تشخیص اوتیسم کودکان با اسباب بازی هوشمند ایرانی

محققان دانشگاه تهران موفق به ساخت اسباب بازی هوشمندی شدند که به کمک آن می‌توان کودکان مبتلا به اوتیسم را غربالگری کرد.

به گزارش ایسنا، اوتیسم یا درخودماندگی نوعی اختلال رشد در روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیر طبیعی مشخص می‌شود.
 
علائم این اختلال که علت اصلی آن ناشناخته است، معمولا تا پیش از سه سالگی بروز می‌کند.
 
کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم در ارتباطات کلامی و غیر کلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های مربوط به بازی مشکل دارند.
 
سرور اختیاری، دانشجوی کارشناسی ارشد الگورتیم محاسباتی دانشگاه تهران که با راهنمایی دکتر منوچهر مرادی موفق به ساخت این دستگاه شده است با اشاره به این که ایده تشخیص اوتیسم به کمک اسباب‌بازی، ابتکاری و فاقد مشابه خارجی است، اظهار داشت: در این روش که اساسا برای غربالگری و هشدار در زمینه اوتیسم و نه تشخیص قطعی بیماری استفاده می‌شود،محققان با تحلیل اطلاعات مربوط به نحوه بازی کودک با این اسباب بازی کودکان مشکوک به ابتلا به اوتیسم را غربالگری می‌کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: اساس این روش بر تفاوت الگوی حرکتی کودکان مبتلا به اوتیسم با کودکان سالم است.
 
در داخل این اسباب بازی هوشمند، سنسور شتاب سنجی وجود دارد که الگوی بازی کودکان با اسباب بازی را به رایانه می‌دهد و با تحلیل آن احتمال ابتلای کودک به اوتیسم تشخیص داده می‌شود.


 

•اسباب بازی تشخیص اوتیسم
 
اختیاری تصریح کرد: رفتارهای تکراری و توجه به جزییات از رفتارهایی است که در کودکان اوتیسمی شایع است و در بازی آنها با اسباب بازی (خودرو) هوشمند هم تکرار یک حرکت خاص، توجه به جزئیات مثل چرخ خودرو و بازی کردن با آن به جای بازی با خودرو و بازی کردن آهسته از مشخصه‌هایی است که با تحلیل داده‌های اسباب بازی، احتمال ابتلای کودک به اوتیسم را نشان می‌دهد.
 
وی در پایان با اشاره به این که این اسباب بازی در حال حاضر در مرحله تحقیقاتی است، اظهار داشت: در جریان آزمایش‌ها، این طرح در 87 درصد موارد به درستی موفق به تشخیص اوتیسم شده است.

+103
رأی دهید
-8

forogh-uk - لندن - انگلستان
باریکلا من کودکانه زیادی میشناسم که اوتیسم هستن واقعا سخت هست مرسی‌ بچه‌ها
جمعه 3 آذر 1391 - 14:21
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
برای تشخیص دادن اوتیسم یک بچه لازم به اختراع اسباب بازی نیست. غیب گفتند! معلوم است بچه مبتلا به اوتیسم حرکات تکراری و یکنواخت میکند که با چشم معمولی هم آدم غیر پزشک هم میتوان ببیند و تشخیص بدهد. بهترین را چک لیست یکسری سوالات مخصوص برای کودکهای از شش ماهگی به بالاست که درست شده و والدین بچه در صورت شک کردن به بیماری اوتیسم بچه با جواب دادنشان با توجه به رفتار و حرکات بچه حتی بطور آنلاین میتوانند علایمش را پی ببرند. حالا نمیدانم چنین متدی در ایران آنلاین هست یا نه ولی برای آلمانی زبانها: www.autismus-frueherkennung.de . دلیل اصلی این بیماری به نظر اکثر متخصصین پزشکی فاکتورهای ژنتیکی است یعنی تغییرات منفی در کروموزومهای بچه به دلیل ارث بردن از پدر و مادر که در آزمایش دوقلوهای یک تخمی ثابت شده. تغییر روی ژن MECP2 روی کروموزوم X ایکس باعث که دلیل بروز 85% اوتیسم است. درکنارش اختلالات عصبی و هورمونی و آنزیمی یعنی تغییرات بیولوژی و بیوشیمی خصوصاً در مغز بچه که طبیعی کار نمیکند از فاکتورهای دیگر پیدا شده هستند. ولی عامل اصلی اوتیسم ژنتیکی است.
جمعه 3 آذر 1391 - 16:20
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.