علمالهدی: عوامل اصلی فتنه سال ۸۸ خارجیها بودند
احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد میگوید دو نامزد معترض انتخابات سال ۸۸ را نمیتوان "فتنهگر" خواند. به گفتهی او در سال ۸۸ "عناصر زاویهدار" با رهبر جمهوری اسلامی بستر ساز "جریان استکبار و کفر" شدند.
امام جمعه مشهد در گفتگو با خبرگزاری فارس در مورد جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شدهی انتخابات سال ۸۸ و دو نامزد معترض به این نتایج، میرحسین موسوی و مهدی کروبی سخنانی گفته که با اظهارات قبلی او و دیگر اصولگرایان تندرو کاملا در تناقض است.
رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنهای و حامیانش جریان اعتراضی سال ۸۸ را "فتنه" و دو نامزد معترض را "سران فتنه" میخوانند. احمد علمالهدی در گفتگویی که ظاهرا ششم دیماه انجام و متن کامل آن هشتم دی منتشر شد با اشاره به موسوی و کروبی گفت "ما قصد نداریم به این افراد فتنهگر و فتنهانگیز لقب دهیم."
«مجارب قبلی، فریبخورده ناخودآگاه فعلی»
امام جمعه مشهد در تحلیلی تازه از جنبش اعتراضی در سال ۸۸ عوامل موثر در این حوادث را به سه گروه تقسیم میکند: «گروه اول همان عوامل اصلی یعنی فتنهگران و فتنهانگیزان بوده که عوامل و جریان خارجی و استکباری هستند. دسته دوم افرادی بودند که ابزار فتنه شدند و با فتنه هماهنگ بوده و به گونهای عوامل اجرایی فتنه قرار گرفتند. دسته سوم در فتنه هم کسانی بودند که بستری برای فتنه شدند.»
او دو نامزد معترض انتخابات سال ۸۸ و دیگر رهبران و شرکتکنندگان در جنبش اعتراضی پس از انتخابات را در گروه سوم قرار میدهد و میافزاید، این افراد "شاید هم به صورت ناخودآگاه بستر شدند و با تصمیم و اراده خود و با هماهنگی با فتنهگران نبودهاند."
علمالهدی دهم دیماه ۸۸ موسوی و کروبی را "سران فتنه" خواند و آنها را تهدید کرد: اگر توبه نکردید شما محاربید و این مردم و این نظام با شما با عنوان محارب برخورد میکند. او حتا تاکید کرد که این توبه کردن باید در "یک ضربالاجلی که باید دستگاه قضایی کشور معین کند" انجام شود.
«شک زاویهداران با رهبر»
علمالهدی که خبرگزاری فارس او را "از یاران همیشگی" علی خامنهای معرفی میکند در بخش دیگری از گفتگوی خود تلویحا بر تعیین کننده بودن نظر او در نتیجهی انتخابات صحه میگذارد و میگوید کسی که از "ولی فقیه" تبعیت میکند نباید در انتخابات مورد تاییدش شک کند.
امام جمعه مشهد گفت که در جریان اعتراضهای سال ۸۸ یک طرف رهبر جمهوری اسلامی قرار داشته و در طرف دیگر "کسانی که شک کردند با رهبری زاویه داشتند و در واقع ولایت مقام معظم رهبری را در حد حجت شرعی قبول نداشتند."
علمالهدای در ادامه استدلال میکند "کسی که [خامنهای را] در این حد قبول داشته باشد، شک نکرده و میگوید وقتی حضرت آقا به صحنه آمدند پس باید کنار آقا بایستیم."
معترضان، نتایج اعلام شدهی انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری را حاصل یک "کودتای انتخاباتی" عنوان میکنند که هدفش بر سر کار نگه داشتن رئیس جمهور مورد حمایت خامنهای، یعنی محمود احمدینژاد بوده است. رهبر جمهوری اسلامی ۲۹ خرداد پیش از تایید رسمی نتایج انتخابات از سوی شورای نگهبان احمدینژاد را پیروز انتخابات و نزدیکترین رئیس دولت به خود در جمهوری اسلامی خواند.
علمالهدی: مسلمانیم تهمت نمیزنیم
امام جمعه مشهد مدعی است موسوی و کروبی را به این علت "فتنهگر و فتنهانگیز" نمیخوانیم "چرا که مسلمان هستیم و نمیخواهیم به مردم لقب و نسبت ناروا داده و تهمت بزنیم."
به گزارش خبرگزاری ایسنا امام جمعه مشهد نهم دیماه سال ۸۸ در مراسمی که در تهران و در حمایت از رهبر جمهوری اسلامی برگزار شد او را "مظهر رسولالله" و مخالفانش را "یک عده آدم عوضی مزدور ناپاک جیرهخوار دشمن" و " یک مشت بزغاله و گوساله" خواند.
احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد
چنین توهینهایی در سخنان امام جمعه مشهد، به ویژه در مورد زنان بسیار تکرار شده است. او خرداد سال گذشته نیز به خانوادههایی که پسر جوان دارند هشدار داد بیتفاوت نباشند زیرا "این زن و دختر جوانی که در آن کوچه همسایه شماست و هر روز و هر ساعت روسریاش عقبتر میرود و مویش پریشانتر و لباسش تنگتر میشود، از هر درندهای و از هر گزندهای برای ناموس و جوان تو آسیبش بیشتر است."
رفع اتهام فتنهگری، ادامه بازداشت
چرخش آشکار احمد علمالهدی در روزهای گذشته در سخنان برخی دیگر از چهرههای شاخص اصولگرا نیز دیده شده است. به گزارش خبرگزاری مهر حبیبالله عسگراولادی دبیرکل "جبهه پیروان خط امام و رهبری" صبح پنجشنبه، ۷ دی و در حاشیه همایش این جبهه به خبرنگاران گفت: «من پیش از این اعلام کرده بودم که موسوی و کروبی را اهل فتنه نمیدانم چون با هر دو کار کردهام. یک سال و نیم وزیر موسوی بودم و با کروبی نیز در کمیته امداد و زندان بودم.»
مهدی کروبی، میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد از حدود دو سال پیش بدون محاکمه در بازداشت خانگی به سر میبرند.
اسماعیل احمدیمقدم، فرمانده نیروی انتظامی روز سهشنبه، ۵ دی به روزنامه کیهان گفت که در جریان اعتراضهای سال ۸۸ خامنهای شخصا مسئولیت حبس خانگی نامزدان معترض را بر عهده گرفته و گفته "این چند نفر با من."