نظریه ای درباره احتمال ارتباط بیماری ام اس با حجاب

 

ام اس بیماری دستگاه عصبی است و بیشتر زنان را مبتلا می کند

داده های محققان ایرانی در سال های اخیر نشان داده بود که آمار ام اس (مالتیپل اسکلوروسیس) در فاصله سال های ۱۳۶۸ تا ۱۳۸۴ در تهران هفت برابر شده و در اصفهان هم در فاصله ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸ سه برابر.

ام اس یک بیماری سیستم عصبی و عضلات است که در مواردی با فلج تدریجی و در نهایت مرگ همراه است. این بیماری بیشتر در زنان شایع است.

اکنون جولیا پاکپور و سریرام راماگوپالان دو محقق علوم ژنتیکی در دانشگاه آکسفورد بریتانیا می گویند که شاید پوشش اجباری زنان پس از انقلاب ایران عامل این وضع باشد.

توجیه این نظریه این است که رابطه ای مشخص میان کمبود ویتامین دی و بیماری ام اس وجود دارد. مهم ترین راه تولید ویتامین دی در بدن قرار گرفتن پوست در معرض آفتاب است.

اما امیرهادی مغزی پژوهشگر در زمینه بیماری ام اس که اکنون در حال گذراندن دوره پسا دکترا در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در سانفرانسیسکو است به بی بی سی فارسی می گوید که مساله پیچیده است: "مطالعاتی در جمعیت های ترک در سوئد شده که نشان می دهد سطح ویتامین دی خانم های محجبه کمتر است. و حتی مطالعاتی در اسرائیل انجام شده که نشان می دهد که سطح این ویتامین در خانم های یهودی که پوشش بیشتری دارند کمتر است."

او می افزاید: "اما در عربستان یا کشورهای مسلمان دیگر این افزایش مشاهده نمی شود. شاید به خاطر عوامل ژنتیکی باشد یا عوامل دیگر. بنابراین عوامل خیلی مختلفی در آن دخیل هستند."

البته خانم پاکپور هم تایید کرده است که نظریه او و همکارش در مورد علت افزایش آمار ام اس در ایران قطعی نیست.

محققان آکسفورد می گویند قصد ندارد به زنان توصیه کنند حجابشان را رها کنند همانطور که مثلا به زنان اهل ایالت های سردسیر نیوانگلند آمریکا نمی گویند به مکانی گرم و آفتابی مثل فلوریدا نقل مکان کنند.

مطالعات دیگر ارتباط میان حجاب و کمبود ویتامین دی را نشان داده است.

دکتر مغزی پیشنهادهایی برای جمعیت ایران دارد: "توصیه هایی که می تواند در سطح جامعه موثر باشد استفاده از قرص های مکمل ویتامین دی و کاهش مصرف سیگار است. همچنین مطالعه ای در نشریه نیچر چاپ شده که نشان می دهد که کاهش نمک در مواد غذایی می تواند باعث کاهش ابتلا به این بیماری شود."

مطالعات قبلی در سال ۲۰۱۱ در ایران نشان داده بود که در میان جمعیت این کشور کمبود ویتامین دی وجود دارد.

+55
رأی دهید
-12

potatis - مالمو - سوئد
ام اس رو نمیدونم اما رابطه ی مستقیمی بین لچک و کچلی زنان محجبه وجود داره!
دوشنبه 9 ارديبهشت 1392 - 01:26
aisa jijar - سمنان - ایران
اتفاقا یکی ازاقوام ماکه ازکچلی رنج میبردوخیلی هم آزادمیگشت وهمش به خارج ازکشور سفرمیکردچندسال پیش به سرطان مبتلا شدواوایل میگفت پول دارم وهرچی لازم باشه خرج میکنم تاخوب شم امابعدازکلی خرج ودواودکترپشیمون شدواواخربه دخترش میگفت پوشیده تربگرد وبه شوهرش گفت منوببرمحلمون توامامزاده که نرسیده به اونجا فوت کردخدارحمتش کنه خیلی زن خوبی بود...الآن هم دخترش آمریکا زندگی میکنه ویه پسریه ساله داره که یهومبتلا به مریضی خونی شدوپزشکای اونجاگفتن ببرینش ایران کناراقوامش وتودل طبیعت خداشفاش بده...
دوشنبه 9 ارديبهشت 1392 - 07:31
azadeh11 - آمستردام - هلند
هلند آمستردام. aisa jijar - سمنان - ایران . خودت فهمیدی چی‌ نوشتی‌. چرا ......شرّ می‌نویسی.
دوشنبه 9 ارديبهشت 1392 - 10:53
Cyrusiii - لیدز - انگلستان
عجب نظریه مسخره ای. من با حجاب اجباری کاملا مخالف هستم ولی‌ این نظریه بیش از هرچیز دیگر خنده داره.
‌سه شنبه 10 ارديبهشت 1392 - 04:36
chatoli - تهران - ایران
این نظریه از پایه و اساس می تونه مردود باشه علتش هم این هست که اولاً بحث حجاب فقط در کشور ایران وجود نداره و زنان اکثر کشورهای اسلامی محجبه هستند . خوب بود این محقق گرامی فقط تحقیقاتشون رو به کشور ایران محدود نمی کردند و سری به سایر کشورهای اسلامی نظیر مالزی و عربستان و .. می زدند و نتایج تحقیقاتشون رو در مورد اون کشورها هم منتشر می کردند . از طرفی اگر استدلال ایشون این هست که حجاب باعث کمبود ویتامین د و نهایتا بیماری ام اس میشه با همین منطق قرار گرفتن در معرض تابش نور خورشید هم میتونه عاملی باشه برای بروز ملانوم و سرطان پوست . به نظر من از ریشه و اساس تحقیقات و نظریه ایشون بی پایه و اساس و غیر منطقی هست . عامل بیماری ام اس در ایران سالها هست که مورد پژوهش قرار گرفته و علت اصلی بروز اون مشکلات عصبی و استرس های بیش از حد محیطی ارزیابی میشه
‌سه شنبه 10 ارديبهشت 1392 - 05:47
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.