داروی جدید درمان افسردگی در چند ساعت

روانشناسان می‌گویند امروزه میلیون‌ها نفر از مردم سراسر جهان به افسردگی مبتلا هستند اما داروهایی که طی 25 سال گذشته برای درمان این اختلال روانی تولید و مصرف شده‌اند، تحول چندانی در حال بیماران ایجاد نمی‌کنند.
 
 به گزارش ایسنا، در دو مطالعه اخیر که روی گروه جدیدی از داروها انجام گرفته، متخصصان دارویی جدید و امیدبخش برای بهبود حال این بیماران ارائه کرده‌اند.
 
 
به گزارش شبکه سی بی اس، در بیماران افسرده، ارتباط بین سلولهای مغزی یا همان نورونها مختل می‌شود. داروهای موجود برای درمان این اختلال، تولید بیشتر نوعی ماده شیمیایی در مغز موسوم به سروتونین را مورد هدف قرار می‌دهند تا به برقراری مجدد ارتباط بین سلولهای مغزی کمک کنند اما این ماده شیمیایی فقط در پنج درصد سلولهای مغزی موجود است.
 
در مطالعات اخیر، داروهای جدید برای درمان افسردگی در واقع ماده شیمیایی دیگری موسوم به گلوتامات را مورد هدف قرار می‌دهند که در 80 درصد نورونها موجود است. روانپزشکانه معتقدند که داروهای جدید بهتر از داروهای قدیمی می‌توانند ارتباط از دست رفته بین نورونها را دوباره برقرار کنند و مدت زمان اثرگذاری داروهای جدید نیز به مراتب سریعتر است.
 
دکتر جرارد ساناکورا، متخصص روانپزشکی در دانشگاه ییل که سرپرستی یکی از این مطالعات را بر عهده داشته می‌گوید: نکته جالب در ارتباط با داروهای جدید این است که در واقع تاثیرات ضد افسردگی این داروها خیلی سریعتر از داروهای قدیمی یعنی ظرف چند ساعت یا چند روز بروز می‌کند.
 
این داروها هنوز تحت آزمایش و مطالعه هستند و تا زمانی که مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار بگیرند سه تا پنج سال و یا حتی بیشتر طول خواهد کشید.

+152
رأی دهید
-9

خدای مخلوقات - شیراز - ایران
اولین کسی که میخره منم و تا دست به خود کشی نزدم باید مصرفش کنم
دوشنبه 20 آذر 1391 - 06:04
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
خدای مخلوقات- شیراز- میدانی که گلوتامات چیست؟ نمک اسید گلوتامیک است که در خیلی از محصولات غذائی ناسالم بعنوان خوش طعم یا خوشمزه کننده استفاده میشود. خیلیها تجربه کردند که چیپس سیب زمینی چقدر خوشمزه است و میشود دوتا پاکتش را یکباره خورد که دلیلش تاثیر همین نمک گلوتامات است. گلوتامات در اصل نوروترانسمیتر است یا هورمون عصبها هم مینامند و بسیار نقش مهمی در کار مغز و ارتباطات بین عصبها دارد. ولی عیب کار اثرات جانبی منفی اش است که برای همین داروئی از ماده گلوتامات هم مشکل خودش را دارد. شناخت اثر گلوتامات در درمان افسردگی همچی تازه نیست از 5-6 سال پیش در آلمان دارویش هست استفاده میشود مثل Riluzol که در اصل داروی درمان فلج است یا داروهای آلزایمرها شدید هم از گلوتامات ساخته میشوند. ولی اگر دوزش زیاد باشد نتیجه عکس میدهد و کشنده عصبهاست. خطر دیگر گلوتامات اشتهاآوری اش است و باعث خوردن غذای زیاد میشود برای همین در اکثر حیوانداریها برای چاقی سریع حیوانات از این نمک در غذایشان استفاده میکنند. باعث بیماری گلاوکوم چشم و آب جمع شدن در مغز و دیگر عوارض منفی. گلوتامات در غذاهای آماده ممنوع شد.
دوشنبه 20 آذر 1391 - 15:17
woooow - لیدز - انگلستان
مرسی‌ آقای حقیقتجو از مطلب جالبتون .
‌سه شنبه 21 آذر 1391 - 19:22
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.