مهاجرت روزافزون تحصیل‌کرده‌ها به آلمان

بر اساس پژوهش جدیدی در ‌آلمان، ۴۳ درصد افرادی که به این کشور مهاجرت می‌کنند دارای مدرک دانشگاهی یا تخصصی هستند. نتایج این تحقیق بر خلاف تصور عمومی آلمانی‌ها نسبت به سطح تحصیلات مهاجران است.

کنسرن چندرسانه‌ای "برتلزمان" (Bertelsmann) پژوهشی درباره سطح تحصیلات مهاجران در آلمان انجام داده است. بر اساس نتایج این تحقیق، متوسط سطح تحصیلی مهاجرانی که در این کشور زندگی می‌کنند، از متوسط سطح تحصیلات خود آلمانی‌ها بالاتر است.

این تحقیق نشان می‌دهد که ۴۳ درصد مهاجرانی که جدیدا به آلمان آمده‌اند، دارای مدرک دانشگاهی یا مدارک تخصصی هستند. در حالی که این میزان در میان آلمانی‌ها تنها به ۲۶ درصد می‌رسد. با وجود این، هنوز در افکار عمومی آلمانی‌ها این تصور وجود دارد که مهاجرانی که به این کشور می‌آیند، متعلق به قشرهای تحصیل نکرده کشورهای خود هستند.

تغییر ترکیب مهاجران در ۱۰ سال اخیر

بنا بر نظرات متخصصان بازار کار در آلمان، در طی ۱۰ سال اخیر تحولاتی در ترکیب و تحصیلات مهاجران این کشور رخ داده است. در سال ۲۰۰۰ تنها ۲۳درصد مهاجرانی که به آلمان آمده بودند دارای مدرک تحصیلی بودند.

این تغییر دلایل متعددی دارد: در حالی که در ۱۰ سال گذشته مهاجران معمولا از کشورهای ترکیه، یوگوسلاوی و روسیه به آلمان می‌آمدند، اکنون بیشتر از کشورهای اروپای مرکزی و شرقی مهاجرت می‌کنند. برای مثال در سال ۲۰۱۲ بیشترین مهاجران از لهستان، رومانی و بلغارستان بودند.

در عین حال از کشورهای ایتالیا، اسپانیا، یونان نیز به آلمان مهاجرت شده است. در این کشورها سطح تحصیلات بالا رفته و برای افراد تحصیل کرده نیز طبیعی است که مدت زمانی در خارج از کشور خود اقامت داشته باشند.



نیاز آلمان به مهاجران تحصیل کرده و متخصص

با وجود این داده‌ها، موسسه‌ی چندرسانه‌ای "برتلزمان" در پژوهش خود تاکید می‌کند که میزان افرادی که دارای هیچگونه مدرک تحصیلی نیستند در میان این مهاجران جدید به ۲۵ درصد می‌رسد. این در حالی است که این میزان در میان آلمانی‌ها تنها ۱۲ درصد است.

افزون بر این، مسئولان "برتلزمان" تاکید دارند که کشور آلمان باید بیشتر مهاجران تحصیل کرده و افراد متخصص وارد کشورش کند. با توجه به ترکیب جمعیتی آلمان، این کشور در آینده با کمبود نیروی کار مواجه خواهد شد. به گفته آنان، کشور آلمان سالانه نیاز به ورود ۴۰۰ هزار مهاجر متخصص دارد. اگر آلمان اقداماتی در این زمینه انجام ندهد، در سال ۲۰۵۰ میلادی با کمبود نیروی کار مواجه خواهد شد.

+41
رأی دهید
-9

hamidla - هامبورگ - المان
جون جدت! هندی و چینی‌ نیارید! هر کسی‌ اومد مهم نیست.
‌چهارشنبه 8 خرداد 1392 - 11:00
perser68 - فلوریدا - امریکا
زندگی‌ فقط پول و کار نیست!هوای بد آلمان زندگی‌ رو به کام آدم تلخ میکنه!خوشبختانه به دلایلی فقط چند ماه گرم سال تو آلمان هستم!البته که آلمان یه سری چیز‌های بهتری از آمریکا داره،اما من خیلی‌ از ایرانی‌‌ها و خارجی‌‌های دیگه رو میشناسم که تو آلمان حتی بدنیا اومدن و مدرک گرفتن،اما به اندازه مدرکشون و زحمتشون امکانات مالی دریافت نکردن و مهاجرت کردن به کشور‌های بهتر از آلمان!حتی خیلی‌ از آلمانی‌‌ها مهاجرت می‌کنن!
‌چهارشنبه 8 خرداد 1392 - 16:01
perser68 - فلوریدا - امریکا
اگه یه حکومت مردمی به جای رژیم فاشیستی اسلامی می‌داشتیم،هیچ کجا رو با ایران عوض نمیکردم!
‌چهارشنبه 8 خرداد 1392 - 16:04
امیر سید سردار لبویی - دوسلدورف - آلمان
چند تا از ایرانیها رو میشناسم که در خود آلمان مدرک دانشگاهی گرفتند ولی الآن یا دارند تاکسی میرونند یا مغازه داری میکنند و یا باغبانی!!! برای آلمانها صرف میکنه که صنایعشون رو به کشورهای آسیای دور منتقل کنند چون توجیه اقتصادی داره و دیگه با کارگرها و متخصصین پرتوقع آلمانی سروکله نمیزنند،ولی کارهای دیگه که معمولاً تو بیمارستانها و جاهای نه چندان تمیز هست رو به خارجیها حالا با هر مدرکی که داشته باشند میدهند چون خود آلمانها واسه این جور کارها مزد بالا میخواهند.
‌چهارشنبه 8 خرداد 1392 - 18:04
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.