تجمع دوباره‌ی صدها هزار معترض در برابر اقامتگاه مرسی

محمد مرسی مخالفان را به گفت‌وگو دعوت کرده، ولی گفته است از موضع خود عقب‌نشینی نخواهد کرد. مخالفان به تظاهرات خود پس از نماز جمعه ۱۷ آذر در خیابان‌های قاهره، اسکندریه و دیگر شهرهای مصر ادامه دادند.
 

مخالفان به فشار بر مرسی در خیابان‌های قاهره و دیگر کلان شهرهای مصر ادامه می‌دهند. بر اساس گزارش شبکه خبری "العربیه"، در کافرالشیخ و البحریه مصر مخالفان به مراکز وابسته به جنبش اخوان‌المسلمین حمله برده‌اند. حتی به دنبال ممنوعیت تظاهرات در اطراف کاخ ریاست جمهوری مصر نیز این تظاهرات ادامه دارد.
 
محمد مرسی، رئیس‌جمهور مصر در سخنان روز پنجشنبه (۱۶ آذر) مخالفان خود را به گفت‌وگو دعوت کرد، ولی تأکید کرد که از مواضع خود عقب‌نشینی نخواهد کرد. به گزارش خبرگزاری‌ها، تاکنون چندین مشاور مرسی به دلیل خشونت‌هایی که علیه معترضان رخ داده است، از سمت خود استعفا داده‌اند.


 
ادامه‌ی تظاهرات در اطراف کاخ ریاست جمهوری مصر به رغم ممنوعیت

 

به گزارش خبرگزاری‌ها‌، ده‌ها هزار نفر از معترضان روز جمعه (۱۷ آذر/۷ دسامبر) بار دیگر در برابر کاخ ریاست‌جمهوری تجمع کردند. گفته می‌شود تظاهرکنندگان به پیش‌نویس قانون اساسی از موانع امنیتی حول کاخ ریاست‌جمهوری عبور کرده‌اند و توانسته‌اند از سیم‌های خاردار و دیوار بتونی عبور کنند. در گزارش‌ها آمده که تا به‌ حال هیچ‌گونه درگیری بین گارد ریاست‌جمهوری و تظاهرات‌کنندگان روی نداده است.
 
"ما مخالف اسلام نیستیم، ما مخالف اخوان‌المسلمین هستیم"
 
تظاهرکنندگان در میدان تحریر قاهره پلاکاردهایی حمل می‌کردند که بر روی آنها نوشته بودند: "کارت قرمز برای مرسی"، "ما مخالف اسلام نیستیم، ما مخالف اخوان‌المسلمین هستیم".
 
سعد الخطانی، دبیر جنبش اخوان‌المسلمین مدعی است، بازماندگان رژیم سابق حسنی مبارک در پشت صحنه به صورت فعال در برپایی این اعتراضات دست دارند. وی هم‌زمان خاطرنشان کرد که جنبش اخوان‌المسلیمن آماده‌ی شنیدن هرگونه پیشنهاد برای کنارگذاشتن این اعتراضات است.
 
اما رهبران اپوزسیون مصر هم می‌گویند، سخنرانی مرسی یادآور دوران حسنی مبارک است و او به روش‌ حسنی مبارک عمل می‌کند.
 
گروه جوانان وابسته به "جنبش ۶ آوریل" نیز که نقش برجسته‌ای در انقلاب سال گذشته مصر علیه رژیم حسنی مبارک داشت، اعلام کرد که دعوت مرسی برای گفت‌و‌گو را نمی‌پذیرد و در تظاهرات شرکت فعال خواهد داشت. حمدین صباحی، سیاستمدار چپ این گروه گفته است که "انقلاب مصر مسالمت‌آمیز آغاز شد و مسالمت‌آمیز نیز پایان خواهد یافت".
 
البرادعی: مرسی در دیالوگ را بر مخالفان بست
 
محمد البرداعی، هماهنگ‌کننده "جبهه‌ نجات ملی" می‌گوید: «مرسی در را به روی مخالفان بسته است. دیالوگ با او دیگر ممکن نیست، زیرا مرسی برای پذیرش درخواست مخالفان حاضر نیست سازش کند.»


 
حمله‌ی تظاهرکنندگان به مراکز جنبش اخوان‌المسلمین

 

جبهه نجات ملی نیز چون گروه‌های اپوزیسیون مصر خواستار لغو حکم افزایش اختیارات مرسی و تعویق موعد رفراندوم برای قانون اساسی جدید مصر است.
 
واکنش جهانی به رویدادهای مصر ادامه دارد. ناوی پیلای کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل از پیش‌نویس جدید قانون اساسی مصر انتقاد کرد.
 
خانم پیلای تاکید کرد که در این پیش‌نویس تبعیض جنسیتی، مذهبی و نژادی با صراحت ممنوع نشده است. وی همچنین می‌گوید گرچه قانون اساسی برخی از مواد حقوق بشررا تضمین می‌کند اما برخی موارد غیرشفاف و ناروشن سبب نگرانی شده است.
 
گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان نیز از رییس جمهور مصر خواست پیشنهاد‌های خود برای دیالوگ با مخالفانش را برای بدست آوردن نتاج مشخص به پیش ببرد. وزیر امور خارجه آلمان نیروهای درگیر در مصر را به خویشتنداری دعوت کرده است.
 

+102
رأی دهید
-6

kobalt - کرج - ایران
مبارک باد بر مردم مصر این بیداری ضد اسلامی.
جمعه 17 آذر 1391 - 21:07
Dracula - ترانسیلوانیا - رومانی
خوبه.باید ناک اوتش کنن.اصلا این اخوان مسلمین از اسمش معلوم بود چیز بیخودیه.
جمعه 17 آذر 1391 - 22:02
NedayeAzadi - تهران - ایران
حالا هی به اعراب بد و بیراه بگیم و باد به غبغب بیندازیم و با تکبر بگوییم که ما آریایی نژادیم. بیداری مردم مصر و چند کشور دیگه عربی نشون داد که در درک مسائل سیاسی چقدر از اونا عقبتریم.
جمعه 17 آذر 1391 - 22:38
morgan123 - واشنگتن - امریکا
اینقدر گفتیم و گفتیم که ما از عربها برتر و بالاتریم که خودمان هم باورمان شده است .امام خمینی آمد و هر غلطی کرد فقط تایید کردیم و در جنبش سبز هم با اولین سرکوب جا زده و به گوشه امن خانه هایمان پناه بردیم! راستی خوبه در مورد برتر بودنمان تجدید نظر اساسی نمائیم فکر میکنم الآن وقتشه! اگر قبول ندارید به واکنش مردم مصر و مبارزه ملت سوریه بنگرید آخرش هم غرب یک حکومت اسلامی نرم با رهبری اصلاح طلب ها بر ایران حاکم میکند (دلیلش روشنه اکثریت ملت مذهبی هستند و با چوب مذهب بهتر بار میبرند) و ما فقط در خانه نشسته و به مصاحبه های بی بی سی (بوق اصلاح طلب ها) گوش میدهیم و مطابق معمول پای کولر هندوانه میل میکنیم
جمعه 17 آذر 1391 - 23:32
zebelkhan - لوس آنجلس - آمریکا
خیلی جالب است که کاسه لیسان اسلامی و گدا زادگان سایبری نوکر جمهوری اسلامی دیگر حال و رمق آفتابی شدن ندارند! اینها در بوق و کرنا کرده بودند که بله انقلاب مصر بیداری اسلامی است. حالا مردم مصر علیه اخوان المسلمین قیام کرده اند که آزادی و دموکراسی واقعی میخواهند و نه دیکتاتوری اسلامی به سبک ایران. مرسی گفته از مواضع خود عقب نخواهد نشست! درست مانند ضحاک ماردوش اسران علی خائنه ای! اما مردم بیدار مصر او را به زانو در خواهند آورد تا حکومتی سکولار برقرار کنند.
شنبه 18 آذر 1391 - 03:00
freedom-is-not-free doom - ملبرن - استرالیا
morgan123 - واشنگتن - امریکا. بله، متاسفانه حرف‌هاتون مصداق عینی حقیقته!
شنبه 18 آذر 1391 - 04:59
Islam zoda - تورنتو - کانادا
این اخوان المسلمین رو اگر همین حالا پائین نیارند میشه یک رژیمی‌ بدتر از حکومت آخوندی..
شنبه 18 آذر 1391 - 05:09
parvaz 1 - پلیموس - انگلیس
خوش بحال مصریها که توی این موقعیت حساس چند تا * البرادعی * دارند ، ما ایرانیها ۴ سال پیش راه افتاده بودیم دنبال حضرت کروبی و موسوی ، البته از ناچاری بود چون البرادعی نداشتیم
شنبه 18 آذر 1391 - 06:46
ARTEMIS-SW - .پاريس - فرانسه
این است فرق بین ۲ ملت!!!! در آن قلاب شکوهمند اسلامی کمونیستی-کلیه ی اعتراضات از سوی انقلابیون به نفع ملا سرکوب وحشیانه شد!!! تظاهرات ضدّ حجاب با برچسب ((((زنان عروسکی ی شاه))) و اعتراض در پایگاه شاهرخی به عنوان ضدّ اننننننن قلاب!! تعداد زیادی با هلهله ی انقلابیون اعدام!!! و بقیه سکوت مرگ!!! مضحک اینکه اکثر انقلابیون پا به فرار به خارج....هوادران کم سنّ و سال اعدام!!! حال وقتی‌ اعتراضی میشود از اسلامی گرفته تا انقلابی با برچسب شاه اللهی قصد خفه کردن!!!
شنبه 18 آذر 1391 - 09:26
bakhtiyar - گوتنبرگ - سوئد
دوست عزیز آریایی کدومه؟تهاجمات گسترده و نسل کشی در روزگار تازیان وترک و مغول چیزی از ایرانیان باستان باقی نذاشته.با اینکه نژاد پرستی کلا مطروده ولی دقت کنید چهره ها ی ایرانیهاهم به ترک شبیه اند و عرب.شاید 10یا20 درصد به ایرانی ها بخوره
شنبه 18 آذر 1391 - 10:53
bakhtiyar - گوتنبرگ - سوئد
ما ایرانیها بجای مبارزه کردن شدیم فیسبوک باز.شبکه های سیاسیمونم همه شدن لیچارگو وجک گو.این عرب ها خون دادن و میدن.اینجا تعدادی رو که کشتن مردم ساکت شدن.جسارت نشه بخودم میگم.
شنبه 18 آذر 1391 - 11:00
freedom-is-not-free doom - ملبرن - استرالیا
نمیدونم تجربه قرار گرفتن جلوی گلوله رو داشتید یا نه!؟ اگر نداشتید باید بگم این جرات فقط زمانی‌ رخ میده که برای باور قلبی یا دفاع از خانواده و خاک وطن ایستاده باشید، خیلی‌‌ها مثل من از اعتراضات خیابونی جون سالم به در بردند ولی‌ خیلی‌‌های دیگه کشته یا زندانی شدند! ما هم طی‌ این سال‌ها کم خون ندادیم فقط فرق اینجاست که ما اتحاد نداریم یا بهتره بگم اپوزیسیون مشترکی بر علیه دولت اسلامی وجود نداره و خوب نتیجه اینجاست که در زمان‌های مختلف اپوزیسیون‌های زیادی به پا خواستند ولی‌ از طرف باقی‌ اقشار جامعه مورد حمایت قرار نگرفتند و به راحتی‌ سرنگون شدن! راه دیگه سرنگونی این رژیم حرکت خودجوش مردمیه که خوب قشر بی‌ طرف یا بهتره بگم عوام ثابت کردند که به این راحتی‌‌ها تن به اعتراض نمیدن! نتیجه اینکه فقط اتحاد سیاسی بین اپوزوسیون میتونه سرنگونی این رژیم رو به همراه بیاره والا برای رهایی باید منتظر موشک‌های امریکایی روی سرمون باشیم!
شنبه 18 آذر 1391 - 14:37
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.