تجمع مخالفان تغییر قانون انتخابات مقابل مجلس

گروهی از مخالفان طرح «اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری» روز سه‌شنبه ۱۴ آذر مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و شعارهایی علیه تغییرات پیشنهادی مجلس در این قانون سردادند.

خبرگزاری‌های ایران تجمع کنندگان را نمایندگان تشکل‌های دانشجویی معرفی کرده و گزارش داده‌اند که آنها به ماده ۳۵ طرح اصلاح قانون انتخابات اعتراض داشته و آن را «انحصارگری» و «زمینه‌ساز عدم ورود کاندیدای مستقل» در روند انتخابات دانسته‌اند.
 
طبق این گزارش تجمع‌کنندگان با در دست داشتن پلاکاردهایی با نوشته‌های «با دیکتاتوری احزاب قدرت و ثروت مخالفم»، «رئیس‌جمهور وامدار کجا دارد استقلال؟» به اصلاحیه ماده ۳۵ قانون انتخابات اعتراض کردند.

براساس ماده ۳۵ طرح اصلاح قانون انتخابات ایران، احراز این که یک نامزد انتخابات رجل مذهبی است، مستلزم کسب تائیدیه ۲۵ نفر از اعضای مجلس خبرگان رهبری و اثبات شرط رجل سیاسی بودن هم مستلزم کسب تائیدیه ۱۰۰ تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.
 
همچنین، در مورد تشخیص «مدیر و مدبر» بودن، طرح اصلاح قانون انتخابات می‌گوید که نامزدها یا باید سابقه ۸ سال نمایندگی مجلس را داشته باشند یا در سمت‌های وزارت، معاونت رئیس جمهوری با سمت‌های همتراز اجرایی مانند فرماندهی نیروهای مسلح خدمت کرده باشد «به شرطی که ۱۰۰ تن از مقامات موضوع ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری، مدیر و مدبر بودن فرد را تایید کرده باشند.»
 
کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات ایران روز یکشنبه ۱۲ آبان با رای اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب شد که براساس ان تغییراتی در شرایط نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مطرح شده است.
 
تجمع کنندگان مخالف طرح اصلاح قانون انتخابات با انتشار بیانیه‌ای گفته‌اند که شروط تائیدیه در ماده ۳۵ این طرح «زمینه‌ساز بده و بستان‌های نامشروع کاندیداهای ریاست جمهوری و درنهایت انتخاب افرادی می‌شود که قدرت لابی‌گری بیشتری داشته باشند».
 
در این بیانیه در اعتراض به ماده ۳۵ طرح اصلاح قانون انتخابات تاکید شده است که «اختیارات مجلس خبرگان با حیطه انتخابات ریاست جمهوری ربطی ندارد و مجلس هم برای تائید کاندیداهای ریاست جمهوری صلاحیتی ندارد.»
 
براساس گزارش خبرگزاری ایسنا کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، درمیان معترضان حاضر شده و گفته است که براساس مذاکرات علی لاریجانی، رئیس مجلس با شورای نگهبان ماده ۳۵ مغایر قانون اساسی تشخیص داده شد و تصویب نخواهد شد.
 
در تجمع گروهی از معترضان به طرح اصلاح قانون انتخابات مهدی کوچک‌زاده و زهره طبیب‌زاده نوری، نمایندگان تهران در مجلس، به عنوان مخالفان این طرح حضور داشتند.

+50
رأی دهید
-59

sange_sabor - نامور - بلژیک
این خامنه‌ای چلاغ و حـ... هر کاری که بخواد می‌کنه باقیش همش مهره هرز هستن
‌چهارشنبه 15 آذر 1391 - 00:39
فريادزيره آب - اهواز - ایران
میخوام یه چیزی بگم ولی بچه های تهران ناراحت نشن؛مردانه آدم بی شعورترازکوچک زاده نبود که بهش رای بدید؛بابا ای اوضاش خرابه یکی از نامردترین ؛پست ترین ؛آدم فروش ترین ؛دستمال بدسترین و...آدم روی زمینه؛هرچندباقی نماینده های دیگه دست کمی از این آقا ندارن؛ولی بابا یه کم دقت کنید
‌چهارشنبه 15 آذر 1391 - 04:47
Saeeddar - دالاس - امریکا
بازی جدید...
‌چهارشنبه 15 آذر 1391 - 04:57
razmandeh - استکهلم - سوئد
صلاحیت نامزدی در انتقالات ریاست جمهوری باید به تائید چند نفر شتر برسه ؟؟‌ها چی‌ شد ؟؟ طویله ؟ کدوم آخور ؟ مگه رهبر مرده یا دستش چلاقه که مجلس باید نظر بده ؟؟ بخود‌ها دعوا نکنید پدر زن داش مجتبی‌ نظرش از همه به رهبر نزدیک‌تره !اور ! فامیل هم هست !! عادل هم که هست بیش از ۸ سال هم داره از آخور میخوره از همه مهمتر ب اجازه رهبر اصلا .. . ببخشید غلط اضافی هم نمیکنه!!! بر شیره ناب محمدی سلوات
‌چهارشنبه 15 آذر 1391 - 07:01
qatar_doha_shiraz - دوحه - قطر
خنده آور‌ترین کلمه توی ایران انتخابات هست .نمیدونم این طویله شورای اسلامی .میدونه خجالت کیلوی چنده؟
‌چهارشنبه 15 آذر 1391 - 07:11
abdolmalek - رامسر - ایران
باید روی کلیه قوانین و مصوبات این جمهوری اسـ... ... این بزغاله های ولایی که تجمع کردن بیست نفر هم نمیشن...
‌چهارشنبه 15 آذر 1391 - 06:04
مجیدخان - تهران - ایران
با درود. دانته در زمان تسلط کلیسا و اوضاع آشفته سیاسی اجتماعی دوران قبل از خود و معاصر خود کمدی الهی را نوشت.گویا تاریخ مدام در حال تکرار است. با چنین آشفته بازاری به یک دانته آلیگیری معاصر نیازمندیم تا کمدی شیطانی را هم بنویسد.وقتی جمهوری شیطانی را با نام جمهوری اسلامی و مجلس شیطان دوستی و شیطان پرستی را مجلس شورای اسلامی نام نهاده اند غیر از این توقع داشتن نشانه بلاهت است.
‌چهارشنبه 15 آذر 1391 - 09:42
zpirooz - آخن - آلمان
خیلی هم خوبه اصلا توی حکومت اسلامی رییس جمهور معنی نداره. رهبر همه کاره است سی ساله مردم رو با قاقا لی لی تحمیق کردن حالا راحت رسیدند به همونی که از اول می خواستند
‌چهارشنبه 15 آذر 1391 - 10:04
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.