انحراف مرگبار بودجه؛ پول درمان در جیب مسکن مهر؛ سرطانی ها خانه میفروشند!
سایت شهر نوشت: دولت دهم در حالی بخشی از بودجه بیمارستانها را خرج مسکن مهر کرده که بیماران سرطانی برای تامین هزینه درمان خود مجبور به فروش خانههای خود هستند.
در چند ماه گذشته کمبود دارو و عدم تخصیص به موقع ارز برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی خبرهای بدی بود برای فعالان حوزه بهداشت و درمان کشور و همه مردمی که این روزها برای یافتن برخی داروهای همیشگی خود با مشکلات زیادی روبهرو هستند؛ اما این تنها خبر بد این روزهای حوزه سلامت نیست.
بیمهریهای مسکن مهر به حوزه سلامت!
امروز (سهشنبه 28 آذر) حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در نشست علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به چالشهای جدی حوزه سلامت و نگرانی مردم در اینباره میگوید: متاسفانه وزارت راه و شهرسازی از 1150 میلیارد تومان درآمد هدفمندسازی یارانهها تنها 80 میلیارد تومان به بیمارستانها اختصاص داد و بقیه را صرف مسکن مهر کرد.
وی میافزاید: دو هزار میلیارد تومان که در بودجه سال 1390با پیگیریهای کمیسیون بهداشت و درمان مطالبه شد کجا هزینه گردید؟ آیا در محلهای پیشبینی شده هزینه شد؟ با چه مستمسک قانونی، دولت یک هزار و صد و پنجاه میلیارد تومان از بودجه بخش سلامت را به وزارت راه و شهرسازی واگذار نمود و چرا در قبال اعتراض به این عمل غیرقانونی عکس العملی نشان نداد؟
بیمارستان بنگاه اقتصادی نیست!
این شکل اختصاص بودجه نشان از نگاه اقتصادی دولت دهم به حوزه سلامت دارد. دولت تمایل دارد به ازای بودجههایی که در نظر میگیرد برون داد فیزیکی دریافت کند تا بتواند در بعد رسانهای و تبلیغی استفاده بهتری از آن شود. نیازی به گفتن ندارد که نمیتوان به سلامت مردم به عنوان یک بنگاه اقتصادی نگاه کرد.
شهریاری در این باره میگوید: نباید نگاه اقتصاد در سلامت همچون بنگاه اقتصادی باشد، میزان درآمد بیمارستان یا هر مرکز بهداشتی و درمانی نشان دهنده موفقیت فعالیت آن مرکز به عنوان یک نهاد تاثیرگذار در ارتقای سلامت کشور نیست بلکه افزایش شاخصهای سلامت و رضایتمندی مردم است که بر عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی اصلی حکومت در حوزه سلامت صحه میگذارد و توجه به این موضوع، وظیفه و مسئولیت نهادهای نظارتی را در قبال چگونگی هزینه کرد متولیان بهداشت و درمان تبیین میکند.
مهرورزی به چه قیمتی؟
مسکن مهر داستانی طول و دراز دارد، داستان خانههایی که به دلیل نبود امکانات زیربنایی یک شهر و دوری از مناطق شهری مانند درمانگاه، مدرسه، فضای سبز و ... تنها نقش چهار دیواری را دارد که بر آن نام مسکن گذاشتهاند تا مردمی خوشحال شوند که به هزار زحمت و نوبت و آخر هم با پرداخت پول صاحب خانهای شدهاند. هرچند برخی از آنها با دیدن شرایط پیرامون این مسکنها و دوری آنها از محل کار مجبور به ادامه اجاره نشینی هستند و عدهای دیگر به اجبار در محیط این مسکنها که گاه حتی آب شهری مناسب هم ندارند ساکن شدهاند.
مسکن مهر مهمتر است یا زنده ماندن؟/ اینروزها بیماران سرطانی زندگی خود را میفروشند
وقتی از بهداشت و درمان صحبت میشود سخن از جان و سالم زیستن مردم است. نیازی به گفتن ندارد که مردمی که درگیر بیماری هستند حاضرند خانه خود را بفروشند وخرج درمانشان کنند.
دستجردی وزیر بهداشت در این باره میگوید: داروهای گران قیمت وارداتی وجود دارد مانند داروی 50 میلیون تومانی سرطان سینه که برخی بیماران مجبورند برای خرید آن زندگی خود را بفروشند.
با توجه به افزایش هزینههای درمان در برخی بیماریها این اتفاق در حال افزایش است. پس باید به جد از دولت مردان پرسید با چه هدف و چه نیتی بودجههای مصوب بیمارستانها را خرج چهاردیواریهای بیکیفیت کردند که امروز عدهای دیگر خانههای خودشان را از دست بدهند؟