"نیویورک تایمز" جوایز پولیتزر را درو کرد
روزنامه "نیویورک تایمز" بهخاطر گزارشهای تحقیقاتی، روشنگرانه، بینالمللی و آیندهنگر چهار جایزه بخش مطبوعات پولیتزر را درو کرد. در بخش ادبیات نیز پولیتزر به رمانی پیرامون زندگی در کره شمالی تعلق گرفت.
در بخش گزارشدهی بینالمللی، "دیوید بربوزا" نویسنده نیویورک تایمز جایزه پولیتزر را بهخاطر گزارشی پیرامون دارائیهای چند میلیارد دلاری مخفی نخستوزیر چین از آن خود کرد.
گزارش دیگری که جایزه پولیترز امسال را نصیب نیویورک تایمز کرد، به فساد و رشوهخواری در فروشگاه زنجیرهای والمارت آمریکا مربوط میشد. یک گزارشگر دیگر نیویورک تایمز به خاطر پرداختن به روشهای تجاری مشکوک شرکت اپل ستوده شد.
در بخش رپرتاژ نیز جایزه مطبوعاتی پولیتزر را رپرتاژی پیرامون سرنوشت ۱۵ اسکیباز که در کلورادو اسیر بهمن شده بودند، بهخود اختصاص داد.
شماری اعضای هیأت تحریریه دفتر مرکزی آسوشیتدپرس مشتاقانه در انتظار اعلام برندگان جایزه پولیتسر ۲۰۱۳ هستند
مسئول اعطای جایزه پولیتزر درباره علت اعطای این جایزه به نویسندهی رپرتاژ مربوط به بهمن کلورادو گفت: «این رپرتاژ نه تنها بسیار زیبا نوشته شده، بلکه ارزش آن از طریق عناصر بسیار ابتکاری چندرسانهای مثل ویدئو، گالری عکس و گرافیک افزایش یافته است.»
برندگان امسال جوایز پولتزر در دانشگاه کلمبیای نیویورک معرفی شدند. بهگفته داوران پولیتزر امسال همراهی روش چندرسانهای با گزارشدهی چاپی نقش مهمی در اعطای جوایز مطبوعاتی داشته است.
پولیتزر، ستایشگر روزنامهنگاری افشاگر
علاوه بر نیویورک تایمز، یک روزنامه محلی به نام "سان سنتینل" از فلوریدا نیز در بخش "خدمت به افکار عمومی" برنده جایزه پولیتزر شد. این روزنامه درباره ماموران پلیسی که در خارج از وقت اداری خود با سرعت غیرمجاز در شهر رانندگی میکردند و جان شهروندان را بهخطر میانداختند، یک سلسله گزارش منتشر کرده بود.
بهگفته سیگ گیسلر مسئول اعطای جوایز پولیتزر: «در گزارشهای دریافتکنندهی جوایز امسال نقش نظارتی مطبوعات بیش از همیشه مورد توجه قرار گرفته است. تلاش عمده دریافتکنندگان جوایز این بوده که رفتارهای نادرست را کشف کنند و بر شرایط بد پرتو بیافکنند. انرژی بهکار رفته در این تلاشها، قطعا باعث غرور جوزف پولیتزر بنیانگذار جایزه پولیتسر است.»
رمانی درباره کره شمالی
جایزه پولیتزر از چندین سال پیش به این سو هرگز به یک رمان تعلق نگرفته بود، اما امسال به آدام جانسون، نویسنده رمان "زندگی ربوده شدهی جان دوی یتیم" تعلق گرفت. این رمان از سفری به سرزمین کره شمالی و روح انسان در این سرزمین حکایت میکند.
جایزه پولیتزر، ارزشی برابر با اسکار دارد و از سال ۱۹۱۷ میلادی هرسال به روزنامهنگاران و نویسندگان آمریکایی اعطا میشود. نه تنها رپرتاژها و کتابها، بلکه عکسها و موسیقیهای برتر نیز شانس ربودن این جایزه را دارند.