زندانیان سیاسی اوین در بیمارستان و در رنج بیماری

عبدالفتاح سلطانی و مصطفی تاجزاده، دو تن از زندانیان سیاسی اوین به دلیل تشدید بیماری‌های خود در بیمارستان بستری شده‌اند. در این میان، رضا شهابی، فعال کارگری زندانی به دلیل عدم ادامه درمان مناسب اعتصاب غذا و دارو کرده است.
 

رسانه‌های منتقد حکومت ایران گزارش می‌دهند که عبدالفتاح سلطانی، وکیل مدافع زندانی از روز سه‌شنبه ۲۱ آذرماه به دلیل تشدید بیماری گوارشی در بیمارستان سینا بستری شده‌است. سلطانی در روز ۱۹ شهریور سال ۱۳۹۰ بازداشت شده و در اسفند همین سال به ۱۸ سال حبس و ۲۰ سال محرومیت از حرفه وکالت محکوم شد. اتهام وی دریافت جایزه حقوق بشر نورنبرگ آلمان، مصاحبه با رسانه‌ها در مورد پرونده موکلانش و مشارکت در تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر عنوان شده است.
 

 
 

سلطانی وکیل مدافع بسیاری کنشگران سیاسی و صنفی از جمله اکبر گنجی، هاله اسفندیاری، زهرا بنی‌یعقوب، زهرا کاظمی و فعالان سندیکای شرکت واحد بوده است. اعضای سندیکای یاد شده با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده‌اند که در قدردانی از وکیل خود، به عیادت او در بیمارستان سینا رفته‌اند.
 
در این بیانیه آمده است: « نظر به اینکه اقای عبدالفتاح سلطانی در دفاع از حقوق رانندگان شرکت واحد و اعضای هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد از هیچ تلاشی و کوششی دریغ نکرده و در ادارات کار و حل اختلاف بدون هیچ چشم داشتی همواره در کنار رانندگان و کارگران شرکت واحد بوده و در ادارات کار به عنوان یک وکیل سندیکائی کارگران را هیچ وقت تنها نگذاشته، به همین علت برخی ازاعضای هیئت مدیره سندیکا و فعالین شرکت واحد تصمیم گرفتند به ملاقات ایشان رفته و در این فرصت از زحمات و تلاش های ایشان برای سندیکای کارگران شرکت واحد قدردانی و تشکر کنند.»
 
عبدالفتاح سلطانی از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ چهار مرتبه بازداشت شده و در هر مورد مدت‌ها در سلول‌های انفرادی به سر برده است. اتحادیه کانون‌های بین‌المللی وکلای دادگستری، روز پنجم اکتبر ۲۰۱۲ در نشست سالیانه خود در دوبلین ایرلند، جایزه حقوق بشر خود را به عبدالفتاح سلطانی اعطا کرد.
 
ابراز نگرانی از شرایط رضا شهابی
 
رضا شهابی، عضو هیات مدیره سندیکای کارکنان شرکت اتوبوسرانی واحد هم که در زندان اوین محبوس است، روز ۲۷ آذر برای درمان دیسک گردن به بیمارستان منتقل شده بود اما در اعتراض به رفتار "توهین‌آمیز" مامور امنیتی همراه خود، اعتصاب غذا و دارو کرده است.
 

 


شهابی که خزانه‌دار سندیکای واحد است، روز ۲۲ خرداد سال ۸۹ دستگیر شده و محکومیتی ۶ ساله دریافت کرده است. وی به گفته خانواده‌اش از بیماری‌های متعددی رنج می‌برد و امکان فلج شدن نیمی از بدن‌اش وجود دارد.

شهابی تاکنون در اعتراض به شرایط حبس و عدم درمان خود، بارها اعتصاب غذا کرده است. اتحادیه‌ها و سندیکاهای اروپایی با انتشار بیانیه خطاب به حکومت ایران، خواستار آزادی و رسیدگی به وضعیت شهابی شده‌اند. در اخرین اقدام، سندیکای سود (همبستگی) فرانسه، از شرایط شهابی و سایر فعالان کارگری ابراز نگرانی کرده است.
 
پایگاه خبری "هرانا" نیز گزارش می‌دهد که بهنام ابراهیم‌زاده، فعال کارگری زندانی، از بند ۳۵۰ اوین به سلول انفرادی بند ۲۴۰ این زندان منتقل شده است. ابراهیم‌زاده،عضو "کمیته پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری"، فعال حقوق کودک و عضو "جمعیت دفاع از کودکان کار و خیابان" نیز هست و طی مدت زندان خود با وجود شکایت از درد مزمن گوش و کلیه‌های خود از درمان و معاینه در بیمارستانی خارج از زندان محروم بوده است.
 
بهنام ابراهیم‌زاده در ۲۲ خرداد ۸۹ دستگیر شده و در دادگاه انقلاب ابتدا به ۲۰ سال زندان محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر به ۵ سال حبس تعزیری تقلیل یافت. وبسایت "هرانا" می‌نویسد که دلیل انتقال این فعال کارگری به سلول انفرادی هنوز مشخص نیست.

هم‌چنین به گزارش وبسایت کلمه، مصطفی تاجزاده، معاون وزیر کشور در دولت خاتمی نیز برای درمان ناراحتی چشمی به بیمارستان فارابی تهران اعزام شده و از روز ۲۹ آذرماه بستری است. در این گزارش آمده که پزشکان در جریان معاینه تاجزداه، متوجه بیماری قلبی وی شده‌اند. کلمه می‌نویسد که تاجزاده قرار بوده روز اول آذرماه در بیمارستان بستری شود اما ماموران امنیتی مانع شده‌اند.
 
وبسایت کلمه از تودیع وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی برای میرطاهر موسوی، نماینده مجلس ششم و صدور حکم آزادی او گزارش داده است. در این گزارش آمده که موسوی نتوانسته به دلیل ممانعت بازجویان وزارت اطلاعات از بند ۲۰۹ اوین آزاد شود.
 
به نقل از "کلمه"، قاضی پرونده میرطاهر موسوی به خانواده وی گفته که وزارت اطلاعات گزارشی ۱۶ صفحه‌ای برای وی ارسال کرده و خواستار لغو حکم آزادی این زندانی شده است. قرار بازداشت موسوی تا یک‌ماه دیگر تمدید شده است.
 
میرطاهر موسوی استاد دانشگاه در رشته جامعه‌شناسی است و در جریان انتخابات ۸۸ در ستاد میرحسین موسوی، معاونت هماهنگی را بر عهده داشته است. وی در مرداد ماه ۱۳۹۰ پس از شرکت در همایش ایران‌شناسی در استانبول، در بازگشت به ایران و در فرودگاه بین‌المللی تهران دستگیر شده است.

+30
رأی دهید
-27

kutol - ارومیه - ایران
این بدبختا دارند خودشونو فدای هیچ می‌کنند....خدایی نه ایران نه مردمش ارزش یک پنی هم ندارند....
جمعه 1 دي 1391 - 13:42
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
ملت به فکر سفر به مالزی-- پولدارها تایلند--- و احمقها زیارت!! تا وقتی‌ ملت دسته جمعی برنخیزند مبارزه حماقت!!! همین!!!!حالا بروید گوشهٔ ی زندان بپوسید یا زیر خاک!!!!
جمعه 1 دي 1391 - 18:14
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.