دادستانی تهران از بازداشت ۲۸ فرد مرتبط با «ضد انقلاب» خبر داد
عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران
دادستان عمومی و انقلاب تهران روز سه شنبه، ۲۱ آذرماه، اعلام کرد که ۲۸ نفر از کسانی که به گفته وی با «شبکه های ضد انقلاب» همکاری می کردند بازداشت شده اند.
عباس جعفری دولت آبادی در مراسم معارفه سرپرست دادسرای ارشاد گفت که این افراد با همکاری نیروهای وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران دستگیر شده اند.
به گزارش خبرگزاری های ایران، آقای جعفری گفته که افراد بازداشت شده «در نقاط مختلف کار می کردند، سازماندهی داشته و دستگیری این تعداد ضربه سنگینی به شبکه ضد انقلاب بود. برخی از آنها با شبکه های بهائیت همکاری می کردند.»
وی توضیحی درباره هویت این افراد و اتهام آنها نداده است ولی سایت «باشگاه خبرنگاران» که زیر نظر رادیو و تلویزیون دولتی ایران است، روز دوشنبه به نقل از «یک منبع آگاه» نوشت که در پی بازداشت «مدیر یک شبکه ماهواره ای»، طی روزهای اخیر دستکم «۳۰ نفر» به اتهام فعالیت در «استودیوهای زیر زمینی» و «همکاری با شبکه های ماهواره ای» بازداشت شده اند.
این سایت، افراد بازداشتی را «عوامل همراهی کننده با شبکههای ماهوارهای بیگانه، ضدانقلاب، شبکههای مارکدار وابسته به سرویسهای جاسوسی دشمنان ملت ایران و متصل به فرقه ضاله جهانی بهائیت» معرفی کرده است و مدعی شده که آنها «با دریافت وجوه کلان، آن هم از مجاری و روشهای موسوم به پولشویی و با اغفال تعدادی از افراد سادهلوح، به تامین برنامه برای شبکههای ضدانقلاب، مبتذل و ضداسلامی میپرداختند.»
باشگاه خبرنگاران اسم «مدیر شبکه ماهواره ای» بازداشت شده و اسامی دیگر بازداشت شدگان را منتشر نکرده اما نوشته است: «یکی از مهمترین شکار هایی که به احتمال زیاد عملیات فوق الذکر را تسهیل کرد، بازداشت مدتی پیش مدیر یکی از شبکه های ماهواره ای معاند مستقر در آمریکا بود» که «با دام گذاری دقیق و هدفمند به تور ضابطین قوه قضائیه افتاده است.»
مقام های جمهوری اسلامی ایران از شبکه های ماهواره ای به عنوان ابزار «جنگ نرم دشمن» یاد می کنند که به گفته آنها، هدفشان زیر پا گذاشتن «خطوط قرمز اخلاقی، اعتقادی و فرهنگی جامعه» است.
پیشتر نیز گزارش هایی درباره دستگیری افراد متهم به همکاری با شبکه های تلویزیونی خارج از ایران، و یا فعال در استودیوهای زیر زمینی که کار دوبله فیلم ها و سریال های پخش شده از این شبکه ها را بر عهده داشتند، منتشر شده بود.
دادستانی عمومی و انقلاب تهران در سخنان روز سه شنبه خود همچنین درباره سرانجام ماموران بازداشت شده در پرونده ستار بهشتی گفت که «فعلا سه نفر از ماموران در بازداشت به سر می برند و این افراد، مامورانی هستند که بر روی پرونده کار می کردند.»
آقای جعفری با بیان اینکه «تحقیقات کماکان ادامه دارد» افزوده که بازپرس در تلاش است تا برخی ابهام را برطرف کند و «هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.»
ستار بهشتی از وبلاگنویسان منتقد حاکمیت بود که پلیس سایبری ایران (فتا) روز ۹ آبان او را بازداشت کرد و در نهایت، پنج روز بعد در زندان درگذشت. مادر این وبلاگ نویس گفته است که فرزندش را در زندان کشته اند.
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران روز ۱۱ آذرماه رییس پلیس فتای تهران را به علت «ضعف در نظارت و رسیدگی به پرونده» ستار بهشتی برکنار کرد.
دادستان تهران در ادامه اظهارات خود گفته که علی کفاشیان، رییس فدراسیون فوتبال ایران، با قرار تامین مناسب آزاد شده است اما رسیدگی به پرونده وی همچنان ادامه دارد. آقای کفاشیان روز ۱۳ آذرماه در ارتباط با فساد مالی یکی از مشاوران سابق خود برای ساعت ها در زندان اوین بازجویی شد.
جعفری دولت آبادی همچنین اعلام کرده است سعید تاجیک که به خانواده اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، فحاشی کرده بود و به همین دلیل زندانی شد، «به مرخصی رفته است».
وی افزوده است: «همان زمان به خانم (فائزه) هاشمی گفتیم حال که سعید تاجیک از مرخصی استفاده کرده شما هم اگر بخواهید می توانید از مرخصی استفاده کنید که ایشان صلاح دانستند از مرخصی استفاده نکنند.»
فائزه هاشمی روز اول مهرماه برای اجرای شش ماه حکم حبس خود به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، توسط ماموران امنیتی بازداشت و روانه بند امنیتی زندان اوین شد.