پرداخت حقوق پرسنل بیمارستانها از پول غذا و داروی بیمار
کاهش ساعت کار پرستاران تامین اجتماعی، پرداخت حقوق پرسنل مراکز درمانی از درآمد بیمارستانها، پرداخت یک سوم ارز دارو بعد از گذشت 9 ماه از سال و... از جمله اخبار و رویدادهای حوزه سلامت کشور در این هفته بوده اند.
به گزارش خبرنگار مهر، حوزه سلامت کشور در این هفته نیز شاهد اخبار و رویدادهای مهمی بود که چکیده از آنها را در گزارش پایان هفته مرور می کنیم.
اجرای قانون کاهش ساعت کار پرستاران تامین اجتماعی
سرانجام بعد از یک سال از اجرای قانون ارتقای بهره وری خدمات کارکنان بالینی که مهمترین بند آن کاهش ساعت کار پرستاران است، این قانون به گفته غضنفر میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری، در بیمارستانهای ملکی تامین اجتماعی هم اجرا می شود.
میرزابیگی گفته است که بعد از پیگیری هایی که برای اجرای قانون ارتقای بهره وری در بیمارستانهای سازمان تأمین اجتماعی انجام شد، دفتر رئیس جمهوری طی نامه ای به تاریخ 7 آذر 91 به سازمان نظام پرستاری اعلام کرد که مسئولان این سازمان طی نامه ای در تاریخ 26 مهر امسال اجرایی شدن این قانون را به صورت رسمی اعلام کرده اند.
پرداخت حقوق پرسنل بیمارستانها از پول غذا و داروی بیمار
دکتر مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفته است که وزارت بهداشت از غذا و داروی بیمار و اعتبارات تجهیزات پزشکی بیمارستانها به پرسنل خود حقوق می دهد. در حالی که این اعتبارات برای پرداخت حقوق نیست ولی برای اینکه وزارت بهداشت بتواند سرپا بایستد مجبور است این کار را بکند.
وزیر بهداشت دولت هشتم معتقد است که دولت موظف است حقوق پرسنل را بدهد زیرا در قانون منابع دیده شده است.
مبتلایان به سرطان با تکنولوژی نوین صاحب فرزند می شوند
دکتر ابوطالب صارمی رئیس مرکز تحقیقات سلولی صارم گفته است که تکنولوژی نوین به مبتلایان به سرطان که در سنین باروری قرار دارند، این امکان را میدهد که در صورت بهبود سرطان، صاحب فرزند شوند.
وی معتقد است که برخی از بیماران که دچار سرطان میشوند در سنین تولیدمثل هستند که اقدامهای درمانی از قبیل جراحی و به دنبال آن رادیوتراپی و شیمی درمانی، سبب آسیب به تخمدانها در زنان و بیضهها در مردان مبتلا به سرطان میشود.
فقط یک سوم ارز دارو تامین شده است
دکتر مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت گفته است که از مجموع 2.5 میلیارد دلار ارز مورد نیاز برای دارو تاکنون فقط 850 میلیون دلار ارز تامین شده است.
به گفته وی، این موضوع نشان می دهد که بعد از گذشت 9 ماه از سال تنها یک سوم ارز مورد نیاز دارو تامین شده است.
دستجردی با انتقاد از روند اولویت بندی اختصاص ارز مرجع به صنایع مختلف، گفته است که تجهیزات پزشکی و دارو آن طور که لازم است در این اولویت بندی ها لحاظ نشده است.
50 کشور دنیا از محصولات دندانپزشکی ایران استفاده می کنند
مجید روحی رئیس ستاد برگزاری نخستین جشنواره کارآفرینان تولید و تجارت دندانپزشکی، از صادرات محصولات دندانپزشکی تولید ایران به 50 کشور دنیا خبر داده و گفته است که این محصولات به کشورهای همسایه، خاورمیانه، آفریقا و حتی اروپا نیز صادر می شود.
تست رایگان فشار خون و قند 50 میلیون ایرانی
غضنفر میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری از آمادگی جامعه پرستاری کشور برای غربالگری رایگان فشارخون، قندخون و اضافه وزن 50 میلیون ایرانی بالای 20 سال خبر داده و گفته است که رئیس جمهوری نیز با تأیید این طرح دستور اجرای آن را به وزیر بهداشت و وزیر تعاون صادر کرده است.
بر اساس این طرح، همه پرستاران و دانشجویان پرستاری کشور به صورت رایگان قند خون، فشار خون و اضافه وزن 50 میلیون ایرانی بالای 20 سال را خانه به خانه کنترل و ثبت می کنند.
شیوع تب کاوازاکی در کودکان
دکتر رضا شیاری دبیر اجرایی هشتمین کنگره اورژانسها و بیماریهای شایع کودکان از شیوع دو بیماری "کاوازاکی" و "هنوخ" در میان کودکان با شروع فصل سرما خبر داده و گفته است که این دو بیماری در ردیف التهابات عروقی قرار میگیرند. البته علت آنها ناشناخته است اما میتواند در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع عوارض جدی نظیر ناراحتیهای کلیوی و قلبی ایجاد کند.
این فوق تخصص روماتولوژی کودکان با بیان اینکه شایعترین علامت ابتلا به بیماری کاوازاکی تب مداوم است، گفته است که این تب معمولا بالای 40 درجه است و 4 تا 5 شب به طول میانجامد. قرمزی چشم، تورم لبها، ورم اندامها و گاه بروز تغییرات پوسته دهنده در برخی اندامها از جمله علامتهای دیگر این بیماری است.
کاهش سن ابتلا به سرطان سینه در زنان ایرانی
دکتر ماندانا ابراهیمی معاون آموزشی و پژوهشی مرکز تحقیقات سرطان سینه جهاد دانشگاهی، از کاهش سن ابتلا به سرطان سینه در زنان ایرانی خبر داده و گفته است که سرطان سینه در ایران نیز مانند دیگر کشورهای دنیا، شایعترین سرطان زنان است به طوریکه طبق آمار وزارت بهداشت سالانه بیش از 8 هزار مورد جدید بیماری را در کشور داریم.
وی با اعلام اینکه سن ابتلا به سرطان سینه در ایران مقداری پایینتر از دیگر کشورها گزارش شده است، گفته است که علت پایین سن ابتلا به سرطان سینه در کشورمان مشخص نیست.
ابراهیمی درباره سن ابتلا به سرطان سینه در زنان ایرانی، گفت: سن ابتلا در ایران 40 تا 49 سال است اما در مورد موارد ابتلای زیر 40 سال نیز باید گفت که در این مورد نیز ایران بالاتر از کشورهای اروپایی و آمریکایی است.
شکایت از بیمارستانهای خصوصی متخلف
غضنفر میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفته است که شکایت از بیمارستانهای خصوصی که قانون ارتقای بهره وری را اجرا نکرده اند از چند روز آینده آغاز می شود.
وی معتقد است که بعد از گذشت بیش از یکسال از ابلاغ اجرای قانون ارتقای بهره وری از سوی وزیر بهداشت دیگر بیش از این نمی توانیم بپذیریم که بیمارستانهای خصوصی برای اجرای این قانون بهانه بیاورند. بنابراین از چند روز آینده به تدریج بیماستانهای خصوصی که قانون ارتقای بهره وری را اجرا نکرده اند به دادگاه معرفی می شوند و از آنها شکایت می کنیم.
مصرف آنتی بیوتیک در ایران معادل کل اروپا
دکتر احمد شیبانی رئیس سازمان غذا و دارو، مصرف آنتیبیوتیک در ایران را معادل مصرف کل اروپا دانست و گفت: سال گذشته بیش از 3 میلیارد عدد آنتیبیوتیک در کشور مصرف شد.
وی به آمار سالهای 89 و 90 اشاره کرده و گفته است که در سال 89 حدود 2.7 میلیارد عدد آنتیبیوتیک در کشور مصرف شد. این تعداد آنتیبیوتیک از نظر ریالی معادل 5400 میلیارد ریال است. عمده این آنتیبیوتیکها از نوع تزریقی بوده که البته قیمت بسیار گرانتری نیز دارند. در سال 90 نیز بیش از 3 میلیارد عدد آنتیبیوتیک در کشور مصرف شد. این در حالی است که مصرف کل دارو در کشور از نظر عددی 30 میلیارد بوده است. میزان مصرف آنتیبیوتیک در سال 90 از نظر ریالی 6500 میلیارد ریال بوده است.