۷۰ درصد حوادث ساختمانی به مرگ کارگران منتهی میشود
کارگری برای مرگ همکاران خود براثر آتشسوزی در ساختمان در حال ساخت گریه میکند
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه میگوید که ۷۰ درصد حوادث ساختمانی در نهایت به مرگ کارگران ایرانی منتهی میشود.
سهراب براندیشه، مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه امروز یکشنبه، ۱۹ آذرماه گفت که در هشت ماه گذشته، ۲۸۹ حادثه در کارگاههای این استان رخ داده که بیش از ۵۸ درصد این حوادث مربوط به بخش ساختمان بوده است.
به گفته این مقام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در حالی ۵۸ درصد حوادث مربوط به کار در کرمانشاه هنگام فعالیت برروی پروژههای ساختمانی روی میدهد که این میزان در ایران ۴۶ درصد و در جهان ۱۷ درصد است.
«گودبرداری غیر اصولی و ریزش ساختمان» دو عاملی هستند که آقای براندیشه از آنها به عنوان علت اصلی مرگ و میر کارگران ایرانی یاد کرده است.
آمار حوادث در میان کارگران ساختمانی به دلیل سقوط از بلندی، برق گرفتگی، گاز گرفتگی، سقوط در چاه، زیرآوار رفتن، و غیره بسیار بیشتر از هر بخش دیگری در ایران است.
براساس آماری که سازمان پزشکی قانونی ایران در سال گذشته منتشر کرد، به طور متوسط روزانه چهار نفر در حوادث ناشی از کار جان خود را از دست میدهند.
ایران از جمله کشورهایی است که محیطهای کاری در این کشور از کمترین استانداردهای ایمنی برخوردار است و همواره خطر مرگ و مصدومیت و ابتلاء به انواع بیماریها و از کارافتادگی کارگران را تهدید میکند.
تنها در حوادث چهار سال اخیر، دهها کارگر کشته و دچار معلولیتهای مختلف شدهاند. در آخرین حادثه از این دست که دو هفته پیش در کارخانه رنگ شهریار رخ داد دو کارگر کشته و چهار کارگر زخمی شدند.
در همین رابطه، چهار روز پیش پنج تشکل کارگری در بیانیهای مشترک نسبت به افزایش حوادث کار در ایران هشدار دادند.
در بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد، اتحادیه نیروی کار پروژهای، سندیکای فلزکار مکانیک، هیئت موسس سندیکای کارگران نقاش و کانون مدافعان حقوق کارگر آمده است حوادث کار دومین عامل مرگ و میر در ایران بعد از تصادفات است.
در این بیانیه مقامات ایرانی و خارجی متهم شدهاند که نسبت به وضعیت ایمنی، بهداشت محیطهای کار و وضع قوانین حمایتی بیتفاوتند و به همین دلیل هر روز شماری از کارگران کشته و یا برای همیشه دچار نقص عضو و از کارافتاده میشوند.