید محمدپور (پنجم)، نواب نصیرشلال (نقره)، سجاد انوشیروانی (نقره) و بهداد سلیمی برنده مدال طلای المپیک لندن جایی در ترکیب تیم اعزامی به مسابقات قهرمانی آسیا نداشتند و وضعیت ادامه حضور آنها در تیم ملی نیز به خاطر عدم تمایل خودشان و تداوم اختلاف با کوروش باقری مشخص نیست. سهراب مرادی تنها وزنه‌بردار اعزامی به قزاقستان بود که در لندن هم حضور داشت.

صرف نظر از دلایل ملی‌پوشان تحریمی و میزان قصور کوروش باقری در دامنه‌دار شدن اختلافات، نتایج مسابقات قهرمانی آسیا نشان داد که وزنه‌برداری ایران بدون ستارگان المپیکی نیز دست کم در سطح آسیا می‌تواند از اعتبار خودش دفاع کند.

در قزاقستان، جابر بهروزی وزنه‌بردار دسته ۶۹ کیلو به عنوان اولین نماینده ایران به روی تخته رفت و به مدال طلای یکضرب و مجموع رسید. در دسته ۷۷ کیلوگرم رسول تقیان از ایران حتی از قهرمان یک وزن بالاتر از خودش هم حدنصاب بهتری به جا گذاشت. پولادمرد اصفهانی با ۳۶۶ کیلو به مدال طلا رسید تا رکورد ایران که با ۳۶۵ کیلو در اختیار محمدحسین برخواه بود را بشکند.

در ۸۵ کیلو سهراب مرادی مدافع عنوان قهرمانی که نخستین بار در سال ۲۰۰۸ مدال برنز آسیا را گرفته و در سال‌های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۲ نیز قهرمان این قاره شده، مجدداً روی سکوی شماره یک ایستاد. او پارسال به خاطر رقابت با کیانوش رستمی رکوردهای بهتری زده بود، گرچه زورآزمایی امسال با صفا راشد از عراق نیز آسان نبود. مرادی با مجموع ۳۵۸ قهرمان آسیا شد. او پارسال با ۳۸۸ کیلو اول شده بود.

مدال‌های این دسته توسط تاماش آیان رئیس فدراسیون جهانی وزنه‌برداری اهدا شد. مرادی پس از قهرمانی به فارس‌نیوز گفت: برای رقابت‌های جهانی لهستان آماده‌تر خواهم شد. رقیب عراقی‌ام برای کسب مدال طلا آمده بود و رقابت سختی داشتیم اما اگر لازم بود وزنه‌های بیشتری می‌زدم تا باز هم بالای سر او قرار بگیرم.

یاسین باقری ملی‌پوش دسته ۹۴ کیلو روی سکوی سوم قرار گرفت. کیا قدمی و محسن بهرام‌زاده در دسته ۱۰۵ کیلو روی تخته رفتند. در یکضرب، محسن بهرام‌زاده دوم شد و قدمی سوم. اما در دوضرب، قدمی نقره گرفت و بهرام‌زاده برنز. در مجموع نیز محسن بهرام‌زاده نایب قهرمان شد و کیا قدمی روی سکوی سوم ایستاد.

بهادر مولایی و رشید شریفی در دسته ۱۰۵+ کیلو  به روی تخته رفتند.  در یکضرب، شریفی با ۱۹۱ کیلو طلا گرفت و مولایی دوم شد. در دوضرب مولایی سه بار در مهار وزنه ناموفق ماند و حذف شد اما رشید شریفی با غلبه بر وزنه ۲۲۶ کیلویی ضمن نایب قهرمانی در دوضرب، طلای مجموع را هم به گردن آویخت. شریفی که قهرمان سال ۲۰۰۸ همین مسابقات است، پس از کسب مدال طلا گفت: پس از ۴ سال دوری از میادین توانستم با قهرمانی به رقابت‌ها بازگردم و از عملکردم راضی هستم.

فهرست برندگان مدال طلا و نقره مسابقات در مجموع حرکات اوزان مختلف در ادامه آمده است.

۵۶ کیلو: ۱- اون یون چول (کره شمالی) ۲۸۶ کیلو، ۲- تاخ کیم توان (ویتنام) ۲۸۱ کیلو
۶۲ کیلو: ۱- کیم اون گوک (کره شمالی) ۳۱۵ کیلو، ۲- فرهاد کارکی (قزاقستان) ۳۰۳ کیلو
۶۹ کیلو: ۱- جابر بهروزی (ایران) ۳۲۳ کیلو، ۲- کتوت آریانا (اندونزی) ۳۱۰ کیلو
۷۷  کیلو: ۱- رسول تقیان (ایران) ۳۶۶  کیلو، ۲- ژونگ گوشون (چین) ۳۵۶  کیلو
۸۵ کیلو: ۱- سهراب مرادی (ایران) ۳۵۸ کیلو، ۲- صفا راشد (عراق) ۳۵۱ کیلو
۹۴ کیلو: ۱- الکساندر زایچکوف (قزاقستان) ۳۸۵ کیلو، ۲- ژانگ شنگ (چین) ۳۷۴ کیلو
۱۰۵ کیلو: ۱- روسلان نوردالدینوف (ازبکستان) ۴۲۰ کیلو، ۲- محسن بهرام‌زاده (ایران) ۳۹۰ کیلو

۱۰۵+ کیلو  : ۱- رشید شریفی (ایران) ۴۱۷ کیلو، ۲- چن شین چیه (تایوان) ۴۱۳ کیلو
تیم ملی ایران با کسب ۹ طلا، ۷ نقره و ۵ برنز و کسب امتیاز ۵۶۴ قهرمان آسیا شد و تیم‌های هند و تایوان به ترتیب با مجموع امتیاز دوم و سوم شدند.

کوروش باقری درباره قهرمانی وزنه‌برداری ایران گفت: در رقابت‌های تیمی خوب کار کردیم و توانستیم قهرمانی را از آن خود کنیم، در انفرادی هم تقیان فوق‌العاده بود و باید در خصوص عملکرد ضعیف بهادر مولایی بررسی‌های بیشتری به عمل بیاوریم.

+81
رأی دهید
-7

Marde shab - لندن - انگلستان
دمتون گرم بچه ها پرچم ایران همیشه و همه جا بالاست، پاینده ایران و ایرانى
‌چهارشنبه 5 تير 1392 - 01:06
کمون سرخ - استکهلم - سوِِئد
درود بر همشون! البته جوانگرایی و ایجاد رقابت بسیار پسندیده است ولی استفاده از قهرمانان المپیکی و دوری از کینه جویی لازم و ضروریست.
‌چهارشنبه 5 تير 1392 - 12:55
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.