بررسی روزنامه های صبح سه شنبه تهران - هفتم آذر

روزنامه‌های قانون و آرمان از قول مهدی دواتگری، مامور ویژه مجلس شورای اسلامی برای بررسی پرونده کشته شدن ستار بهشتی، خبر داده‌اند که «تخلف پلیس فتای نیروی انتظامی» در کشته شدن این وبلاگ‌نویس در حین بازداشت «محرز است».
 
در حالی که روزنامه‌های کیهان، رسالت، و تهران امروز در شماره سه‌شنبه اعلام «کناره‌گیری اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، طی سه ماه آینده» را ناشی از «پیروزی مقاومت اسلامی» توصیف کرده‌اند، روزنامه خراسان طی سرمقاله‌ای با تیتر «روی دیگر سکه جنگ حماس و اسرائیل» ارزیابی متفاوتی از درگیری اخیر میان اسرائیل و حماس ارائه کرده است.
 
روزنامه تهران امروز گزارش داده است که «چراغ‌های سینمای ایران در حال خاموشی کامل است» و انجمن سینماداران اعلام کرده که سینماداران به دلیل مشکلات متعدد پس از پایان اکران آذرماه، دیگر فیلمی اکران نخواهند کرد.
 
روزنامه جام جم خبر داده است که به زودی «مربیان حجاب به مدارس می‌آیند». این روزنامه همزمان گزارش داده که به دلیل کمبود امکانات و فشارهای وارده دست‌کم «۱۸ هزار دانش آموز معلول از تحصیل محروم شده‌اند».
 
فاطمه هاشمی رئیس بنیاد بیماری‌های خاص در گفت‌و‌گو با روزنامه قانون گفته است که «بیماران خاص در رنج تحریم‌ها و سوءمدیریت‌ها» گرفتار شده‌اند و «مدیریت کشور باید قبل از به وجود آمدن این مشکلات، به فکر ذخیره ارزی می‌افتاد».
 
روزنامه‌های تهران امروز و خراسان از «تجمع ۲۰ هزار تن از اعضای گردان‌های الزهرا و اعضای بسیج بانوان سپاه ویژه پایتخت» در میدان امام حسین تهران با «هدف ترویج حجاب» خبر داده‌اند.
 
«تخلف محرز» پلیس فتای نیروی انتظامی در پرونده کشته شدن ستار بهشتی
 
روزنامه‌های قانون و آرمان از قول مهدی دواتگری مامور ویژه مجلس شورای اسلامی برای بررسی پرونده کشته شدن ستار بهشتی خبر داده‌اند که «تخلف پلیس فتای نیروی انتظامی» در کشته شدن این وبلاگ‌نویس در حین بازداشت «محرز است».
 
روزنامه قانون با تاکید بر این که «ستار بهشتی در بازداشتگاه غیرقانونی نگهداری می‌شد»، نوشته است که مهدی دواتگری مامور ویژه مجلس برای بررسی پرونده مرگ ستار بهشتی با «محرز دانستن تخلف آشکار پلیس فتا در نگهداری ستار بهشتی در بازداشتگاهی غیرقانونی» گفته است که «مسئولین دخیل در این تخلف برای یک بار هم که شده با عذرخواهی از مردم، از سمت خود استعفا دهند».
 
روزنامه آرمان نیز از قول مهدی دواتگری نماینده ویژه مجلس در پرونده مرگ ستار بهشتی نوشته است که «اقدام دستگاه قضایی در پرونده ستار بهشتی قانونی بوده، اما تخلف پلیس فتا در این پرونده کاملا محرز است».
 
مهدی دواتگری که تا پیش از نمایندگی مجلس دارای سمت‌های قضایی از جمله «بازپرسی دادگاه انقلاب تهران» بوده همچنین گفته است که پلیس فضای تبادل اطلاعات نیروی انتظامی ابتدا «ستار بهشتی را پس از دستگیری بدون دستور قضایی تحت نظر پلیس فتا آن هم به‌مدت یک شب نگه می‌دارند که این نگهداری کاملا غیرقانونی بوده است» و در روزهای سوم و چهارم بازداشت نیز «پس از بازگیری او از زندان اوین باز هم وی را به تحت نظرگاه پلیس فتا منتقل کرده بود».
 
به نوشته روزنامه آرمان، نماینده ویژه مجلس برای رسیدگی به پرونده کشته شدن ستار بهشتی «خواستار برکناری و یا استعفای فرماندهی پلیس فتا شد» و گفت که «ابراز برائت پلیس فتا از اشتباه صورت گرفته که منجر به هزینه برای نظام شده، با برکناری و یا استعفای فرماندهی پلیس فتا امکان‌پذیر است».
 
فرماندهی پلیس فتا، پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات نیروی انتظامی، را کمال هادیان‌فر بر عهده دارد.
 
روی دیگر سکه جنگ حماس و اسرائیل
 
در حالی که روزنامه‌های کیهان، رسالت، و تهران امروز در شماره سه‌شنبه اعلام «کناره‌گیری اهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل، تا سه ماه دیگر» را ناشی از «پس‌لرزه‌های پیروزی مقاومت اسلامی» توصیف کرده‌اند، روزنامه خراسان طی سرمقاله‌ای با تیتر «روی دیگر سکه جنگ حماس و اسرائیل» ارزیابی متفاوتی در این خصوص ارائه کرده است.
 
روزنامه خراسان «رقابت‌های انتخابات پارلمانی اسرائیل»، «تلاش برای تضعیف قدرت بازدارندگی و تخریب زیرساخت‌های گروه‌های مقاومت»، «ارزیابی تسلیحاتی حماس و دیگر گروه‌های فلسطینی» و «آزمایش سیستم دفاع موشکی اسرائیل موسوم به گنبد آهنین» را از جمله اهدافی برشمرده که تل‌آویو در حمله به غزه مد نظر داشت.
 
این روزنامه همچنین یکی از اهداف اسرائیل در درگیری اخیر با حماس را «جلوگیری از احتمال مذاکره ایران و آمریکا» عنوان کرده و نوشته است که «با توجه به انتخاب مجدد باراک اوباما گزارش‌هایی مبنی بر قریب‌الوقوع بودن مذاکرات به گوش می‌رسید».
 
روزنامه خراسان همچنین نوشته است که «فارغ از این که اسرائیل تا چه حد به اهداف خود رسید یا خیر، جنگ غزه را می‌توان نخستین آزمایش عملی برای موازنه قوای جدید خاورمیانه پس از خیزش‌ها و انقلاب‌های مردمی در برخی کشورهای عربی خاورمیانه و شمال آفریقا دانست».
 
این روزنامه با اشاره به نزدیکی حماس به ترکیه، مصر، قطر و دیگر کشورهای منطقه و با اشاره به «واگرایی میان حماس با ایران، سوریه و حزب‌الله» نوشته است که «گرچه خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس پس از اعلام آتش‌بس در غزه در کنفرانسی خبری به صراحت از کمک‌های ایران در جنگ غزه قدردانی کرد و مقام‌های ایرانی نیز به صراحت از کمک نظامی و مالی به مقاومت فلسطین سخن گفتند»، اما «تل‌آویو به شدت به پروسه دگردیسی حماس از جنبشی نظامی-سیاسی تا سیاسی شدن کامل و تعطیلی شاخه نظامی آن چشم امید دوخته است».
 
سرمقاله روزنامه خراسان تاکید کرده است که حتی «آتش‌بس زودهنگام در غزه» را می‌توان بر همین اساس ارزیابی کرد، چرا که «اسرائیل برای جلوگیری از رشد بیشتر گرایش‌های تندرو‌تر همچون جهاد اسلامی در نوار غزه در صورت ضعیف‌تر شدن حماس، با آتش‌بس موافقت کرده است».
 
رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، نیز طی گفت‌و‌گویی با روزنامه خراسان «اختلاف نظر سیاسی جمهوری اسلامی با حماس» را تائید کرده، اما گفته است که «درباره برخی تحولات منطقه با حماس اختلاف نظر سیاسی داریم»، اما «موشک‌های فجر وضعیت جدیدی را در منطقه ایجاد کرده است» و «روابط ایران و حماس مستحکم‌تر می‌شود».
 
نماینده علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی اما طی سرمقاله‌ای در روزنامه کیهان بر «شکست اسرائیل» تاکید کرده و نوشته است که «شکست اخیر و ۸ روزه اسرائیل در جنگ غزه» و «برخی اخبار پیرامونی آن مخصوصا حمایت تسلیحاتی و آموزشی جمهوری اسلامی ایران از مقاومت فلسطین» حالا «پرده‌های دیگری از پشت صحنه فتنه ۸۸ را نیز بالا زده است».
 
سرمقاله‌نویس کیهان همچنین نوشته است که «اکنون که ماجرای حمایت تسلیحاتی و آموزشی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران از جنبش‌های مقاومت لبنان و فلسطین آشکار شده است»، «می‌توان فهمید که شعار «نه غزه، نه لبنان» و سکوت سران و عوامل فتنه در مقابل اظهارات نتانیاهو و شیمون پرز و... از کجا آب می‌خورده است».
 
خاموشی سراسری در سینماهای ایران
 
روزنامه تهران امروز گزارش داده است که «چراغ‌های سینمای ایران در حال خاموشی کامل است».
 
این روزنامه نوشته است که «خاموشی چراغ سینمای ایران» هشداری است که «حبیب کاوش، سخنگوی شورای صنفی نمایش داده» و گفته است که «اگر دولت و مجلس به کمک سینما نیایند به زودی شاهد تعطیلی سینماهای سراسر کشور خواهیم بود».
 
سخنگوی شورای صنفی نمایش همچنین گفته است که «اعضای انجمن سینماداران به تازگی نامه‌ای را به ریاست سازمان سینمایی فرستادند مبنی ‌بر این که به دلیل شرایط بد اقتصادی سینما‌ها دیگر فیلم اکران نمی‌کنند» و «تاکید کرده‌اند بعد از پایان اکران چهار فیلم جدید که از ۸ آذرماه روی پرده خواهند رفت، با ادامه این وضعیت دیگر هیچ فیلمی نمایش نمی‌دهند».
 
روزنامه تهران امروز از قول سخنگوی شورای صنفی نمایش نوشته است که «ما نیز این موضوع را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که وضعیت سینماداران به هیچ ‌وجه مناسب نیست» و چون «آنها نمی‌توانند هزینه‌های سالن را تامین کنند، در نتیجه موافقت کردیم و به همین دلیل در شورا هیچ پروانه نمایش جدیدی برای آنها صادر نکردیم».
 
محمد قاصد اشرفی، رئیس هیئت مدیره انجمن سینماداران، هم به روزنامه تهران‌امروز گفته است که «سینماداران به خاطر عدم استقبال از فیلم‌ها و هزینه‌های سرسام‌آور و جاری سینما قادر به تامین این هزینه‌ها نیستند» و «مدت‌هاست درخواست‌های خود را اعلام کرده‌ایم و منتظریم سازمان سینمایی به خواسته‌های ما پاسخ دهد».
 
محرومیت ۱۸ هزار دانش‌آموز معلول از تحصیل، ورود مربیان حجاب به مدارس
 
روزنامه جام جم خبر داده است که به زودی «مربیان حجاب به مدارس می‌آیند» و همزمان گزارش داده که به دلیل کمبود امکانات و فشارهای وارده «۱۸ هزار معلول محروم از تحصیل» در ایران وجود دارد.
 
به گزارش این روزنامه، زهرا سجادی معاون خانواده مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اعلام کرد که «به منظور نهادینه کردن موضوع حجاب از کودکی، تربیت مربیان حجاب در مدارس در دستور کار مرکز زنان ریاست جمهوری قرار گرفته است».
 
این مقام دولتی همچنین گفته است که «بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی تحقیق و تدوین کتاب و مقاله در خصوص فلسفه حجاب و عفاف و شیوه‌های رواج آن در کشور و پاسخ‌گویی به شبهات طرح شده در زمینه حجاب، تشکیل دوره‌های آموزشی کوتاه‌مدت برای ارباب رجوع‌ در دستگاه‌های اجرایی و تشکیلات غیردولتی، برگزاری همایش‌ها، کنفرانس‌ها و نشست‌های تخصصی با موضوع فرهنگ عفاف در مراکز علمی ـ تحقیقاتی بخشی از وظایف مرکز زنان است».
 
معاون مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌ جمهوری همچنین گفته است که بر اساس همین مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و «به منظور توسعه و فرهنگ‌سازی مولفه‌های حجاب از دوران مدرسه، تربیت مربیان حجاب در مدارس در دستور کار مرکز امور زنان قرار گرفته و این طرح به‌زودی عملیاتی می‌شود».
 
روزنامه جام جم همزمان گزارشی درباره «وعده مقام‌های دولتی برای رفع موانع تحصیل دانش‌آموزان معلول» منتشر کرده و نوشته است که «آخرین آمار رسمی منتشر شده نشان می‌دهد هنوز در کشور ۱۸ هزار معلول از چرخه آموزش خارج هستند».
 
این روزنامه با اشاره به «محرومیت از تحصیل ۱۸ هزار دانش‌آموز معلول» نوشته که همین آمار نشان می‌دهد که «فشارهای اجتماعی و فرهنگی بر این دسته از افراد لازم‌التعلیم تا چه حد زیاد» و «لزوم حذف این فشار‌ها تا چه اندازه ضروری است».
 
روزنامه جام جم با تاکید بر این که در آموزش و پرورش ایران «فعلا اوضاع به کام دانش‌آموزان معلول نیست»، نوشته است که «اگر وعده رئیس سازمان مدارس استثنایی کشور محقق شود، در آینده‌ای که زمان رسیدنش به‌ طور دقیق معلوم نیست، موانع تحصیل این دانش‌آموزان برداشته می‌شود».

+21
رأی دهید
-12

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.