ماجراهای فدراسیون کاراته: رییسی که حکم ریاست نداشت
محمدصادق فرجی پس از هفت ماه سرپرستی و هفت ماه ریاست در فدراسیون کاراته از سمت خود کناره گیری کرد.
فرجی درباره دلایل استعفای خود به خبرگزاری ها گفته که خرداد ۹۰ از وزارت ورزش درخواست بازنشستگی کرده و از آنجا که به زعم او فدراسیون کاراته در چهارده ماه اخیر مسیر شکوفایی را پیدا کرده و به جایگاه واقعی خود دست یافته، ترجیح داده که استعفا کند.
این اظهارات فرجی با ابهامات متعددی مواجه است. اگر او که ۴۳ ساله است خرداد پارسال درخواست بازنشستگی داده، چرا پنج ماه بعد ابلاغ سرپرستی فدراسیون کاراته را پذیرفته؟ حتی پس از پایان دوران سرپرستی، وارد فضای انتخاباتی پرتنش فدراسیون کاراته شده و سرانجام نیز با کسب ۴۰ رای پشت میز ریاست نشسته.
ماجرای کناره گیری فرجی از نامهای محرمانه آغاز شد که فدراسیون تحت امر او به یکی از سازمان های جهانی کاراته ارسال کرد. در آن نامه به دخالت های وزارت ورزش در این فدراسیون اشاره شده بود. با این ابراز امیدواری که متن نامه در فدراسیون جهانی محرمانه باقی بماند!
این نامه نگاری اما لو رفت و کپی آن در خبرگزاری ایپنا منتشر شد. البته ارگان جهانی WKO محتویات این نامه را افشا نکرده بود و مندرجات آن از طریق یکی از کارمندان فدراسیون به بیرون درز کرده بود.
نگرانی مطروحه این فدراسیون در مکاتبه با WKO انتقال سبک های آزاد کاراته بود. سبک هایی که وزارت ورزش در نظر داشت از فدراسیون کاراته به فدراسیون ورزش های رزمی منتقل کند که مصداق دخالت مستقیم دولت در امور فدراسیون ها تلقی می شود و از دیدگاه کمیته بین المللی المپیک نیز غیرقانونی است. در نامه ارسالی تاکید شده بود کمیته ملی المپیک ایران با این امر مخالف است.
در همان مقطع وزارت ورزش اعلام کرد انتقال سبک ها انجام شده. اما فرجی با صدور حکمی، احمد شقاقی رییس سبک های آزاد فدراسیون کاراته را برکنار کرد و مجید باغدارنیا را به جای او برگزید که مخالف خوانی آشکاری بود در برابر وزارت ورزش.
با اشاراتی که در نامه ارسالی آمده بود، صف بندی کمیته المپیک مقابل وزارت ورزش درباره ماجراهای فدراسیون کاراته محرز شد. از طرفی رابطه صمیمانه محمد علی آبادی با فرجی و حضور علی آبادی در مسافرت های خارجی این فدراسیون نیز بر وزارت ورزش پوشیده نبود. به همین خاطر این وزارتخانه به رغم پیروزی فرجی در انتخابات فدراسیون کاراته، از تایید حکم او خودداری کرد و فرجی از تیر تا دی ماه، بدون حکم در این فدراسیون مشغول به کار بود!
حالا برای سرپرستی این فدراسیون نام علیرضا سمندر مطرح شده که قبلاً مدت سه سال ریاست فدراسیون کاراته را بر عهده داشته. استعفای فرجی و مطرح شدن نام سمندر، اخباری است که حمید سجادی معاون وزارت ورزش درباره اش ابراز بی اطلاعی کرده.
فرجی به رغم ارسال آن نامه محرمانه به WKO یکی از سازمان های جهانی کاراته، تلاش دیگری برای حفظ سمت قانونی خود انجام نداد. احتیاطی که شاید تحت تاثیر زندانی شدن کریم صفایی رییس برکنار شده فدراسیون تیر و کمان اتخاذ شده باشد. از طرفی گفته می شود وزارت ورزش نیز مدارکی علیه او در اختیار دارد که در صورت اصرار فرجی بر ادامه ریاست بر فدراسیون کاراته، احتمال انتشارشان وجود داشت.
اسنادی از جمله غیر واقعی بودن کارت جانبازی محمدصادق فرجی که وقتی او قصد احراز سمت ریاست فدراسیون جودو را داشت، برخی کاندیداها این موضوع را مطرح کرده بودند.
حالا با توجه به استعفای فرجی، عواقب جهانی برکناری اش هم منتفی است. به همین خاطر، برخلاف فدراسیون هایی مانند دوچرخه سواری، تیر و کمان یا شنا و قایقرانی، فدراسیون کاراته با خطر تعلیق مواجه نیست.