مخالفت دولت آلمان با تصویب قانون تابعیت دوگانه

جوانان مهاجرتبار در آلمان باید تا ۲۳ سالگی میان تابعیت آلمان و تابعیت سرزمین والدین‌شان یکی را انتخاب کنند. احزاب اپوزیسیون آلمان خواستار تغییر این قانون شده بودند، اما دولت آلمان تصویب قانون تابعیت دوگانه را رد کرد.

این هفته مجلس آلمان از جمله محل بحث و تبادل نظر درباره قانون تابعیت در این کشور بود که از سال ۲۰۰۰ میلادی به اجرا درآمده است. احزاب اپوزیسیون آلمان به این قانون اعتراض دارند، اما دولت ائتلافی آلمان می گوید مخالف تابعیت دوگانه است.

پس از رای‌گیری این هفته در پارلمان، اعتراض احزاب اپوزیسیون آلمان نتیجه‌بخش نبود و دولت ائتلافی تغییر قانون را مردود دانست. پیش‌تر توماس اپرمان، سیاستمدار حزب سوسیال دموکرات آلمان (SPD) با "تحقیرآمیز" خواندن قانون تابعیت آلمان خواستار تغییر آن شده بود.

۲۳ سالگی، سال سرنوشت‌ساز برای جوانان مهاجرتبار

بر اساس قانون فعلی تابعیت، فرزندان خانواده‌های مهاجر که در آلمان متولد شده اند، تا ۲۳ سالگی فرصت دارند میان تابعیت آلمان و تابعیت سرزمین والدین خود یکی را انتخاب کنند. البته این الزام درباره افرادی وجود دارد که والدین‌شان اهل کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیستند.

فولکر بک، سیاستمدار حزب سبزها می‌گوید، قانون تابعیت آلمان افراد را به انتخابی اجباری میان ریشه‌های خانوادگی و تمایل به آلمان وا می دارد.

رناته کوناست، سیاستمدار دیگر حزب سبزها نیز در توضیح دلیل اعتراض خود به قانون تابعیت می‌گوید، اگر جوانان خانواده‌های مهاجر تصمیم به قبول تابعیت آلمان بگیرند، در این صورت به هنگام سفر به سرزمین والدین‌شان به عنوان خارجی به آن‌ها نگریسته می‌شود.

وی اجبار در ارتباط با انتخاب یک تابعیت را "اشتباهی سیاسی" خواند. این سیاستمدار حزب سبزهای آلمان به شمار قابل توجه مهاجران از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به آلمان اشاره کرد که قادر به دریافت تابعیت دوگانه هستند.

گفتنی است، علاوه بر افرادی که از کشورهای اتحادیه اروپا به آلمان مهاجرت کرده‌اند، به طور نمونه ایرانی‌ها و سوری‌ها نیز می‌توانند با حفظ تابعیت کشور خود، تابعیت آلمان را نیز در صورت دارا بودن شرایط دریافت کنند.

علت استثنا قائل شدن در مورد کشورهای نظیر ایران، افغانستان، کوبا، مراکش، لبنان و تونس این است که این کشورها اجازه پس دادن تابعیت را به شهروندان‌شان نمی‌دهند، از همین رو چاره‌ای جز پذیرفتن تابعیت دوگانه این دسته از مهاجران وجود ندارد.


مهاجران از کشورهای عضو اتحادیه اروپا در آلمان می‌توانند تابعیت دوگانه داشته باشند. خانواده مهاجری از یونان



با توجه به قانون فعلی تابعیت در آلمان، ۳۴۰۰ جوان مهاجرتبار می‌بایست تا پایان سال جاری میلادی تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند پاسپورت آلمانی داشته باشند یا پاسپورت سرزمین والدین‌‌شان را. وزارت کشور آلمان اعلام کرده است بیشترین شمار این افراد را خانواده‌های ترک تبار تشکیل می‌دهند.

استدلال حزب حاکم در آلمان در رد قانون تابعیت دوگانه

از سوی دیگر اولریش اشرودرف، سیاستمدار حزب حاکم در آلمان با اشاره به تعداد قابل توجه جوانانی مهاجرتباری که تاکنون تابعیت آلمان را انتخاب کرده‌اند، از این قانون به عنوان "مدلی موفق" در جهت همگرایی بیشتر مهاجران با جامعه آلمان یاد ‌کرد.

این سیاستمدار آلمانی معتقد است، تابعیت دوگانه می‌تواند به ایجاد "جامعه‌ی موازی" بیانجامد و مشکلات عدیده‌ای به وجود آورد. اشرودرف می‌گوید، ممکن است افرادی با تابعیت دوگانه در صورتی که مرتکب جرم شوند برای فرار از مجازات به کشور دیگری که تابعیت آن را دارند، نقل مکان کنند.

برخی از کارشناسان اما معتقدند، با توجه به نیاز مبرم آلمان به نیروی کار متخصص، تغییر در قانون تابعیت می‌تواند بر جذابیت‌های این کشور در بازار کار بیافزاید.

+49
رأی دهید
-11

perspolis123456789 - پراگ - چک
حتمالا کسی‌ مثل سلطنت طلب از امارات میاد و میگه به خاطره مذهب شیعه انتخابات آزاد نیست و کشور به این روز افتاده نه آقا جا ایران با این وضعیت فعلیش از خیلی‌ کشورای وهابی نشین بهتره. شیخک نشینها ... چه آزادی دارند؟ پاکستان آیا ۱۲۰ میلیون وهابی تروریست نیست؟ عربستان آیا مادر جهل و تعصب و ترور نیست؟ همان کشوری که به قول تو نور از قیافه امامان مسجدال حرامش میبره. نه عزیز از قیافشون ...میباره. مردم ما حکومت دینی نمیخوان و گرنه اگه قرار باشه شیعه بره بدترش بیاد رو اصلا نمی‌پذیرن. شیعه بسیار مدرنتر از بکری ،سلفی و وهابیست. هر چند که در اصل همشون سرو ته یک کرباسند
جمعه 17 خرداد 1392 - 13:25
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.