بازنشسته‌های آلمانی در خدمت دانشجویان خارجی

دویچه وله می نویسد : تحصیل در دانشگاه‌های آلمان برای اغلب دانشجویان خارجی چالشی فرساینده است. زبان جدید، ساختارهای ناآشنا، پیچیدگی واحدهای درسی و فشار خانواده برای کسب مدارک عالی تحصیلی از جمله دشواری‌های این دانشجویان است.
 

با وجود نهادها و انجمن‌های متعدد دانشگاهی و دانشجویی برای یاری‌رسانی به دانشجویان خارجی، باز هم زندگی دانشجویی در آلمان برای بسیاری از این دانش‌پژوهان ساده نیست. یکی از نهادهای یاری‌دهنده‌ای که از ۶ سال پیش به ابتکار رناته فورن‌کمپنر تشکیل شده است، "انجمن دانشجویان سالمند" در دانشگاه فنی دورتموند است. اعضای این انجمن به عنوان "مادر و  پدر خوانده"‌های دانشجویان خارجی می‌کوشند آنان را در حل مشکلات روزمره، درسی، زبانی، اداری و... یاری کنند. در حال حاضر ۱۳ "پدر و مادر خوانده" در این انجمن به کارهای ۲۸ دانشجوی خارجی رسیدگی می‌کنند.
 
 رناته فورن‌کمپنر که ۶۷ سال دارد، خود "سرپرستی" ۴ دانشجو (دو چینی، یک تونسی و دیگری از اندونزی) را بر عهده دارد. "مادر و  پدر خوانده"‌های این انجمن، علاوه بر رسیدگی به کارهای درسی و روزمره‌ی دانشجویان، با آنان به کوه‌پیمایی می‌روند و از برنامه‌های تئاتر، سینما و کنسرت نیز دیدن می‌کنند. شرکت در این طرح‌های "فوق برنامه" و هم‌چنین آشنایی با جشن‌ها، مراسم مذهبی، ملی و فرهنگی آلمانی، داوطلبانه است.


 
"فرزند‌خوانده‌های موفق"
 

 
رناته فورن‌کمپنر فرزندخوانده‌اش لیدیا ار اندونزی

 

رناته فورن‌کمپنر، در سال ۲۰۰۷ پس از آغاز دوران بازنشستگی خود مشغول تحصیل در دانشگاه ‌ فنی دورتموند شد و هم‌زمان در مرکز زبان این دانشگاه به کارآموزی پرداخت. او در این مدت با دانشجویان داوطلب، تمرین زبان آلمانی می‌کرد.
 
یکی از اولین فرزند‌خوانده‌های رناته فورن‌کمپنر، جایفای از چین است که جدیدا دوره‌ی دکترای خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است و اکنون عازم لندن برای کار در یک موسسه‌ی پژوهشی دانشگاه این شهر است. فورن‌کمپنر می‌گوید: «من به جایفای، مثل پسر خودم افتخار می‌کنم.»
 
لودیا از اندونزی که مشغول نوشتن دکترای خود است، از یک سال پیش به "انجمن دانشجویان سالمند" پیوسته و فرزندخوانده فورن‌کمپنر  است. لودیا می‌گوید: «بعضی وقت‌ها کتاب و کاغذم را جمع می‌کنم و می‌آیم این‌جا تا اشکالات درسی‌ام را رفع ‌کنم.» به نظر او "افراد جاافتاده، بیشتر حوصله دارند و زود خسته نمی‌شوند."
 
به گفته‌ی لودیا، برقرار کردن ارتباط با دانشجویان آلمانی هم‌سن و سال خود، بسیار دشوار است: «آن‌ها ترجیح می‌دهند وقت آزاد خود را با دوستان خود بگذرانند.»

+115
رأی دهید
-9

از هندوستان - بنگلور - هند
. به نظرتون ارزشش رو داره که فرد بخواد وقت رو زبان المانی بذاره و بره اونجا ادامه تحصیل بده؟ هموطنانی که در المان زندگی میکنند لطف و بزرگواری کنید و بگید که المان رو برای تحصیل و زندگی توصیه می کنید یا نه؟ کدوم کشور رو بیشتر واسه زندگی و کار توصیه می کنید؟ ممنون از همه شما هموطنان عزیز
شنبه 5 اسفند 1391 - 11:30
آزادی برای ایران - اشتوتگارت - آلمان
پروفسرها ی دیوانه آلمانی‌ می‌گردن دنبال خارجیها تا بندا زنشون .
شنبه 5 اسفند 1391 - 12:46
واقع بین ایرانی - هامبورگ - المان
من تا امروز هیچ کامنتی که در رابطه با موضوع المان باشد ننوشتم زیرا معتقدم متن خبر گواه بر همه چیز است اما در رابطه با این مطلب واقعا طاقت نیاوردم و حیفم امد که نگویم و یا ننویسم . در کشور متمدن المان . واقعا متمدن بمعنی واقعی انسانها در این کشور با تفکر و تعقل فکر و زندگی میکنند وتصمیم میکیرند . این نازنین بانوئی که شرح ان را مظالعه کزدید باید بگویم یکی از هزاران زن با شعور و با اراده این کشور است که میداند تا اخر عمر به چه نحوی باید مثمر ثمر باشد.هر چند این بانوی بزرگوار از طبقه اکادمیک ان کشور میباشد و بنحو شایسته ازایام عمر خود در حهت مثبت استفاده میکند . من به شرف همه انسانها سوگند اقرادی را میشناسم که اوقات فراغت را فقط در حهت کمک بسالمندان یا بنگاههای خیریه میگذرانند. ایا فکر نمیکنید این حرکات در بلاد کفار اثار فرهنگ منحط غرب است
شنبه 5 اسفند 1391 - 21:33
perser68 - فلوریدا - امریکا
از هندوستان_بنگلور_هند. سلام کاربر محترم،حتماً تعجب میکنی‌ چرا من!برای اینکه من ۱۳سال تو آلمان زندگی‌ کردم،احساس کردم شاید بتونم یه مقدار اطلاعات بهت بدم،البته با اجازه دیگر دوستان!تو آلمان دانشجویه ایرانی‌ بسیار زیاد هست و خوشحال و ناخوش!بستگی داره شما چند سالتون باشه؟درسته که زبان دانشگاهیتون انگلیسی خواهد بود ولی‌ شما باید حداقل رو۵سال برای گرفتن مدرک حساب کنی‌ و بخاطر هزینه زندگی‌ بعضی‌ از دانشجو‌ها ماهی‌ حداقل۳۰ساعت کار می‌کنن تا پول توجیبی به قول ما ایرانی‌‌ها داشته باشن و اگه شما مشکل مالی نداری بحث دیگه‌ای هست!محیط دانشگاه خوشایند و قابل تحمل هست چون بعد از مدت کوتاهی دوستانه ایرانی‌ و خارجیه غیر آلمانی پیدا میکنی‌،اما به شما در زندگی روز مره یه مقدار سخت خواهد گذشت چون آلمانی‌ زبان بسیار سختی هست و شما فرصت کمی‌ برای یادگیری زبان آلمانی خواهی‌ داشت!هوای بد آلمان هم مشکل ساز خواهد بود و تو روحیه آدم تاثیر خواهد گذشت!مهمتر شما باید برای زندگی‌ حتماً یه مقداری آلمانی‌ یاد بگیری!چون دوستان نمیتونن همیشه در کنار شما باشن و در صورت نیاز بهتون کمک کنند!
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 00:14
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
از هندوستان - بنگلور - هند/ به نظر من زبان آلمانی خیلی یک زبان کامل و قدرتمند است البته در ابتدا خیلی سخت و خشک به نظر میرسد و فراگیری آن مشکل است و باید وقت زیاد بذاری ولی وقتی که یادگرفتی و مثلا با زبان انگلیس مقایسه کردی متوجه میشوی که چه زبان زیبا و توانا و قانونمندی است ؛ من کلا زندگی توی آلمان را دوست ندارم , رابطه با آلمانیها برام جالب نبود, مدارسش را دوست نداشتم ,هوایش را دوست نداشتم ولی یکی از کشورهای خوب و کیفت بالا از از لحاظ قوانین اداری است و با مردم سطحی مثل مردم آمریکا طرف نیستی.
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 00:47
perser68 - فلوریدا - امریکا
ادامه،،،من درتموند،شهری نزدیک کلن رو پیشنهاد می‌کنم چون کمی‌ اطلاعات از اونجا دارم و نسبتا هزینه دانشجویی کمتری داره،شاید شما ۷۵۰ تا۸۵۰یورو در ماه نیاز داشته باشی‌ !اگه شما انگلیسیتون خوبه و میتونین خوب صحبت بکنین،مشکل کمتری خواهید داشت،اما در بیرون از محیط دانشگاه مردم آلمانی‌ رو هم باید اضافه کنید که آدم‌های بسیار نقطه‌ای هستن!یعنی‌ قوانین رو دونه به دونه و واو به واو و نقطه به نقطه اجرا می‌کنن و از شما هم این انتظار رو دارن که حتماً خوبه و به همین خاطر کشور پیشرفته‌ای شده ولی‌ گاهی وقتا یه خورده زیادی خوبه و بعضی‌‌ها دچار غم با د میشن و میره تو مغز بالا تر از اعصاب!بازم بستگی به شما داره!حتماً میگی‌ خیلی‌ منفی‌ بافم ولی‌ بعد از۴ یا ۵سال مدرکی‌ خواهی‌ گرفت که بسیار دارای ارزش هست و با این مدرک شما میتونی‌ کشور‌های بهتری رو انتخاب کنی‌ مثل استرالیا و کانادا برای کار و زندگی‌ کردن.شاید دوستان اصلا با من موافق نباشن و اطلاعات بهتر و موثق تری داشته باشن!موفق و تندرست باشید
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 00:47
ashena1001 - لندن - انگلیس
ادامهٔ تحصیل فقط در کشورهای انگلیسی‌ زبان مثل آمریکا انگلستان استرالیا و کانادا... بقیه کشورها وقت تلف کردنه، هر کی‌ به بی‌ پولی‌ میخوره میره آلمان، سوئد، فرانسه از همه بدتر هند مالزی اکراین....
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 02:51
از هندوستان - بنگلور - هند
perser68 - فلوریدا - امریکا__Royan - کالیفرنیا - آمریکا__اقع بین ایرانی - هامبورگ - المان. فدای شما هموطنان. امیدوارم که همیشه پیروز و سربلند باشید.
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 07:21
از هندوستان - بنگلور - هند
ashena1001 - لندن - انگلیس. بسیار ممنونم عزیز از اینکه برایم نوشتی. راستش هند و مالزی و اوکراین که به لحاظ سطح تحصیلات علمی حداقل تا اونجا که من اطلاع دارم خیلی پایینه. الان هند هستم تو دانشگاه بهم کار دادن ولی زیادی بار علمی برام نداره بعضی وقت میگم که حداقل 98 درصد افراد و دانشجو هایی که من دور و برم میبینم بی سواد هستند. حالا هم دارم به یه جای دیگه فکر میکنم بازم ممنون از اینکه این چنتا کشور رو معرفی کردید.
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 10:53
واقع بین ایرانی - هامبورگ - المان
perser 68 فلوریدا امریکا.نازنین . عزیز. گوش کن.هر کشوری مردم خودش را دارد ومردم مهمان در ان کشور هم باید بدانند مهمان هستند.مثالی میزنم اگز شما در تهران ویا هر جای دیگر ایران باشی امکان پیدا کردن دوست مانند شهر یا منطقه ای که در ان بزرگ شدی و مدرسه رفتی نمیباشد.مثلا بچه های من که در این کشور 30 سال است زندگی میکنند نوع ارتباط انها با مردم و تعداد ارتباط انها با مردم و همسن های خودشان با من فرق میکند.منظورم سن وسال شغل.میزان روایط عمومی با مردم همه در زندگی موثر است. یادمان باشد برای موفقیت در هر جای دنیا باید جذب فرهنگ ان کشور شد والا انسان تنها میماند این یک اصل کلی است . من هیچگونه از فرمایشات شما را رد نمیکنم. بلکه اظهارات من تکمیل کننده نظریات شماست. یادمان نرودچنانچه ما از منطقه شمال ایران که دارای فرهمنگ و زبان خود میباشد بمنطقه تبریز مهاجرت کنیم تا زمانیکه زبان ترکی و فرهنگ اجتماعی ان منطقه را یاد نگیریم همیشه در وطن خودمان حتی در تبریز هم تنها خواهیم ماند.و یادمان نرود ما شخصا به تبریز مهاجرت کردیم پس هوای سرد انجا را هم باید بپذیریم موفق باشی عزیز
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 11:15
perser68 - فلوریدا - امریکا
واقع بین ایرانی‌_هامبورگ_آلمان. دوست عزیز کاملا با گفته‌هات موافقم ولی‌ نخواستم زیاد پرحرفی کنم!کسی‌ که برای زندگی‌ کردن بیاد آلمان به نظر من عین گفته شما حتما باید خودش رو با فرهنگ و آداب و رسوم اون کشور و منطقه وفق بده،وگرنه به گفته شما می‌رسه،اما برای درس خواندن و دانشجو با توجه به اینکه حتماً به انگلیسی‌ درس خواهد خواند و وقت یادگیری درست زبان آلمانی‌ رو نداره و چیز‌های دیگه مثل هوای بد و مردم سخت گیر هم که بهش اضافه بشه،به دانشجو ناخود آگاه سخت خواهد گذشت،در مقایسه با یه کشور انگلیسی‌ زبان که هم میتونه راحت تر مشکلات پیش روشو حل کنه و هم زبان انگلیسیش بهتر میشه و برای زندگی‌ و کارش در آینده بدردش میخوره !خیلی‌ از کسانی‌ که از آلمان فارغ‌التحصیل شدن برای کار و زندگی‌ آلمان رو ترک کردند و خودبخود زبان آلمانی‌ رو هم فراموش میکنند و زیاد بدردشون نمیخوره!به نظر من برای درس خوندن، آلمان رو باید از روی ناچاری انتخاب کرد.اول کشور انگلیسی‌ زبان, با گفته دوستمون ashenah1001_لندن_انگلیس هم کاملا موافقم.
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 15:49
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
از هندوستان - بنگلور - هند- از آنجائی که در کامنتهای جاهای دیگر با همدیگر مکاتباتی دوستانه داشتیم لازم دیدم چند جمله ای برای کمک به تصمیم گیری آینده شما بنویسم تا بیگدار به آب نزنید. کسی که انگلیسی را یاد گرفته و بعد بخواهد المانی را یاد بگیرد بخوبی میتواند مقایسه کند که زبان المانی بسیار سخت است ولی زبان کامل و غنیترین برای یادگیری رشته های تحصیلی است. هر زبانی را با کمی تلاش مستمر و پشتکار در عرض یکسال با صرف روزی 6 تا 8 ساعت مثلاً در انستیتوت گوته ( بهترین سیستم یادگیری آلمان! ) میشود یاد گرفت و بقول معروف با یادگیری هر زبان خارجی جدید در دنیای جدید به رویت باز میشود. ما ایرانیها بخاطر حروف البفای فارسی و داشتن انواع و اقسام صداها و حروفها توانائی یادگیری خوب و درستی را در اکثر زبانهای خارجی داریم که باعث ستایش و تحسین ما ایرانیها که در زبانهای خارجی مختلف اروپا خانه داریم میشود و بگوش میرسد البته از طرف مردم کشورهای میزبان ما! سیستم دانشگاهی آلمان بعنوان کسی که 15 سال در دانشگاهاش بودم از رشته خودم پزشکی و دندانپزشکی میتوانم بگویم قابل قبول است ولی میتواند بهتر باشد. در 2
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 16:51
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
2) ولی از نظر تحقیقاتی و نوآوری علمی طبق معمول همه دانشگاهای کشورهای اروپائی هم چشمشان به آمریکاست که بودجه تحقیقات علمی شان وحشتناک بالاست و برای همین هم حرف اول علمی و اختراعات و نوآوری را در دنیا میزنند. بعنوان خارجی در دانشگاه المان انتظار کمک خاصی یا یاری کننده را نباید داشته باشی و محیط رقابتی سخت و توام با استرس بسیار است ولی ارزشش را دارد چونکه اگر فکر کنی خوب مثلاً 5 سال تحصیل در رشته ای طول میکشد و تخصصی بدست میاوری که با آن یک عمر 50 سال نان میخوری با سربلندی و عزت و احترام. پس به سختی اش میارزد و میشود به جان خرید! از بدی هوای آلمان و سرد و جدی بودن مردم المان هم دیگر دوستان کمی گفتند ولی تمیزی و نظم و قانونمندی و تامین اجتماعی همه گونه و صدها امتیازات دیگر کشورش آنقدر تک و بینظیر است که خود بارک اوباما و سران کشورهای دیگر، آلمان را خصوصاً بخاطر سیستم سلامتی و اقتصادی اش بعنوان الگو قرار دادند و میدهند و اگر این رژیم نکبتی اسلامی سرنگون شود برای ایران برنامه کشوری مثل المان شدن را داریم در 3
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 16:51
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
3) و به اندازه کافی هم نیروهای ایرانی تحصیل کرده و باسواد و کاردان ایرانی مقیم آلمان داریم که در بازسازی ایران آینده بدون حکومت اسلامی یاری دهنده باشند. خلاصه کلام من اگر جای شما بودم با داشتن پیشزمینه انگلیسی از هندوستان کشوری مثل آمریکا را انتخاب میکردم بخاطر اینکه در 2020 ابر قدرت اقتصادی خودش را پس میگیرد ( بخاطر متد جدید اسخراج نفت و گاز =Fracking) و هرکجا ثروت مالی باشد رفاه بیشتری هم هست. ولی نکته مهمتر کشورهائی مثل آمریکا وکانادا واسترالیا کشورهای نمونه مهاجری هستند و مهاجران اولیه آنجاها را ساختند ولی کشوررهای اروپائی هنوز فرهنگ کشور مهاجرپذیر را ندارند و مردمش با خارجیها حس بیگانه و با فاصله دارند و این گاهی مانع پیشرفت فرد مهاجر هم میتواند بشود بخاطر یکسری پیش زمینه های افکار راسیستی و خود برتردانی نژادطلبی و غیره که منظورم را میفهمید. من اگر از تجاربم با دوست دخترهای آلمانی و مردمش در عرض 25 سال بنویسم مثنوی هفتاد من کاغذ شود! آینده دنیا را باز هم آمریکائی ها رقم خواهند زد و خورشید و گرما هم که دارند. چرا همه سران نوابغ علمی دنیا جذب آمریکا میشوند؟
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 16:51
nikiniki12 - ماینز - المان
از هندوستان گرامی‌، دوستان اطلاعات زیادی رو به شما دادند. زبان آلمانی‌ راحت نیست اما یادگیری آنهم اگر اساسی‌ یاد بگیرید مثلا همانطور که دوستان گفتند گوته ایننستیتوت یکی‌ از بهترینهاست. هزینه آنچنان بلای نسبت به خیلی‌ از کشورها نداره، در حال حاضر در مثلا استان هسن بالای ۳۰۰ یورو برای ۱ ترمه که البته با کارت دانشجوی تمام ترم استفاده از مترو، اتوبوس.. در استان هسن مجانیه، در خابگاههای دانشجوی هم از ۲۰۰ و خورده‌ای تا ۴۰۰ و خورده‌ای اجاره میدهند. برای مثل دانشگاه فرانکفورت از نظر علمی‌ پژو هشهشی در سطح بالاییست.
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 21:35
nikiniki12 - ماینز - المان
ادامه.....، خارجییها بیشتر با هم به‌ آلمانی‌ها همینطور کسانی‌ که در اینجا بزرگ شدند خیلی‌ خوب باهم کنار میایند. شخصاً من زمان تحصیل از استادها تجربه خیلی‌ مثبت دارم و خیلی‌ دست به کمک داشتند.بستگی به رشته‌ای که می‌خواهید بخونید هم داره، همانطور که دوستمون گفتند رشتهای پزشکی، داروسازی،دندانپزشکی همراه با استرس زیاده و فشار بسیار زیاد، ضمنا بر خلاف چند سال پیش هر ترم تا جای که میدونم فقط ۱ تا ۲ بار می‌تونه تکرار بشه. اگر رشتهای مهندسی بخونید مشکله زبان کمی‌ بهتره نسبت به رشتهای که گفتم. من از آلمان خیلی‌ راضیم اما از سن کم اینجا بودم، مشکله زبان نداشتم. هوا زیاد جالب نیست، من شخصاً با ورزش: ۲،۳ بر دویدن در هفته و در هر هوای ، شنا و...این کمبود رو احساس نمیکنم. به هر حال همه جا شاد باشید
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 21:59
anija - شتوتگارت - ا لمان
سلام،می‌خواستم بدونم منبع اصلی این متن کجاست؟و سایت این انجمن چی‌ هست؟من خیلی‌ تلاش کردم توی گوگل پیدا کنم منبع آلمانیشو ولی‌ نشد.اگه راهنمایی کنید منو ممنون میشم.
یکشنبه 6 اسفند 1391 - 23:50
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
anija - شتوتگارت - ا لمان- جای تعجب نیست که نتوانستی پیدا کنی چونکه اسمش را غلط نوشتند: رناته فِرن کمپنر Renate Fährenkämper ( بارها به دوستان دویچه وله گفتیم لطف کنید کلمات آلمانی اسامی را که بفارسی میآورید اصل المانی اش را هم در پرانتز بنویسید چونکه خیلی از این خبرنگاران بچه های ایرانی تبار در المان بزرگ شده هستند و تا حدودی بفارسی مسلط هستند و بعضی وقتها اسمهای المانی را بفارسی اشتباه مینویسند و بخواهی در گوگل بگردی پیدا نمیکنی! حالا این اسم Renate Fährenkämper را به المانی به گوگل بده در سطر بالایش میاید! ). آدرس لینک منبع آلمانی که دویچه وله است برای تحقیق بیشتر:https://www.dw.de/senioren-werden-paten/a-16601221 و متن ترجمه اش بفارسی در بالا آمده و آدرس منبع متن فارسی هم دویچه وله است :. https://www.dw.de/بازنشستههای-آلمانی-در-خدمت-دانشجویان-خارجی/a-16615641.
دوشنبه 7 اسفند 1391 - 01:38
sepherdad - سیدنی - استرالیا
افراد پیره استرالیا‌ی رو با یه من عسل نمیشه خورد!!، وای اگر یه سوال اکدمیک بپرسی‌!!!, یک ملت گس ای هستن این استرالیا‌هایی‌ِ, اینجا کسی‌ حوصله اینکارو نداره ، من زبان آلمانی‌ رو توی سفارت آلمان خوندنم توی تهران، زبان جالبی هست اما نوشتن مطلب اکدمیک خیلی سخته، چون ارتیکلهأش خیلی سخته .
دوشنبه 7 اسفند 1391 - 04:17
از هندوستان - بنگلور - هند
فدای همه شما هموطنان که وقت گذاشتید که برایم نوشتید. امیدوارم که همیشه زندگی خوبی رو در کنار خانواده داشته باشید و لب هایتان خندان باشد. هم چنین از ایرانیان یوکی خیلی متشکرم که سوال منو به عنوان کامنت به نمایش گذاشت. ارادتمند همه شما.
دوشنبه 7 اسفند 1391 - 13:32
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.