حاجی بابایی باید استعفاء میداد. استیضاح حتمی است
عصر ایران؛ سعید شمس – آتش سوزی در مدرسه ابتدایی روستای "شین آباد" استان آذربایجان غربی باعث کشته شدن یک نفر و بیش از 30 زخمی در میان دانش آموزان دختر شد. به دنبال این حادثه حمیدرضا حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش با تاخیر و به صورت طعنه آمیز، عذرخواهی کرد و در عین برخی تقاضاها برای استعفا را نپذیرفت.
نمایندگان مجلس نیز در واکنش به این موضوع، حاجی بابایی را به مجلس احضار کردند اما از اظهارات او قانع نشدند. برخی نمایندگان هم از آغاز تلاش ها برای استیضاح این وزیر خبر دادند.
در همین ارتباط، خبرنگار "عصر ایران" بعد از جلسه دیروز (چهارشنبه) مجلس به سراغ تعدادی از بهارستانیها رفت و نظر آنها را در این باره جویا شد.
نادر قاضیپور: مشکل یکی دو تا نیست
نماینده مردم ارومیه اعقتاد دارد وزیر آموزش و پرورش نه تنها فقط به خاطر اتفاقات اخیر بلکه به دلیل تصمیمات اشتباه باید از کار برکنار شود.
نادر قاضیپور در گفتگو با خبرنگار "عصر ایران" گفت: ای کاش آقای حاجی بابایی با درک عمق فاجعه از سمتش کنار میرفت تا مجلس مجبور به استیضاح نمیشد.
وی افزود: این قبیل حوادث و همچنین اقداماتی نظیر تعطیلی خودسرانه مدارس در روز پنج شنبهها، عدم استخدام معلولین در آموزش و پرروش، اخراج معلمان شرکتی و ... کارهایی است که متاسفانه وزارتخانه مهمی چون آموزش و پرورش را به محلی برای اذیت و آزار مردم تبدیل کرده است.
این نماینده مجلس همچنین درباره احتمال رای مثبت مجلس به استیضاح گفت: بنده به شخصه معتقدم حاجی بابایی با استعفاء نباید اجازه می داد کار به اینجا بکشد اما از آنجایی که مدیران دولت فعلی تحت هیچ شرایطی حاضر به ترک سمت و موقعیت خود نیستند، مجلس نشیان بر خود واجب میدانند با حذف چنین مدیرانی شرایطی را فراهم کنند تا رضایتمندی عمومی به بیشترین حالت ممکن خود برسد.
قاضیپور در پایان سخنانش اظهار داشت: مردم ولی نعمت مسئؤلین هستند و به همین دلیل مشخص اگر قرار باشد نارضایتی آنها را موجب شویم همان بهتر که عطای حضور در عرصه مدیریت را به لقایش ببخشیم تا بیش از این به کشور آسیب نرسانیم.
ثروتی: دولت خود را پاک می داند
نماینده بجنورد نیز درباره واکنش مقامات دولتی به حادثه آتش سوزی روستای شین آباد گفت: متاسفانه مسؤولین کشور عادت ندارند حتی به استعفاء فکر کنند این در حالی است که قانون نانوشتهای میگوید هرگاه به دلیل کوتاهی یا تخلفی به جامعه آسیبی وارد شود متولیان امر باید به احترام افکار عمومی از جایگاه خود کنار بروند.
موسی الرضا ثروتی به عصر ایران گفت: دولت خود را پاکترین و جامعترین دولت جمهوری اسلامی میداند و به همین دلیل کمترین انتقادی را بر نمیتابد. با این ذهنیت معلوم است که آنها به کناره گیری و این حرفها فکر نمیکنند.
نماینده مردم بجنورد ادامه داد: باید فرهنگ سازی کرد و مسؤلین دستگاههای مختلف را به این آگاهی رساند که حتما برای نظرات جامعه اهمیت قائل باشند.
ثروتی درباره احتمال استیضاح حاجی بابایی گفت: این مساله را مجلس نشینان به طور جدی در حال پیگیری هستند و این امیدواری وجود دارد که به سرانجام برسد تا شاید از این طریق تلنگری به دیگر مسؤلین وارد شود. به هر حال مجلس نهاد نظارتی نظام است و وظیفه مشخص، این است که در چنین شرایطی بهترین واکنش ممکن را از خود برجای بگذارد.
وی در پایان احتمال داد که در روز رای گیری استیضاح، برخی از نمایندههای حامی استیضاح به برکناری حاجی بابایی رای منفی بدهند.
ایرج ندیمی: حاجی بابایی باید خودش کنار می رفت
ایرج ندیمی معتقد است که حاجی بابایی باید قبل از ورود مجلس به بحث استیضاح از سمتش کنار میرفت.
نماینده لاهیجان و سیاهکل درباره مسائل روی داده پیرامون وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: مشکل اصلی اینجاست که تعریف روشنی نداریم که مسبب اصلی هر اتفاقی با کدام دستگاه و مجموعه است. اگر این مساله برطرف شود میتوانیم به طور دقیقترین از مسؤال مربوطه پاسخ بخواهیم.
وی افزود: بحث دیگر این است که مدیریت پس از حادثه را چطور باید مدیریت کرد، آقای حاجی بابایی در خصوص واکنش وزارت آموزش و پرورش به اتفاقی که همه کشور را تحت الشعاع خود قرار داده است، پاسخگو باشد.
ندیمی همچنین در ادامه گفت: گروهی از وزارت آموزش و پرورش با حضور در مجلس از نمایندهها امضاء گرفتند تا این شائبه به وجود بیاید که آنها دنبال این هستند تا بهارستان نشینان را از برکنار کردن وزیر منصرف شوند. این در حالی است که اگر مجلس قانع نشود، حتما وزیر را از کار برکنار خواهد کرد.
ندیمی درباره توصیه های احتمالی برای منتفی کردن استیضاح یادآور شد که پس از منتفی شدن طرح سؤال از رییس جمهوری دیگر کسی دنبال این نخواهد بود که برای وزیران لابی کند.