برررسی روزنامههای صبح تهران؛ سه شنبه بیستم فروردین
روزنامه آرمان از ورود شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به انتخابات شوراهای شهر خبر داده است، روزنامه ابتکار گزارش داده که «محمد خاتمی به رغم سکوت، همچنان در کانون گمانه زنیهای انتخاباتی قرار دارد».
روزنامه کیهان اما در «یادداشت روز» شماره روز سه شنبه خود تاکید کرده که سخنان اخیر رهبر جمهوری اسلامی درباره «همه سلایق و جریان های سیاسی در انتخابات» شامل «حال دو جماعت اصحاب فتنه و حلقه انحرافی» نمیشود.
روزنامه جهان صنعت نیز عکس یک شماره روز سه شنبه خود را به «جلسه مشترک ۱۴ کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی» اختصاص داده و نوشته که به رغم حضور ۱۴ کاندیدای احتمالی در این جلسه، اما «محمدرضا عارف و اسفندیار رحیم مشایی» از دیگر کاندیداهای احتمالی مطرح «غایب این نشست بودند».
روزنامه بهار در شماره سه شنبه خود گفتوگو با فائزه هاشمی پس از آزادی او در ۲۸ اسفند ماه را منتشر کرده و از قول او نوشته است: «چون خودم را مجرم نمیدانستم»، پس از زندانی شدن «در پیگیری آرمانهایم راسختر شدهام» و دیگر «نگرانی برای بازگشت به زندان ندارم».
روزنامه خراسان از «مفقود شدن ۱۴ نفر، قطع ارتباط ۱۱۰ روستا و مرگ پسربچه ای ۴ ساله بر اثر وقوع سیل» در استان کرمان گزارش داده است.
ورود شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به انتخابات شوراهای شهر
روزنامه آرمان از ورود شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به انتخابات شوراها خبر داده و روزنامه ابتکار گزارش داده که «محمد خاتمی به رغم سکوت، همچنان در کانون گمانه زنیهای انتخاباتی قرار دارد».
روزنامه آرمان در گزارشی با تیتر «چراغ اصلاحطلبان روشن شد»، خبر داده که «شورای هماهنگی اصلاحات در نخستین جلسه سال ۹۲» با صدور بیانیهای از «کلیه نیروهای وفادار به آرمانهای انقلاب و مبانی اصلاحات در سراسر ایران دعوت کرد تا برای ثبتنام در انتخابات شوراها حضور فعال داشته باشند».
این روزنامه نوشته است که شورای هماهنگی جبهه اصلاحات با تاکید «بر اهمیت و نقش شوراها در مدیریت منطقهای، محلی و تعمیق فرهنگ مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود، از افراد واجد شرایط و طیفهای سیاسی خواست» تا در انتخابات شوراهای شهر «حضور جدی داشته باشند».
به نوشته روزنامه آرمان، شورای هماهنگی جبهه اصلاحات همچنین «از نمایندگان مجلس نهم و دیگر دستاندرکاران انتخابات شوراها نیز تقاضا کرد تا زمینه حضور فعال واجدین شرایط خدمت به مردم را در این امر سرنوشتساز فراهم کنند».
این روزنامه همچنین از «فعالسازی کمیته استانی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات» خبر داده و نوشته است: این بیانیه و نیز اظهارات روز دوشنبه ژاله فرامرزیا سخنگوی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات «نشان میدهد که اصلاحطلبان با آمادگی دو چندان در پی نقشآفرینی در دو انتخابات شوراها و ریاست جمهوری پیش رو هستند».
همزمان روزنامه ابتکار در شماره بیستم فروردین ماه خود گزارش داده که «محمد خاتمی با دو دوره ریاست جمهوری و یک دوره حضور ناتمام در انتخابات ریاست جمهوری یکی از افرادی است که علیرغم سکوت، همچنان در کانون گمانه زنیهای انتخاباتی قرار دارد».
این روزنامه با اشاره به اینکه «فضای سیاسی ایران هم در جناح اصولگرا و هم در اردوی اصلاح طلبی» درگیر موضوع کاندیداتوری احتمالی محمد خاتمی است، نوشته که «برخی خاتمی را از پیش تهدید میکنند، و گروهی خواستار حضور وی در انتخابات هستند»، اما مجید انصاری با اشاره به جلسه یکشنبه شب مجمع روحانون مبارز، گفته است «فعلا در مورد انتخابات به تصمیم خاصی نرسیدهایم» و «در صورتی که به تصمیمی در این خصوص برسیم رسما آن را اعلام میکنیم».
روزنامه ابتکار یادآوری کرده که «آمدن یا نیامدن محمد خاتمی که در ماههای منتهی به انتخابات خرداد ۸۸ به یکی از مهم ترین اتفاقات انتخابات تبدیل شده بود، با اعلام کاندیداتوری و سرانجام کناره گیری به نفع میرحسین موسوی به پایان رسید» اما اکنون با گذشت چهارسال و «کمتر از ۱۰ هفته مانده به برگزاری یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یک بار دیگر تحلیلها و گمانه زنیهای چهار سال پیش در حال تکرار است».
روزنامه کیهان اما در «یادداشت روز» شماره سه شنبه خود با تیتر «نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد» نوشته است: رهبر جمهوری اسلامی طی سخنان اخیر خود «تصریح» کرده که منظورش از «حضور همه سلایق و جریان های سیاسی در انتخابات»، حضور «در بستر جمهوری اسلامی» است، اما «همه سلایق و جریان های سیاسی» مورد نظر آیت الله خامنه ای « شامل حال دو جماعت اصحاب فتنه و حلقه انحرافی» نمی شود.
این روزنامه که تحت نظر نماینده علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی منتشر می شود افزوده است: «وضعیت کاندیداها روشن است هر کس بیرون از این بستر باشد ولو هیاهو به راه بیندازد، تحرکات گسترده ای انجام دهد، سناریوهای مختلف سامان دهد و... یک سرنوشت بیشتر ندارد و آن اینکه از نظارت شورای نگهبان نمی تواند بگریزد و بی شک طبق معیاری که قانون اساسی مشخص کرده، صلاحیت او احراز نخواهد شد».
روزنامه جهان صنعت نیز عکس یک شماره روز سه شنبه خود را به «جلسه مشترک ۱۴ کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری با رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی» اختصاص داده و نوشته که در این جلسه «باهنر، متکی، سبحانی، روحانی، حداد عادل، ولایتی، ابوترابی، سعیدی کیا، پورمحمدی، محمد شریعتمداری، قالیباف، رضایی، کواکبیان و فلاحیان» حضور داشتند اما «محمدرضا عارف و اسفندیار رحیم مشایی» از دیگر کاندیداهای احتمالی مطرح «غایب این نشست بودند».
نخستین روایت فائزه هاشمی از روزهای زندان اوین
روزنامه بهار در شماره روز سه شنبه خود ضمن انتشار نخستین گفتوگو با فائزه هاشمی پس از آزادی از زندان در روز ۲۸ اسفنده، از قول او نوشته که «چون خودم را مجرم نمیدانستم»، پس از زندانی شدن «در پیگیری آرمانهایم راسختر شدهام» و دیگر «نگرانی برای بازگشت به زندان ندارم».
به نوشته این روزنامه، فائزه هاشمی درباره گرایشهای فکری و سیاسی همبندانش در زندان اوین گفته است: «با تعدادی از خانمهای بهایی، تعدادی از سازمان مجاهدین، دو خانم مسیحی، دو نفر از گروه مادران عزادار پارک لاله، تعدادی از فعالان سبز، خبرنگار و یک خانم عراقی و چند نفری هم لاییک و چپ در زندان اوین، همبند بودم» و از آنها به عنوان «انسانهای بزرگی» نام برده که در جریان گذراندن دوره شش ماه زندان «با آنها آشنا شده» است.
فائزه هاشمی با تاکید بر اینکه «روابط و فضای بین زندانیها تجربه گرانبهایی بود» به روزنامه بهار گفته است: «کل دوران محکومیت من ششماه بود»، و در زندان اوین «ما چهار نفر را داشتیم که حدود پنجسال بدون حتی یکبار مرخصی در زندان بودند» و «افراد دیگر هم بودند که دوسال، سهسال، چهارسال زندانی بودند، اما مرخصی نرفتند».
ملیحه حسینی، خبرنگار روزنامه بهار، از دختر اکبر هاشمی رفسنجانی پرسیده که «چه اتفاقی در ساختار سیاسی جمهوری اسلامی» رخ داده که وی طی ده سال «فاصله نمایندگی مجلس پنجم تا زندان اوین را طی کرده است»، و فائزه هاشمی در پاسخ گفته است: «از ابتدای فعالیتهای اجتمایی و سیاسیم منتقد بودم» و حتی «در ایام انتخابات مجلس پنجم بارها لباسشخصیها و گروههای فشار تلاش کردند مجالس سخنرانی من را به هم بزنند، البته موفق نشدند و حالا نیز توسط همین افراد تهدید میشوم و بالاخره هم کارم به زندان کشیده میشود» اما «خودم فکر میکنم همان آدم هستم».
فائزه هاشمی درباره «انتخابات آینده ریاست جمهوری» به روزنامه بهار گفته است: «از آنجایی که ابهامات انتخابات پیشین «تاکنون حل نشده و حتی تلاشی برای حل آنها به کار نرفته است بهنظر میرسد علاقهای به حضور در سیاستهای کلی وجود ندارد» و « اگر غیر از این بود نشانههایی دیده میشد» اما «نهتنها چنین نشد بلکه عکس آن عمل شده است».
روزنامه بهار همچنین از قول فائزه هاشمی نوشته که در جریان زندانی بودنش بار دیگر «پرونده جدیدی» به اتهام اخلال در زندان برایش درست کردهاند.
مرگ یک پسر چهارساله و مفقود شدن ۱۴ نفر در سیل استان کرمان
روزنامه خراسان از «مفقود شدن ۱۴ نفر، قطع ارتباط ۱۱۰ روستا و مرگ پسربچه ای ۴ ساله بر اثر وقوع سیل» در استان کرمان گزارش داده است.
به نوشته این روزنامه، محسن صالحی مدیرکل بحران استان کرمان روز دوشنبه گفت که «بارش های شدید باران که از عصر روز جمعه در استان کرمان آغاز شده در چند سال اخیر بی سابقه بوده»، و درجریان سیل و بارندگی شدید «کودکی چهار ساله در پی سقوط به کانال آب در شهرستان ریگان جان خود را از دست داده است».
روزنامه خراسان با اشاره به «قطع ارتباط ۱۱۰ روستا» بر اثر سیل در استان کرمان، از قول محمدجواد کامیاب معاون عمرانی استانداری کرمان نوشته است: « ۱۴ نفر نیز بر اثر شدت بارندگیها و جاری شدن سیلاب در استان کرمان مفقود شده اند» و «تلاش ها برای یافتن آنها ادامه دارد».
معاون استانداری کرمان همچنین گفته است: «بر اثر بارندگی طی سه روز اخیر ۷۰ خانه در مناطق روستایی در استان کرمان تخریب شده است» و «دو هزار و ۳۶۲ نفر در قالب ۸۵۸ خانوار بر اثر سیل در استان کرمان حادثه دیدهاند که ۵۵ نفر گرفتار در سیل نجات یافتند».