روزنامه وارش بهخاطر معرفی عماد رام توقیف شد
روزنامه محلی "وارش" مازندران تا اطلاع ثانوی توقیف شد. وارش با ۱۵ هزار تیراژ در استانهای مازندران، گلستان و گیلان توزیع میشد. معرفی عماد رام خواننده فقید بهعنوان یکی از مشاهیر مازندران سبب توقیف این روزنامه شد.
خبرگزاری فارس از توقیف موقت روزنامه وارش گزارش داده است. گزارشهای دیگر حاکی است، یکروز پیش از توقیف وارش، دادستان مرکز استان مازندران لیلا وریجی مدیرمسئول و جمعی از اعضای تحریریه این روزنامه را احضار کرده بود.
بنابر گزارش "خبرگزاری فعالان حقوق بشر" (هرانا)، صبح روز دوشنبه (۱۷ دسامبر، ۲۷ آذر) در حالی که مدیرمسئول روزنامه وارش برای مراجعه به پزشک به تهران رفته بود، کلیه شمارههای این روزنامه جمعآوری و از توزیع آن جلوگیری شد.
توهین عماد رام به آیتالله خمینی
روزنامه وارش از مدتی پیش سلسله مطالبی را با عنوان "مشاهیر مازندران" منتشر میکرد. در چارچوب این مجموعه، روز ۱۹ آذر امسال شرححال کوتاهی از عماد رام خواننده فقید مازندرانی منتشر شده بود. عماد رام در سال ۱۳۸۲ خورشیدی در پی ابتلا به سرطان در آلمان درگذشت. در معرفی اینخواننده، وارش از جمله نوشته بود: «در سال ۱۳۵۷ هنگامی که جمهوری اسلامی میرفت مستقر شود، امام خمینی (هنگام بازگشت به میهن) در جواب خبرنگاری که از او پرسیده بود چه احساسی دارد، جواب داد "هیچ". عماد گفته بود: با هیچ نمیتوان ایران را ساخت و به ایران و ایرانی خدمت کرد.»
چاپ همین اظهارنظر خوانندهای که ۹ سال پیش درگذشته است، دلیل اصلی توقیف روزنامه وارش اعلام شده است. خبرگزاریها مینویسند که بنابهنظر دادستانی، عماد رام به آیتالله خمینی توهین کرده است. وارش ضمنا در صفحه اول شمارهای که منتهی به توقیف آن شد، آگهی مربوط به گمشدن یک سگ را نیز منتشر کرده و دادستانی این کار را هم دلیلی دیگر بر توقیف آن دانسته است.
شکایت ادارهکل ارشاد مازندران
گزارش خبرگزاری فارس نشانمیدهد که تلاش برای توقیف روزنامه وارش از مدتی قبل ادامه داشته است. این خبرگزاری یکهفته پیش (۲۰ آذر، ۱۰ دسامبر) خبر داده بود که مدیرکل فرهنگ و ارشاد مازندران درخواست توقیف روزنامه وارش را تسلیم دادستان استان کرده است.
حجتالاسلام عباسعلی ابراهیمی مدیرکل ارشاد مازندران بهخبرگزاری فارس گفته بود:«نظر اداره کل بر این است که این روزنامه به قداستها اجحاف کرده است. تذکرات لازم به مدیر مسئول ابلاغ شده و درخواست توقیف این روزنامه را دادهایم.»
وارش تا مدتی پیش بهصورت هفتهنامه منتشر میشد، اما بعدا با مجوز هیئت نظارت مطبوعات پس از "بشیر مازندران" به دومین روزنامه محلی مازندران تبدیل شد و تیراژ روزانه آن به ۱۵ هزار نسخه رسید.