ترکیه با گرفتن جای ایران، بزرگترین زندان روزنامهنگاران در سال ۲۰۱۲ شد
بامدادخبر – بر اساس گزارش «کمیته حفاظت از روزنامهنگاران» مستقر در نیویورک، ترکیه با ۴۹ روزنامهنگار زندانی، به عنوان «بزرگترین زندان روزنامه نگاران» در سال ۲۰۱۲ میلادی محسوب میشود. به گفته این سازمان، بعد از ترکیه، ایران با ۴۵ و چین با با ۳۲ روزنامهنگار زندانی، در ردههای دوم و سوم گزارش این نهاد بینالمللی قرار گرفتهاند.
بر اساس گزارش سی.پی.جی (CPJ)، بیشتر روزنامهنگارانی که از سوی دولت ترکیه به زندان انداخته شدهاند، گزارشگران کرد و روزنامهنگارانی هستند که متهم به دخالت در طرحهای براندازی دولت شدهاند.
شریف منصور هماهنگکننده بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در «کمیته حفاظت از خبرنگاران» با اشاره به روند صعودی بازداشت روزنامهنگاران در ایران، به بیبیسی فارسی گفته است: «رکوردهای ما نشان میدهد که در اول دسامبر ۲۰۱۰، ۳۴ روزنامهنگار در ایران زندانی بودند، در سال ۲۰۱۱ ما ۴۲ مورد را ثبت کردیم و امسال یعنی ۲۰۱۲ هم ۴۵ مورد را ثبت کردهایم که میبینید این رقم در طول زمان افزایش یافته است.»
او همچنین میگوید: «ایران و چین نسبت به ترکیه بیشتر به سانسور کردن محتویات اینترنت علاقه دارند، ایران همچنین بر تنبیه بدنی تمرکز دارد چیزی که در ترکیه و چین نمیبینیم.»
سازمان حفاظت از روزنامهنگاران در گزارش خود به اخبار مربوط به ستار بهشتی، وبلاگنویس ایرانی اشاره کرده که در ماه اکتبر دستگیر شد و ۴ روز بعد در زمانی که در بازداشت پلیس بود، جان خود را از دست داد.
این گزارش با اشاره به ۳۲ روزنامهنگار بازداشتی در کشور چین نیز تصریح کرده که ۱۹ نفر از این بازداشتشدگان، روزنامهنگاران تبتی یا اویغوری هستند که به خاطر گزارش کردن درگیریهای قومی بازداشت شدهاند.
بر اساس گزارش این نهاد مستقل حقوق بشری، در مجموع در سطح جهانی، شمار روزنامه نگاران زندانی به ۲۳۲ نفر رسیده که این رقم بالاترین آمار از سال ۱۹۹۰ میلادی یعنی از زمانی است که این سازمان اقدام به جمعآوری اطلاعات در مورد روزنامهنگاران زندانی کرده است. تعداد روزنامهنگاران زندانی در سال ۲۰۱۱، ۱۷۹ نفر اعلام شده بود.
به گفته کمیته حفاظت از حقوق روزنامهنگاران، اتهاماتی نظیر اقدامهای تروریستی، خیانت و براندازی از جمله معمولترین اتهامات عنوان شده علیه روزنامهنگاران زندانی در سال ۲۰۱۲ میلادی عنوان شده است.
کمیتهی حفاظت از روزنامهنگاران همچنین از کشته شدن ۶۵ روزنامهنگار و خبرنگار در سال ۲۰۱۲ میلادی خبر داده که سوریه با ۲۷ نفر در صدر این جدول قرار دارد و از ایران نیز نام ستار بهشتی به چشم میخورد.