بحران مهاجرت پرستاران و کمبود دارو در ایران

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با توجه به کاهش شدید ذخائر دارویی می‌گوید: بازی‌های سیاسی، مسئولان را از دارو غافل کرد. همزمان، "بی‌توجهی وزارت بهداشت" عامل مهاجرت گسترده پرستاران از کشور عنوان شده است.
 

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی مسئولان دولتی را به بی‌توجهی به سلامت شهروندان و عدم اختصاص ارز لازم برای واردات دارو متهم کرد.
 
به گزارش خبرگزاری ایلنا شهریاری روز هشتم آذر ماه با اشاره به کاهش نگران‌کننده ذخائر دارویی کشور گفت: «نمایندگان از سال گذشته کمبود دارو در کشور را بار‌ها به مسئولان وزارت بهداشت و درمان گوشزد کرده‌اند اما مسئولان در این زمینه توجه شایانی نکرده‌اند.»
 
سرنوشت نامعلوم بودجه وزارت بهداشت
 
شهریاری همچنین تصریح کرد که مسئولان اجرایی برای ورود هر کالایی از جمله لوازم آرایشی ارز تخصیص می‌دهند اما برای دارو، ارز را به سختی در اختیار وارد کنندگان دارو و مواد اولیه تهیه دارو قرار می‌دهند.
 
مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت، ۲۴ مهرماه اعلام کرده بود که مشکل اختصاص نیافتن ارز لازم برای واردات دارو دست‌کم از سال ۹۰ وجود داشته است. وی گفته بود «از اسفند ماه سال گذشته به شدت پیگیر این قضیه بودیم، اما به یک باره متوجه شدیم که ارز خیلی کمتر از میزان مورد نیاز در اختیار شرکت‌ها قرار گرفته است.»

وزیر بهداشت چندی پیش در یک برنامه‌ی تلویزیونی و در پاسخ به شایعه‌ی مصرف ارز دارو برای واردات خودروهای لوکس گفت: «ما هم مثل شما نمی‌دانیم ارز دارو به چه مصرفی رسیده است.»
 
احمد آریایی‌نژاد، عضو هیات رئیسه کمیسیون بهداشت هفته‌ی گذشته اظهار داشت: «با توجه به اینکه در چند ماه اخیر موضوع اختصاص ۵۰۰ میلیون یورویی ارز مرجع به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مطرح شده است، حال این سؤال پیش می‌آید که این اعتبار به کجا رفته است.»
 
آریایی‌نژاد، سی‌ام ابان ضمن درخواست از دستگاه امنیتی و انتظامی برای پیگیری این موضوع به خبرگزاری مجلس گفت: «شاید مسائل پشت پرده دیگری در این زمینه وجود داشته باشد، از این‌رو باید تا جایی که زمینه سوء‌استفاده دشمن را فراهم نمی‌کند شفاف‌سازی شود.»
 
«تحریم توجیه داروی بی‌کیفیت نیست»
 
به گزارش خبرگزاری ایلنا، حسینعلی شهریاری با اشاره به عدم اختصاص ارز لازم برای واردات دارو متذکر شد که "در حال حاضر بیماران و بیمارستان‌های کشور با مشکل شدید تامین دارویی اعم از داروهای بیماری خاص و صعب العلاج و داروهای بیهوشی مواجه هستند."
 
خبرگزاری فارس چندی پیش در ارتباط با کمیاب شدن داروهای بیهوشی از قول محمدمهدی قیامت، رئیس انجمن بیهوشی ایران نوشته بود: «مجبور شده‌ایم از داروهای نسل قبل استفاده کنیم و نگران جان بیماران هستیم.»
 
به گفته‌ی وی داروهای بیهوشی که در دو دهه گذشته به دلیل کیفیت پایین از فهرست دارویی حذف شده بود، هم اکنون به دلیل کمیاب شدن داروها وارد بازار شده است.
 
به اعتقاد عابد فتاحی، عضو کمیسیون بهداشت، تحریم دلیل قانع‌‌کننده‌ای برای توزیع داروی بی‌کیفیت نیست. به گزارش خبرگزاری مجلس او مسئولان را به ضعف مدیریت متهم کرده و گفته است: «مصرف داروهای بی‌کیفیت تولید داخل، موجب بی‌اعتمادی بیماران به محصولات ایرانی می‌شود.»


 
کمبود دارو در ایران

هشدار در مورد عواقب مهاجرت پرستاران


 
یکی دیگر از مشکلات دیگر حوزه‌ی درمان و سلامت مهاجرت روزافزون پرستاران از ایران است که برخی از کارشناسان سیاست‌های نادرست دولت را از عوامل اصلی آن می‌دانند.
 
محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار هشتم آذرماه به خبرگزاری مجلس گفت: «بی‌توجهی وزارت بهداشت و درمان به قشر پرستار موجب مهاجرت یا خانه‌نشینی آنان شده است.»
 
به گفته‌ی شریفی‌مقدم "به علت تعدد راه‌های خروج از کشور نمی‌توان آمار دقیقی از میزان مهاجرت پرستاران اعلام کرد، اما بر اساس بررسی‌ انجام شده سالانه افزون بر ۷۰۰ پرستار به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند."
 
دبیرکل خانه پرستار اجرایی نشدن قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از سوی وزارت بهداشت را از عوامل اصلی "مهاجرت، خانه‌نشینی و یا تغییر حرفه پرستاران" عنوان کرده و هشدار می‌دهد: «تا زمانی که نگاه مسئولان وزارت بهداشت، درمان وآموزش‌پزشکی به حوزه پرستاری به همین منوال باشد، نباید انتظار بهبود شرایط وارائه خدمات مناسب به بیماران را داشته باشیم.»

+74
رأی دهید
-19

parviz1 - کترینگ - انگلستان
آی‌ بابا.دکتر و دارو و پرستار و دارهای بیهوشی که مهم نیست.مهم اون دلارها و طلا هست که باید تو حساب ملا گدا علی‌ و انگلهای رژیم هست.پرستار میخواهیم چکار؟ملا مهم هست که حتی یکیشون هم ایران را ترک نمیکن.همهشون هم دکترا دارن.از فضا تا زیر زمین و ... همه جور تخصص در وجود مولا هست.به جان گدا علی‌ شیره راست میگم.شما ببینید وزیر بهداشت کی هست خوب تکلیف روشن هست دیگه.
‌پنجشنبه 9 آذر 1391 - 13:36
بت شکن - مونترال - کانادا
در ایران تقریباً ۷۰ در صد بار خدمات رسانی پزشکان بر دوش پرستاران است، ولی‌ ۶۰، در صد از درامد خدمات پزشکی‌ سهم پزشکان میشود ، ۳۰ در صد سهم درمانگاه‌ها و تنها ۱۰ درصد سهم پرستاران میشود. امروزه حقوق یک پزشک عمومی با ۲۰ سال سابقه کار ۱۰ میلیون تومان ولی‌ بالا‌ترین حقوق دریافتی یک پرستار با ۲۰ سال سابقه کار یک میلیون تومان هست یعنی‌ یک دهم یک پزشک و معادل ۳۵۰ دلار، در صورتی که یک پرستار در کانادا، امارات، اروپا با ۲۰ سال سابقه کار ۵ هزار دلار در آامد دارند. چرا مهاجرت نکنند؟؟
‌پنجشنبه 9 آذر 1391 - 12:59
persianspider - مشهد - ایران
بخدا اینا همش با برنامه داره پیش میره ،،هر قدمی‌ که برداشته می‌شه رو حسابه ،آمریکای تروریست داره تا میتونه ایرانو خالی‌ میکنه ،حالا چه از ارز ،چه از دارو،چه از نخبه و مغز،حالا نوبت پرستار هست, بدن نوبت یه چی‌ دیگه میشه !!!!! مسئولین باید خوب حواسشون جمع باشه دارن با یه دیو بزرگ می‌جنگند که تا دلت بخواد مکاره ...
‌پنجشنبه 9 آذر 1391 - 12:45
naslesookhteh - تهران - ایران
persianspider - مشهد - ایران قانون کار رو (پایه حقوق ماهی 380 هزار تومن) آمریکا تسویب می کنه؟ نظارت به بخش خصوصی که تا میتونه داره از پرسنل کار میکشه و همون پایه حقوق کذایی رو به کارمند و کارگرش میده وظیفه کیه؟ پول های بی زبون این مردم فلک زده رو آمریکا می فرسته برای تروریست های حماس و حزب اله؟؟؟!!! و ...
‌پنجشنبه 9 آذر 1391 - 15:51
khorramdin babak - فرانكفورت - فرانكفورت
یک انسان چقدر باید نادان باشد .که حتا مهاجرت را تقصیر اسرهیل و آمریکا می‌‌داند ؟ یک نگاهی‌ به دماغ خود کن. بعد دامن اسرهیل و آمریکا را بگیر. با با اسلام شما فاسد است. آلوده است . اسلام . دزدان، شیادان .کلاش شان. بی‌ وطن‌ها می‌‌باشد. اسلام ناب حسینی. فساد و دروغ ریا و دزدی آنقدر در این دولت و دلتین رسوخ کرده که با عمل دیگر مداوا نمی‌‌شود. این دولت اسلامی را باید در زباله تاریخ انداخت مثل قاجار، مثل تا تار، مثل مغول. آمدند و کشند و بردند. یک گفته را ولی‌ باید گفت. کثیفترین و الودترین از دولت ملت ایران هرگز تجربه نکرد. در یک کلم "بنی آدم به جز شیخ، پاسدار ، بسیج، persianspider - مشهد - ایران اعضای یک دیگرند .که در افرینش ز یک گوهرند
‌پنجشنبه 9 آذر 1391 - 18:51
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.