مخالفت روسیه، ایران و سوریه با استقرار موشک‌های ناتو در مرز ترکیه

یک توپخانه از سامانه موشکی پاتریوت در فرودگاه نظامی دیاربکر ترکیه، مارس ۲۰۰۳

ایران، سوریه و روسیه درباره درخواست ترکیه از ناتو برای استقرار موشک‌های پاتریوت در مرز این کشور ابراز نگرانی کرده‌اند. جمهوری اسلامی گفته است این اقدام کمکی به حل بحران سوریه نمی‌کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایران روز جمعه ۳ آذر درباره این درخواست ترکیه از ناتو گفت: «این موضوع نه تنها کمکی به حل مسئله سوریه نمی‌کند بلکه موجب سخت‌تر و پیچیده‌ترشدن اوضاع هم می‌شود.

به گزارش منابع خبری ایران رامین مهمان پرست اضافه کرد: «اصرار بر حل موضوع سوریه از طریق نظامی، از علل اصلی افزایش تشنج و تهدیدات در منطقه به شمار می‌رود و مناسب است که همه کشورها، به ویژه کشورهای موثر در تحولات سوریه، به دنبال یافتن راه‌حل سیاسی برای بحران‌های منطقه‌ای باشند.»

ترکیه از ائتلاف نظامی پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، خواسته است که از بیم سرایت جنگ داخلی سوریه به مرزهای خود، موشک‌های زمین به هوای پاتریوت را در مرزهایش با این کشورمستقر کند. ناتو گفته است که درحال بررسی این درخواست ترکیه است.
 
ترکیه و روسیه بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز زمینی مشترک دارند و در ۲۰ ماه گذشته و با بالا گرفتن جنگ داخلی در سوریه و حمایت ترکیه از معترضان و شورشیان در این کشور، تنش‌ها بین این دو همسایه بالا گرفته است.
 
خبرگزاری رویترز درخواست اخیر ترکیه از ناتو را از این جهت برای سوریه و هم‌پیمانانش نگران‌کننده بر شمرده است که این اقدام می‌تواند گام اول به سوی اعمال منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوریه باشد.

شورشیان سوری که مواضع آنها مرتبا توسط نیروی هوای سوریه کوبیده می‌شود، بارها خواستار وضع چنین محدودیتی برای حکومت سوریه شده‌اند.

سامانه موشکی پاتریوت برای این طراحی شده است که هواپیما و موشک را هدف بگیرد.
 
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در حالی چنین موضع‌گیری‌ای کرده است که رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر کوتاه منطقه‌ای به سوریه، لبنان و ترکیه است و قرار بوده در پایان این سفر به ترکیه برود و با مقامات این کشور نیز گفت‌وگو کند.
 
 
 
به گزارش آسوشییتدپرس، آقای لاریجانی در بخشی از این سفر خود در بیروت، از این درخواست ترکیه انتقاد کرد و در یک کنفرانس خبری گفت: «بحران داخلی در سوریه نمی‌تواند با به‌کارگیری چنین سلاح‌هایی حل شود. فکر نمی‌کنم با خمپاره بتوان به دموکراسی رسید.»
 
 
 
او همچنین در دمشق، کشورهای غربی را متهم کرد که «با سلاح و خشونت» می‌خواهند در سوریه دموکراسی ایجاد کنند اما گفت که این راه «کاملا اشتباه است».
 
جمهوری اسلامی برای حل بحران در سوریه پیشنهاد داده است که گروه‌های مخالف خلع سلاح شوند و صرفا حکومت سوریه در این کشور مسلح باشد.
 
 
از جمله رهبر جمهوری اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای در هفته گذشته گفت که راه‌حل بحران سوریه «جلوگیری از تزریق سلاح به داخل این کشور» است و گفت: «اگر مخالفان در سوریه دست از سلاح بردارند امکان مطالبه از دولت برای شنیدن نظرات مخالفان و اجازه دادن به آنها برای بیان مواضع خود وجود خواهد داشت.»
 
 
 
مخالفت روسیه: کمکی به ثبات نمی‌کند

 در همین حال روسیه نیز با استقرار موشک‌های پاتریوت در نزدیکی مرز سوریه در خاک ترکیه مخالفت کرده است. وزیر خارجه روسیه، سرگئی لاوروف در گفت‌وگوی تلفنی با دبیرکل ناتو آندرس فوگ راسموسن بر مخالفت کشورش با این اقدام تاکید کرده است.
 

به گزارش آسوشییتد پرس، آقای لاوروف در این گفت‌وگو بر «نگرانی‌های روسیه درباره طرح‌های افزایش ظرفیت نظامی در منطقه» پافشاری کرده است.
 
روسیه عضو ائتلاف ناتو نیست و پیش از این نیز از جمله در بحران گرجستان و اوستیای جنوبی با این ائتلاف نظامی در کشمکش بوده است.

به گزارش آسوشییتدپرس، ویر خارجه روسیه بار دیگر پیشنهاد داده است که خط تماس مستقیمی بین دمشق و آنکارا برقرار شود تا جلوی وقوع حوادث بین این دو همسایه گرفته شود.
 

وزیر خارجه روسیه روز پنج‌شنبه دوم آذر نیز در مخالفت با این اقدام احتمالی ناتو، گفته بود که استقرار این موشک‌ها «کمکی به ثبات نمی‌کند» ولی دبیرکل ناتو آقای راسموسن در این باره گفته است که این ائتلاف نظامی «هر آن‌چه برای دفاع از متحدش ترکیه لازم باشد، انجام می‌دهد».
 

سخنگوی ناتو، اوآنا لانجسکو، در توییتر خود نوشته است که آقای راسموسن روز جمعه با لاوروف تماس گرفته و «برای شفاف‌کردن وضعیت» گفته است که موضع ناتو برای استقرار احتمالی موشک‌های پاتریوت در ترکیه «صرفا دفاعی» است.
 

وزیر خارجه ترکیه، داود احمد اوغلو نیز در آنکارا گفته است: «روسیه خیلی خوب می‌داند که این یک سامانه دفاعی است. هیچ کشوری از جمله روسیه نباید درباره این موضوع ابراز نگرانی کنند».
 
مخالفت سوریه: تحریک‌کننده است

 سوریه نیز روز جمعه این درخواست ترکیه از ناتو را محکوم کرد و آن را «تحریک‌کننده» خواند.

در اولین واکنش حکومت سوریه به این درخواست ترکیه، یکی از مقامات وزارت خارجه این کشور به تلویزیون دولتی سوریه گفته است که این کشور تمامیت ارضی ترکیه را به رسمیت می‌شناسد ولی در عین حال رجب طیب اردوغان نخست‌وزیر ترکیه را مسئول «نظامی‌کردن وضعیت در مرز ترکیه و سوریه و افزایش تنش‌ها» می‌داند.
 
جمهوری اسلامی در این مدت که اعتراض‌ها و جنگ داخلی در سوریه در گرفته است، همواره از بشار اسد و حکومت او حمایت کرده و خواستار اصلاحات از داخل این حکومت شده است.
 
گروه‌های مخالف سوری و کشورهای غربی، تهران را متهم می‌کنند با پشتبانی از دولت بشار اسد، بر خونریزی‌ها در سوریه دامن می‌زند.

چین و روسیه نیز در این مدت از حکومت سوریه حمایت کرده‌اند. کشورهای غربی این دو کشور را به خاطر وتو کردن سه قطع‌نامه شورای امنیت سازمان ملل با هدف اعمال فشار بر رئیس‌جمهور سوریه بشار اسد برای پایان‌دادن به بحران در این کشور سرزنش می‌کنند.

گزارش‌ها می‌گوید از زمان آغاز اعتراض‌ها در سوریه در مارس ۲۰۱۱ (اسفند ۸۹) تاکنون ۳۸ هزار نفر کشته شده‌اند.
 

+60
رأی دهید
-32

PERSIANSPIDER - مشهد - ایران
روسیه واقعا حق همسایگی رو خوب ادا میکنه تا عرب‌های مثلا همکیش ما رو سیاه باشند ، دیگه بسّه ! این ریشه صهیونیزم باید یه جا کنده بشه .مردانی از سرزمین پارس این کار رو خواهند کرد !!!!!!
شنبه 4 آذر 1391 - 10:38
shadan shirin sokhan - هایدلبرگ - آلمان
این روزها خواب از چشمان سران جمهوری استفراغی گرفته شده و حسابی‌ از ترس و وحشت شلورشان را پر کرده اند !،، چون میدانند بعد از بشار اسد نوبت خودشان است !
شنبه 4 آذر 1391 - 10:48
Rojdk - کوپنهاگ - دانمارک
خوب اینها چرا با استقرار موشک فجر در غزه مخالف نیستند؟ زنده باد اقتدار آمریکایی ، مرگ بر روسیه
شنبه 4 آذر 1391 - 11:40
delmorde - یوتوبوری - سوئد
دیکتاتور غیر از زور زیان دیگری نمی فهمد. زیرا تکیه بر زور دارد. کشورهایی مانند روسیه و چین دنبال بازار برای اشغالهای خودند چون انها در کشورهای غربی فروش ندارد از طرفی منافع تجاوزکارانه انها مانند دربرگرفتن بخش بزرگی از سهم دریای خزر از طرف روسیه بخود و محروم کردن ایران از ان یکی از همین تجاوزات است. چین الان نفت ایران را با نازلترین قیمت در اختیار دارد و هرچه بنجل دارد ریخته در ایران چینیها اخوندهای جاه طلب بیوطن را خوب می شناسند و بشاراسد هم دست کمی از اخوندها ندارد.
شنبه 4 آذر 1391 - 11:43
golden ari - ایران - تهران
PERSIANSPIDER - مشهد - ایران. کاملا باهات موافقم، زنی‌ ریش دار در از سرزمین پارس در زمان حکومت دجال دنیا را به آتش خواهد کشید و این تعابیر و تفاسیر کاملا به حکومت الان ایران شبیه است و خامنه‌ای دقیقا همان زن ریش دار می‌باشد.
شنبه 4 آذر 1391 - 14:50
invisible kid - ریو دو ژانیرو - برزیل
PERSIANSPIDER - مشهد - ایران- باز اراجیف و حرفها ی‌ مفت رو از سر گرفتی‌؟ آخه تورو چه به این حرفها، برو تو صف ساندیست ویستا که جیرت رو سر وقت بگیری،
شنبه 4 آذر 1391 - 19:50
paya55 - چیچست - ایران
PERSIANSPIDER - مشهد - ایران=حقا که کودکانه ترین کانت رو گذاشتی.تاریخ ایران پربوده ازخیانت ها وچپاولهای روسیه که درحق ایران رواداشته عهدنامه ترکمانچای از حقارت بارترین عهدنامه هایی بوده که به ما تحمیل کردن این بیشرفا.بروکمی تاریخ بخون ببم...
یکشنبه 5 آذر 1391 - 15:35
exam292 - تهران - ایران
یک اصل انقلاب "نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامیه" . وطن فروشهای خارج نشین اکثرا نوکر غرب هستن و سنگ اونو به سینه میزنن... تا قبل از انقلاب(حتی شاه فراری) وسعت ایران کم و کمتر شد(برید تاریخ رو بخونید) ولی به لطف خدا،بیش از 30 سال با غرب وشرق جنگیدم و یک وجب از خاک ایران عزیز رو از دست ندادیم.
دوشنبه 6 آذر 1391 - 13:57
PERSIANSPIDER - مشهد - ایران
paya55 - چیچست - ایران. مغز کوچک تو وقتی‌ رشد نکرده و کودک مونده هر حقیقت دیگری رو ولو تلخ باشه رو از دریچه نگاه خودش می‌بینه ..برو یکم بزرگ شو
دوشنبه 6 آذر 1391 - 17:16
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.