موفقیت دانشمندان در درمان رعشه با شلیک پرتوهای فراصوت
مردی که دستانش بقدری میلرزید که در خوردن و آشامیدن وی اختلال ایجاد شده بود، پس از 15 سال تحت یک درمان پیشگامانه برای تسکین شرایط خود قرار گرفته است.
به گزارش ایسنا، تونی لایتفوت 68 ساله اکنون میتواند کارهایی مانند نوشتن و نوشیدن یک لیوان آب بدون ریختن حتی یک قطره را که پیش از این کاملا غیرممکن بود، براحتی انجام دهد.
در این درمان، وی تحت یک رویکرد تجربی با استفاده از امواج فراصوت با شدت بالا قرار گرفت که یک حفره کوچک را در بخشی از مغز که رعشه در آن سازماندهی شده، برای دسترسی به سلولهای مسبب آن ایجاد کردند.
جالب اینکه این فرآیند انقلابی نیازی به بیهوشی نداشته بلکه در عوض بیمار در جریان تمام درمان، هشیار میماند.
این درمان غیرتهاجمی میتواند برای بیماران مبتلا به رعشه که یکی از رایجترین اختلالات حرکتی است کاملا تغییردهنده باشد.
محققان کانادایی بر این باورند که این شیوه بدون نیاز به عمل جراحی میتواند به درمان انبوهی از بیماریهای دیگر از تومورهای مغزی گرفته تا پارکینسون کمک کند.
به گفته محققان، اگرچه تاکنون تنها پنج بیمار در کانادا تحت این درمان قرار گرفتهاند اما بنظر میرسد که این رویکرد ایمن بوده و از عوارض جانبی محدودی برخوردار باشد.
لایتفوت برای 15 سال از رعشه رنج میبرد و در زمان استفاده از عضلات خود با لرزش شدید اندام مواجه میشد که وی را از انجام کارهای روزمره مانند بستن دکمههای لباسش بازمیداشت.
وی برای انجام این درمان، سر خود را تراشیده و یک حلقه بر روی جمجمه سر او قرار گرفت. سپس یک کلاه حاوی لولهای از مایع سرد بر روی آن قرار گرفت که از افزایش حرارت جمجمه بیمار جلوگیری میکرد.
لایتفوت سپس تحت یک اسکن امآرآی برای تعیین بافت معیوب مغزی قرار گرفت و پزشکان پرتوهای فراصوت را به سوی آن شلیک کردند. با هر شلیک، لرزش دست و بازوی راست بیمار کمتر شد تا اینکه به کلی از بین رفت. نتایج اولیه نشان داده که دست غالب وی کاملا ثابت شده است.
درحال حاضر پزشکان تنها میتوانند یک سمت مغز را درمان کرده و از این رو بر ارتقای دست غالب بیمار تمرکز داشته باشند. به گفته محققان، کارآزماییهای بالینی هنوز در مرحله ابتدایی قرار داشته و پژوهشهای بیشتر برای بررسی امکان بروز پیچیدگی و میزان دوام تاثیرات مثبت این رویکرد نیاز است.