پزشکان بریتانیا خواهان مقابله با چاقی مفرط در این کشور شدند
افزایش مالیات ۲۰ درصدی بر نوشیدنیهای شیرین گازدار و محدودیت زمان پخش تبلیغات تلویزیونی خوراکیهای غیر مغذی از جمله خواستههای این نهاد صنفی پزشکان بریتانیاست.
این سازمان که نمایندگی حدود ۲۰۰ هزار پزشک بریتانیایی را بر عهده دارد هشدار داده که چاقی به بحرانی ملی در این کشور تبدیل شده است.
آکادمی کالجهای سلطنتی پزشکی بریتانیا درخواست کرده که مالیات نوشیدنیهای شیرین گازدار حداقل ۲۰ درصد افزایش پیدا کند و پخش تبلیغات تلویزیونی برای خوراکیها و تنقلات غیرمغذی پیش از ساعت ۹ شب یعنی زمانی که کودکان بیشترین مخاطبان تلویزیونی هستند، ممنوع شود.
این نهاد پزشکی میگوید که نوشابههای گازدار تاثیر زیادی بر افزایش چاقی دارد. آنها فرهنگی را مقصر میدانند که نوشیدن مثلا یک لیتر نوشابه گازدار شیرین در سینما را امری عادی میداند.
پروفسور ترنس استفنسون، رئیس آکادمی کالجهای سلطنتی پزشکی بریتانیا میگوید: "بدون نوشابههای شکردار هم میتوان زندگی کرد. این نوشابهها فقط آب و شکر و کالری هستند. باید برای این نوشابهها مالیات وضع کرد تا مردم ترغیب شوند نوشیدنیهای سالمتری مصرف کنند."
او که همزمان یک کمپین مبارزه با دخانیات را هدایت می کند، به بیبیسی گفت که در مبارزه با چاقی هم باید مانند مبارزه با مصرف سیگار سختگیری شود.
ممنوعیت تاسیس مراکز فروش فست فدر نزدیکی مدارس و مراکز تفریحی، اختصاص بودجه برای عملهای جراحی برای کاهش وزن، از دیگر توصیههای پزشکان بوده است.
هر چند به نظر نمیرسد که این توصیهها به این زودیها بتواند عملی شود.
دولت بریتانیا میخواهد با همراهی صنایع غذایی این کشور، تولید کنندگان مواد غذایی را تشویق کند تا داوطلبانه مقدار کالری تولیداتشان را کاهش دهند.
بریتانیا از کشورهایی است که بالاترین میزان چاقی مفرط را دارد و تقریبا از هر چهار نفر یک نفر دچار چاقی مفرط است.
پیشبینی شده است که این میزان تا سال ۲۰۵۰ دوبرابر شود.
پیشنهاد وضع قوانین سخت گیرانه تر برای مبارزه با چاقی مفرط در بریتانیا
بی بی سی : اکادمی کالج سلطنتی پزشکی بریتانیا، خواهان وضع قوانین سخت گیرانه تر برای مبارزه با چاقی مفرط است، از جمله این که خواهان اعمال مالیات بیست درصدی بر نوشیدنی های گازدار است. این سازمان که نماینده صنف پزشکان بریتانیاست به علاوه درخواست کرده است که پخش آگهی تلویزیونی برای خوراکی ها و تنقلات غیرمغذی پیش از ساعت نه شب ممنوع شود، زمانی که کودکان بیشترین مخاطبان تلویزیونی اند.
جیمز گالاگر گزارش می دهد.