روزنامه کیهان: میخواهند آیتالله خامنهای را به نوشیدن جام زهر وادار کنند
درباره مذاکره با آمریکاآیا مذاکره احتمالی ایران با آمریکا تحریم ها را خواهد شکست؟آیا ولایتی با آمریکایی ها مخفیانه مذاکره کرده است؟مقام های ایرانی 'مذاکره' پنهانی میکنند یا 'دیدار' مخفیانه؟
این روزنامه در شماره روز شنبه هجدهم آذر (هشتم دسامبر) با درج یادداشتی هشدار داده که "انقلابیون فرسوده در این برهه حساس قصد دارند تا با مهندسی هدفمند اوضاع کشور و اعمال فشار همه جانبه به رهبر معظم انقلاب، به خیال خود ایشان را به نوشیدن جام زهر عقب نشینی، دست کشیدن از مواضع انقلابی و مذاکره با آمریکا وادار سازند."
کنایه نویسنده از اصطلاح "جام زهر" اشاره به نامه ای از آیت الله روح الله خمینی موسس جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۷ است.
آیت الله خمینی در این نامه، یک سال پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی صدام حسین رهبر وقت عراق، آتش بس را پس از جنگی هشت ساله پذیرفت و از این عمل به "خوردن جام زهر" تعبیر کرد.
نویسنده یادداشت روزنامه کیهان در توصیف "انقلابیون فرسوده" نوشته است که "پیش از این تصور می شد، انقلابیون فرسوده را تنها باید در اردوگاه اصلاح طلبان سراغ گرفت اما حوادث سال ها و خصوصا ماه های اخیر نشان داد که عارضه فرسودگی و از دست دادن انگیزه های مبارزاتی، منحصر به هیچ گروه و جریان سیاسی خاصی نیست و همه سیاسیون نظام از هر طیف و جناحی همواره در معرض ابتلا به این عارضه هستند."
در هفته های اخیر همزمان با شایعه دیدار مقام های ایرانی و آمریکایی با هدف زمینه سازی برای مذاکرات احتمالی، شمار پرتعدادی از چهره های سیاسی ایران از طیفهای متنوع سخن از ضرورت مذاکره مستقیم ایران و آمریکا گفتهاند.
در اظهار نظرهایی جداگانه، محمود احمدینژاد رئیسجمهور، صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه و جواد لاریجانی برادر و مشاورش در این قوه، منوچهر متکی وزیر امور خارجه سابق و محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از امکان گفتوگو با آمریکا و حتی لزوم عادیسازی روابط دفاع کردهاند.
به نظر می رسد یادداشت امروز کیهان واکنشی به گفت و گوهای درون حکومتی درباره احتمال گفت و گوی ایران و آمریکا است.
آمریکا اعلام کرده که آماده گفت و گوی بدون پیش شرط با ایران است. علیاکبر صالحی وزیر امور خارجه ایران با تأیید تماسهایی میان دو کشور، گفتوگوی جامع میان ایران و آمریکا را منوط به تصمیم رهبر ایران کرده است.
نویسنده روزنامه کیهان در ادامه آورده که "امروز انقلابیون فرسوده حاضر در حلقه های قدرت جمهوری اسلامی مصرانه به دنبال ترویج این نظریه انحرافی میباشند که در شرایط کنونی، دو جریان معارض در کشور رویاروی هم صف آرایی کرده اند."
از دیدگاه یادداشت نویس کیهان، "دو جریان معارض" که در این نوشته توصیف شدهاند "یکی اصلاح طلبان معتدل هستند که بر اساس این نوشته خواسته آنها حل مشکلات کشور و رفع تحریم ها هست و دیگری جریان "متصلب سازش ناپذیر است که خواستار تداوم مقاومت در برابر غرب است."
کیهان در ادامه می گوید "آنها می خواهند با ارائه تحلیل های غلط و مرتبط کردن تمامی مشکلات به تحریم های خارجی، فضای جامعه را ملتهب و ناامن کرده و احساسات عمومی را تحریک نمایند تا رهبر معظم ناچار گردد برای حفظ منافع کشور و مصالح انقلاب به خواسته های آنان تن دهد."
مدیر روزنامه کیهان از طرف رهبر جمهوری اسلامی منصوب می شود
این یادداشت به قلم نویسنده ای به نام روح الامین سعیدی است.
حسین شریعتمداری مدیر روزنامه کیهان و منصوب آیت الله علی خامنهای است. با ادامه مدیریت او برخی از ناظران مسائل ایران می گویند که مواضع این روزنامه عموما مورد حمایت و حتی همسو با نظر رهبر جمهوری اسلامی است.
روزنامه کیهان و روزنامه اطلاعات در ابتدای انقلاب بهمن ۵۷ همچون بسیاری از اموال منسوبان به حکومت پیشین مصادره شدند و از آن پس مدیر این دو را رهبر جمهوری اسلامی تعیین میکند.