نرخ تورم در ایران از مرز ۳۰ درصد گذشت

مرکز آمار ایران نرخ تورم تا پایان اسفندماه سال ۱۳۹۱ را ۳۱.۵ درصد اعلام کرده است. این میزان تورم بعد از دولت اکبر هاشمی رفسنجانی سابقه نداشته است.

به گزارش مرکز آمار ایران از شاخص کالا‌ها و خدمات شهری در سال ۱۳۹۱، بیشترین افزایش قیمت کالاها در اسفندماه گذشته مربوط به دخانیات با ۷۸ درصد و بعد از آن سبزی و حبوبات با ۶۸ درصد افزایش قیمت بوده است.

ماهی و محصولات دریایی در اسفندماه گذشته حدود ۶۰ درصد و گوشت قرمز و سفید حدود ۵۰ درصد گران‌تر شده است.

کمترین افزایش نرخ تورم مربوط به حوزه آموزش و همین‌طور حوزه فرهنگی و تفریحی بوده است.

بانک مرکزی ایران در دی ماه گذشته نرخ تورم را ۲۸ درصد کلیک اعلام کرده بود.

این اولین بار است که در حدود ۱۷ سال گذشته، نرخ تورم از مرز ۳۰ درصد می‌گذرد.

سال ۱۳۷۴ بعد از بروز بحران بازپرداخت بدهی‌های خارجی و کاهش قیمت نفت، نرخ تورم به مرز ۵۰ درصد رسد اما این بحران کنترل شد و تورم کاهش یافت.
ارسلان فتحی‌پور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ایران در گفت‌و‌گو با سایت خبر آنلاین پیش‌بینی کرده است که تورم در سال آینده به بیش از ۳۵ درصد برسد.

آقای فتحی‌پور گفته با توجه به اینکه بانک مرکزی ایران انتشار اسکناس درشت را در دستور کار دارد نرخ تورم در سال ۱۳۹۲ بیشتر خواهد شد.

دولت محمود احمدی‌نژاد پیش‌تر اعلام کرده بود که مرکز آمار باید نرخ تورم و شاخص قیمت کالا‌ها را اعلام کند.

بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه مرکز آمار ایران تنها نهاد رسمی انتشار آمارهای اقتصادی است.

بانک مرکزی ایران که معمولا نرخ تورم را اعلام می‌کرد در سال گذشته برای مدتی از انجام این کار خودداری کرد. شاخص بهای کالاهای مصرفی هم از پاییز سال ۱۳۹۱ دیگر در سایت بانک مرکزی اعلام نشد.

علاوه بر مشکلات ساختاری اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی که ایجاد کننده زمینه مساعدی برای بروز رکود و تداوم تورم بوده است، از اواخر سال ۱۳۹۰ ایران با تشدید تحریم‌های بین المللی مواجه شد که با محدود کردن صادرات نفت و ایجاد موانعی در مبادلات بانکی، به خصوص در زمینه دریافت درآمدهای ارزی، امکان ادامه واردات کالا ولو به بهای گزاف کاهش یافت و کمبودهای جدی به وجود آمد.

+36
رأی دهید
-6

asemanabi1 - اتن - یونان
ترکوندیم ها
دوشنبه 12 فروردين 1392 - 06:14
faghat zartosht - شیراز - ایران
امروز دوازدهم فروردین ماه 92 مصصادف است با اول آوریل 2013.اول آوریل هر سال هم روز دروغ بزرگ هست.دوازدهم فروردین هم روز جمهوری اسلامی هست.پس نتیجه میگیریم که جمهوری اسلامی = دروغ بزرگ
دوشنبه 12 فروردين 1392 - 09:12
juvel - اسلو - نروژ
فقط ۳۰ درصد ؟ فکر کنم یکی‌ دوتا صفر یادتون رفت اضافه کنین ، نه ؟
دوشنبه 12 فروردين 1392 - 10:22
شاهنشاه روحت شاد - تهران - ایران
. می نویسیم: موسی و عیسی و می خوانیم: موسا و عیسا. . سوال: تولید ملی و ثروت ملی را چه بخوانیم؟!. . تولید ملا و ثروت ملا?!؟
دوشنبه 12 فروردين 1392 - 11:17
perser68 - فلوریدا - امریکا
خب که چی‌ مثلا!؟تو انگلیس تجاوز شده به یه دختر،اینا رو باش،میخوان با این ۳۰ درصد، جماعت نکبت آخوندی رو زیر سوال ببرن!همین که تجاوز نداریم تو مملکت اسلام ناب خوبه دیگه!حالا مردم گشنه بخوابن!بابا شاه همه چیز ما رو مجانی‌ تحویل غرب داد و در عوض اسلام به ما اون خمینی شپش رو هدیه داد!
دوشنبه 12 فروردين 1392 - 15:19
همسایه دکتر شریعتی - ایران - ایران
این فتحی‌پور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ایران چشم بسته غیب گفته! 5دونه پرتقال و6 دونه سیب و 8 دونه کیوی(از برکات اسلام ناب محمدی)شد 16000 تومن
دوشنبه 12 فروردين 1392 - 19:47
kitaro - تهران - ایران
اینم سرانجام نظر بنده به ایشون نزدیکتره و اجابت دعای امت حزب الله و انتخاب امام زمان و معجزه هزاره سوم!!!
‌سه شنبه 13 فروردين 1392 - 08:27
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.