هنگ کنگ مجوز فعالیت پنج کشتی ایرانی را لغو کرد
دولت هنگ کنگ اعلام کرده که در راستای تحریمهای غرب علیه ایران، مجوز فعالیت پنج کشتی ایرانی را از فهرست کشتیهای ثبت شدهای که مجاز به عبور از آبهای هنگ کنگ هستند، لغو کرده است.
براساس گزارش خبرگزاری رویترز بخش ثبت اداره امور دریایی دولت هنگ کنگ با اعلام این خبر افزوده است که مجوز فعالیت ۱۴ کشتی ایرانی دیگر را نیز لغو خواهد کرد.
محموله کشتیهایی که مجوزشان لغو شده، اعلام نشده است. دولت ایران و مسئولان خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی به این خبر واکنش نشان ندادهاند.
طبق این گزارش این ۱۴ کشتی ایرانی تا ۹۰ روز آینده اجازه استفاده از حریم دریایی هنگ کنگ را نخواهند داشت مگر آنکه مدارک کافی برای متقاعد کردن مقامهای هنگ کنگ ارائه دهند مبنی بر آن که تحریم ایران را نقض نکردهاند.
به گزارش رویترز ادامه فعالیت این ۱۴ کشتی ایرانی در حریم دریایی هنگ کنگ بعید به نظر میرسد زیرا تمام ۹ انجمنی که ازسوی دولت هنگ کنگ اجازه صدور یا لغو مجوز فعالیت این کشتیها را دارند عضو «انجمن بینالمللی جوامع محرمانه» هستند. ۱۳ کشور عضو این انجمن هستند، انجمنی که تابع تحریمهای بینالمللی علیه ایران است.
این در شرایطی است که برخی از اعضای این انجمن ازجمله چین به کشتیهای ایران مجوز فعالیت داده بودند که تضمین کننده بیمه و دسترسی این کشتیها به بنادر بینالمللی بود.
براساس گزارش رویترز، تصمیم هنگ کنگ مبنی بر لغو مجوز ۱۹ کشتی ایرانی برای استفاده از پرچم این کشور، در اثر فشار یک گروه لابی آمریکایی به نام «اتحاد علیه ایران هستهای» صورت گرفته است.
به گفته این گروه لابی مخالف دولت جمهوری اسلامی، این ۱۹ کشتی در مالکیت، مدیریت و کنترل خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکتهای وابسته به آن هستند.
خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در سپتامبر سال ۲۰۰۸ ازسوی آمریکا تحریم شد و براساس آن هرگونه ارتباط مالی و تجاری نهادها و شهروندان آمریکایی با آن ممنوع اعلام شد؛ در آن زمان دولت جرج بوش، رئیسجمهور پیشین آمریکا ادعا کرد که خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی محمولههای نظامی و تسلیحاتی را به داخل ایران انتقال داده است.
بخش ثبت اداره امور دریایی دولت هنگ کنگ ارتباط لغو مجوز کشتیهای ایرانی با تحریمها علیه این کشور رد کرده و اعلام کرده است: این کشتیها در مالکیت و مدیریت خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی نبودهاند.
اداره امور دریایی دولت هنگ کنگ به مشخصات این کشتیها ازجمله نام و محمولهشان اشاره نکرده اما تاکید کرده که این کشتیها در مالکیت ایران بوده و توسط یک شرکت ایرانی اداره میشدند.