توقیف کشتی مظنون به حمل سلاح از ایران در آب‌های یمن

مقامات یمن و ایالات متحده آمریکا اعلام کرده‌اند که با همکاری یکدیگر یک کشتی حامل سلاح را که احتمالا از ایران برای شورشیان یمن ارسال شده بوده، در نزدیکی دریای عمان توقیف کرده‌اند.

 

مقامات یمن روز دوشنبه ۲۸ ژانویه، ۹ بهمن اعلام کردند که یک کشتی حامل سلاح‌های سنگین و موشک‌های زمین به هوا که مقامات آمریکایی احتمال می‌دهند از ایران برای شورشیان شیعه یمن ارسال شده باشد را توقیف کرده‌اند.
 
دولت یمن گفته ارتش این کشور، این کشتی را در آبهای یمن نزدیک دریای عمان متوقف کرده و کشتی مذکور حامل مواد منفجره با کاربرد نظامی، خمپاره‌انداز و تجهیزات ساخت بمب بوده است.


این کشتی هشت خدمه داشته که همگی شهروند یمن بوده‌اند.
 
یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود، به رویترز گفته عملیات متوقف کردن این کشتی با کمک نیروی دریایی آمریکا صورت گرفته و یک ناوشکن آمریکایی در نزدیکی محل عملیات حضور داشته است.
 
یک مقام دیگر آمریکایی نیز گفته به عقیده‌ی وی کشتی توقیف شده از ایران برای شورشیانی مثل هوتی‌ها ارسال شده است. وی همچنین گفته: «این نشانه‌ای از دخالت مخرب و همیشگی ایران در کشورهای منطقه است».
 
ایران هرگونه دخالت در ناآرامی‌های یمن را تکذیب می‌کند.
 
تحلیلگران و دیپلمات‌ها معتقدند قدرت گرفتن شیعیان هوتی – شورشی‌های یمن که از قبیله هوت هستند- یمن را به عرصه جدید رویارویی ایران، کشورهای غربی و کشورهای عربی تبدیل کرده است.
 
کشورهای عرب سنی مذهب حوزه خلیج فارس، ایران را متهم می‌کنند که گروه‌های شیعه منطقه را حمایت می‌کند تا بتواند یک قدرت شیعه در منطقه به وجود آورد.
 
چندی پیش نیزسفیر ایالات متحده آمریکا در یمن، جمهوری اسلامی ایران را متهم کرده بود که با حمایت از تجزیه‌طلبان جنوب یمن، در پی برقراری یک منطقه خودمختار در یمن جنوبی است تا نفوذ خود را در منطقه گسترش داده و کشورهای اطراف خلیج عدن را بی‌ثبات کند.
 
روابط ایران و یمن از سال ۲۰۰۴ و پس از آن ‌که این کشور، جمهوری اسلامی را به حمایت از شورشیان شیعه در شمال یمن متهم کرد، تیره شده است. مقامات جمهوری اسلامی همواره اتهامات وارد شده از سوی دولت یمن را رد کرده‌اند.

+68
رأی دهید
-14

بهرام2012 - تهران - ایران
خوشا به حال دریادار سبزه روی نیروی دریائی جمهوری اسلامی دریادار سیاری و آن پاسدار به اصطلاح دریائی که هر ازچند گاهی همانند عروسک های خیمه شب بازی در رسانه های رژیم ظاهر شده و دم از اقتدار رژیم و کنترل وجب به وجب آب های خلیج فارس و دریای عمان و حتی اقیانوس هند میزنند و مدعی میشوند برنامه حضور در آب های اطراف ایالات متحده آمریکا را هم دارند. میخواستم به این سبزه روی خوش سیما و به آن پاسدار پرمدعای بی سواد یادآور شوم آیا بهتر نیست فکر حفظ تمبان خودتان باشید تا ضرب شصت به آمریکا؟ آیا بهتر نیست بجای ارسال میلیون میلیون دلار سلاح به این تروریست و آن تروریست به فکر سیر کردن شکم ملت اسیر ایرانزمین باشید؟ البته اگر ایرانی هستید و ایران و ایرانی کمترین جایگاهی در اندیشه ضدایران و تازی پرست شماها داشته باشد.
‌سه شنبه 10 بهمن 1391 - 14:34
bardia.kaviani - زوریخ - سوییس
شما ها که میدونید جمهوری اسلامی خراب کار و تروریست هست و در صدد ساخت بمب اتمه چرا جلوگیری نمیکنید؟.ختما دست شما با این اخوند ها تو یه کاسه هستش دیگه.شما امریکایی ها همواره به فکر جیب خودتون هستید چرا که از قدیم گفتند که هیچ گربه ای مخض رضای خدا موش نمیگیره
‌سه شنبه 10 بهمن 1391 - 14:44
compatriot - تورنتو - کانادا
کاش با خدمه‌اش غرقش میکردید. با آن سلاحها کلی‌ آدم کشته میشد و کلی خانواده بی‌ سرپرست و بچه‌ها یتیم.
‌سه شنبه 10 بهمن 1391 - 15:24
boomfang - آبادان - ایران
حالا مگه چی شده امریکا هواپیمای مسافر بری ما رو زد . آلمان سلاح شیمیای داد به عراق .دیگه دهنتون رو ببندید .حالا از کجا معلوم ایرانیه ؟اگه هم هست شاید فروخته مثل امریکا که اف 20به عربستان میفروشه
‌سه شنبه 10 بهمن 1391 - 18:27
ali reza dar - امسفورت - هلند
bardia.kaviani - زوریخ - سوییس ٬ کاملأ حق با شماست همه ابرقدرتها به فکر منافع خودشون هستند و در بیشتر موارد خودشون آتش جنگ رو روشن میکنند تا سلاحهای خودشونو بفروشند ولی چه میشه کرد قدرت ونفوذ و پول و .. دست اونهاست و گندکاریهاشونو با یه ماده و تبصره قانونی جلوه میدند متاسفانه از دست ماها کاری بر نمیاد .
‌سه شنبه 10 بهمن 1391 - 19:06
farastin - کوهدشت - ایران
مولوی چند صد سال پیش فرمودند:. . ماهی از سر گنده گردد نی ز دم #. فتنه از عمامه خیزد نی زخم
‌چهارشنبه 11 بهمن 1391 - 09:47
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.