ناتو درخواست ترکیه برای دفاع ضد‌موشکی دربرابر سوریه را تصویب می‌کند

 

برخورد رهبران سوریه با شهروندان و شهرهای آن کشور باعث نگرانی در مورد اقدامات آتی آنان شده است

ناتو درخواست ترکیه برای استقرار دفاع ضد موشکی علیه سوریه را بررسی می کند و گزارش های خبری از فرار یکی دیگر از مقامات ارشد دولت سوریه حکایت دارد.

درخواست ترکیه برای استقرار شبکه دفاع ضد موشکی در مرز آن کشور با سوریه در اجلاس وزیران دفاع بیست و هشت کشور عضو پیمان اتلانتیک شمالی - ناتو - بررسی می شود و انتظار می رود این درخواست مورد تصویب قرار گیرد.

دولت ترکیه به عنوان عضو پیمان ناتو گفته است که با توجه به مواردی از تجاوز مرزی سوریه و گزارش های اطلاعاتی حاکی از احتمال توسل ارتش آن کشور به پرتاب موشک های دارای کلاهک شیمیایی، استقرار موشک های پاتریوت در مرز با سوریه ضرورت دارد.

گفته می شود هیات اعزامی ناتو به ترکیه پیشاپیش از نقاط مناسب برای استقرار سکوهای پرتاب پاتریوت در نزدیکی مرز نهصد کیلومتری ترکیه با سوریه بازدید کرده است اما به گفته کارشناسان، فعال شدن این شبکه، که احتمالا آمریکا، آلمان و هلند تجهیزات آن را تامین خواهند کرد، چند هفته به طول می انجامد.

در جریان درگیری های داخلی سوریه، ارتش آن کشور در عملیات علیه مخالفان مسلح، به آتشباری و بمباران مناطقی در حاشیه مرز با ترکیه مبادرت کرده که در چند مورد، خساراتی و تلفاتی را نیز در داخل خاک ترکیه به بار آورده است.

ترکیه از نیروهای مخالف حکومت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، حمایت می کند و تا کنون چند هزار شهروند آواره سوریه به این کشور پناهنده شده و در اردوگاه های پناهندگان اسکان یافته اند.

مقامات ترکیه گفته اند که با توجه به عملکرد حکومت در برابر مخالفان، این احتمال وجود دارد که این اردوگاه ها هدف حملات موشکی قرار گیرد و یا اینکه رهبران سوریه، به منظور بین المللی کردن بحران سیاسی آن کشور و ایجاد جنگ منطقه ای، در صدد کشاندن ترکیه به درگیری مستقیم برآیند.

 
پوتین از تفاوت نظر با اردوغان سخن گفته اما تاکید داشته که روسیه "مدافع حکومت سوریه" نیست

پس از آغاز اعتراضات سیاسی در سوریه در حدود بیست و یک ماه پیش، دولت بشار اسد واحدهای زرهی و پیاده ارتش را به مقابله با معترضان اعزام کرد و پس از بروز درگیری مسلحانه در ماه های بعد، به عملیات سنگین نظامی علیه مناطق مسکونی مبادارت ورزیده که گفته می شود تا کنون دست کم چهل هزار کشته برجای گذاشته است.

روز گذشته، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، به دولت سوریه هشدار داد که از کاربرد اسلحه شیمیایی علیه شهروندان خود خودداری ورزد و چنین برخوردی را "کاملا غیرقابل قبول" توصیف کرد.

گفته می شود که دولت سوریه دارای زرادخانه تسلیحات شیمیایی است و علاوه بر آمریکا، پیشتر برخی کشورهای دیگر، از جمله روسیه که حامی اصلی بشار اسد محسوب می شود، توسل به اسلحه شیمیایی برای سرکوب حرکت مخالفان را غیرقابل قبول دانسته بودند.

نماینده دولت روسیه به عنوان ناظر در اجلاس وزیران خارجه ناتو در بروکسل شرکت می کند. مقامات روسیه گفته اند که استقرار شبکه دفاع ضد موشکی در ترکیه به حل بحران سیاسی سوریه کمکی نمی کند.

وضعیت بحرانی و فرار یک مقام سوری

روز دوشنبه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، با رجب طیب اردوغان، نخست وزبر ترکیه در استانبول دیدار و در مورد بحران سوریه با او گفتگو کرد.

آقای پوتین گفت که این دیدار به تحولی در رویکرد دو کشور در زمینه "تنظیم وضعیت سوریه" کمکی نکرده اما تاکید ورزید که حمایت روسیه از سوریه لزوما به معنی حمایت از حکومت بشار اسد نیست. رئیس جمهوری روسیه گفت: "ما از حکومت سوریه حفاظت نمی کنیم و وکیل مدافع آن هم نیستیم."

 
گفته می شود المقدیسی از سمت خود کناره گیری کرده و به خارج گریخته است

با شدت گرفتن بحران در سوریه، روز گذشته سازمان ملل متحد نیز تمامی کارمندان غیرضروری خود را از سوریه خارج کرد و گفت که تشدید خشونت در آن کشور جان این افراد را به مخاطره انداخته است.

همزمان، گزارش های خبری از پیشرفت نیروهای مخالف در جنگ با ارتش سوریه و شبه نظامیان دولتی حکایت دارد. در عین حال، نیروهای مخالف عمدتا به اسلحه سبک مسلح هستند و برای مقابله با تجهیزات سنگین ارتش، به خصوص حملات سنگین هوایی، امکانات لازم را ندارند و به همین دلیل، این پیشروی کند و پرتلفات بوده است.

در حال حاضر، نیروهای دولتی بخش عمده پایتخت، بخش هایی از شهر حلب و اکثر مراکز عمده شهری را همچنان در اختیار دارند و نیروهای مخالف عمدتا بر مناطق روستایی مسلط هستند و می کوشند ارتباط مراکز استقرار نیروهای دولتی را با یکدیگر قطع کنند.

روز گذشته، نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب، در گفتگویی با خبرگزاری فرانسه گفت که حکومت سوریه در خطر نابودی است و ممکن است "هرلحظه" سقوط کند.

در خبری دیگر در مورد سوریه، برخی گزارش ها حاکی از آن است که جهاد المقدیسی، سخنگوی وزارت خارجه با کناره گیری از حکومت، به خارج از کشور گریخته است.

براساس این گزارش ها، آقای المقدیسی، که یکی از حامیان تندرو و از مدافعان عمده حکومت بشار اسد محسوب می شد، همراه با اعضای خانواده خود در لبنان به سر می برد و در صدد پناهندگی به خارج است.

پیشتر، شبکه تلویزیونی المنار لبنان، وابسته به گروه های شیعه طرفدار سوریه، گزارش کرده بود که جهاد المقدیسی به دلیل ابراز نظراتی که "منعکس کننده مواضع دولت سوریه نیست" از سمت خود برکنار شده است و خبرگزاری رویترز هم به نقل از یک منبع وزارت خارجه بریتانیا از احتمال ورود اقای المقدیسی به لندن خبر داده است.

به گزارش رویترز، جهاد المقدیسی از اقلیت مسیحیان سوریه است و اگرچه به عنوان سخنگوی وزارت خارجه، چهره ای شناخته شده برای رسانه های خبری بود، اما در ساختار سیاسی سوریه، موقعیت حساس و تاثیرگذاری نداشته است.

تشکیلات سیاسی سوریه طی حدود چهل سال گذشته توسط خانواده اسد و افراد نزدیک به آن اداره شده که اکثرا از پیروان آئین علوی در این کشور هستند که از آن به عنوان یکی از مذاهب اسلامی نام برده می شود.

پیش از این، چند تن دیگر از مقامات دولتی، از جمله نخست وزیر، و شماری از افسران عالیرتبه سوریه نیز به خارج پناهنده شده اند اما ظاهرا بدنه اصلی حکومت همچنان برجای مانده و تا کنون مصمم به مقاومت در برابر مخالفان بوده است.

+42
رأی دهید
-15

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.